;D

Nu ska jag gå och få liv i gubben som läser gitarrtidning i mitt vardagsrum ...

Dan före dan före...

Dan före dan före dopparedan...

Som man brukar säga.

Vaknade upp från drömmar om Vågen, en glittrande nyckel gömd i en sidenpåse i min garderob, en ljus lokal bredvid Lindex där jag somnade på någons axel av sömnpiller som skulle ta mig till en annan värld.
Mamma och pappa röjde runt i huset, glada. Men lite stressade. Skönt att man kan kombinera stressad med glad också.

Nu sitter jag dubbelvikt och har ont i magen. LiveDVDn med Lars Winnerbäck i Linköping står på i bakgrunden, funderar på att stänga av den och lyssna på nåt på datorn i stället.

Det är väl jag just nu :P
Ont i magen. Och i övermorgon är det julafton!


Feeling alive all over again..

image313

Jag lyssnar på Fast Car förresten.

Hej govänner. Jag har inte skrivit på några dagar, tyvärr. Men nu gör jag det. Bara så ni vet.

Jag har varit sjuk idag. Var hemma från skolan, har suttit och varit världens mest osociala och ofräscha i en stol hela dagen. Inlindad i ett duntäcke och med en varm, stor mugg med en äcklig blandning av vatten, honung, ingefära och apelsin i en mugg i händerna.
Men det var tydligen ganska uppfräschande att vara ofräsch och dricka äcklig snuskig dricka, för nu är jag frisk :)

Även fast jag varit hemma hela idag har jag en del att uppdatera er om. Jag har blivit erbjuden att rönka (ja, jag vet att det stavas röntga, men jag stavar såhär ändå för det är så kul när folk säger så och det låter som dom säger nåt helt annat...) min hjärna och få 400 kronor och en bild på den för besväret. Låter som om det kan vara värt det? Och liksom, ha en bild på sin egen hjärna. Vore asballt ju.
Jag diskuterade det med Nettis och vi kom fram till att det vore ballt att ha den inramad (bilden alltså), om det inte vore för att det vore så läskigt att komma in i sitt rum och finna att ens hjärna hänger på väggen, och för risken att det skulle kunna komma en hemlig agent och sno bilden och sedan klona femhundra kopior av mig utifrån den.

Jag skulle iofs inte ha något emot femhundra till av mig, vi skulle nog ha rätt trevligt tillsammans. (Som Julia tycker man nämligen om när folk delar ens åsikter) Jag tänkte mer på vad Jozzan sagt en gång i tiden om hur det skulle vara att umgås med mig i plural)

Men i vilket fall. Fyra hundra kronor, det är lätt värt det.

Andra saker som har hänt idag... Tja, jag har kraschat mitt TheSims2 (som jag lökar när ingen ser). Jag har fyllt i hundra listor och lagt ut på
bilddagboken. Har fått konstaterat, utifrån resultaten av dessa, att jag är blyg och ett bra föredöme. Hm.
Och efter den första snuskdrycken fick jag tillbaka rösten, strong as ever, och det utnyttjade jag såklart. Sjunga är min favoritsysselsättning när jag är ensam. (Även när jag är sjuk och hes och egentligen inte har någon röst att kasta ut) Funderar på att dopa mig med den där drycken nästa gång jag får för mig att stå på sven. (Det skulle stå scen, men det blev roligare med sven)
Å andra sidan kan anledningen till styrkan i rösten som borde vara hes vara att den fick lite konditionsträning igår på Julton, när jag skrek Dagen är Kommen med resten av kören. Aja. (Förresten, heter inte den här tidningen som Philip har hemma hos sig Dagen? Vilken smart människa som helst borde ha kommit på idén att ropa Dagen är Kommen när den kommer genom brevinkastet)

Kommer genom brevinkastet.

Aja, nu ska jag nog gå och försöka få mig lite sömn. Sov iofs till typ elva i morse, så jag är ganska pigg, men för min hälsas skull borde jag försöka komma till ro nu. Så hejdå, och om ni orkat läsa hit så tror jag att ni orkar kommentera också! :D


Skriv ditt namn ...

skriv ditt namn med lillfingret:
skriv ditt namn med armbågen:
skriv ditt namn med pannan:
skriv ditt namn med foten:
Skriv ditt namn med näsan:
skriv ditt namn med örat:

skriv ditt namn med munnen:

Skriver mitt resultat som kommentar. Gör det och skriv som kommentar ni med! :)

Fredag eftermiddag.

Sitter här, ganska trött efter sista fredagen i skolan det här året. Har en del att skriva, vilket känns positivit eftersom att det måste betyda att jag i alla fall värderat dagen tillräckligt högt för att orka komma ihåg vad jag gjort och tänkt under den.

Det är bara fyra dagar kvar i skolan nu. Sedan är det jullov. Det känns riktigt välbehövt med tanke på energinivån på folket omkring mig under de mörka dagarna. Lyssnar på en låt förresten, som Philip brukar spela. Eller brukade. Det var länge sedan dagarna då jag inte hade något annat för mig än att sitta och lyssna på honom när han spelade på pappas gitarrer. Det var nyhöst då. Jag skulle säga att det är höst nu också, kallt och brunt. Men då var det orange höstsol över stan, och fukt i luften. Nu är det gråljus och snustorr iskall luft man går i på vägen hem från skolan.

Red Luciatåget igår. På tal om kallt? Ja, det skulle jag nog kunna säga. Första timmen var det väl helt okej varmt iklädd dubbla lager underställ, ridbyxor, tre fleecetröjor och pappas gigantiska gamla termojacka. Men sista halvtimmen, när det mörknat och folket hade dragit sig in igen efter att ha vinkat åt oss, hade kylan tagit sig in i termojackan och tårna hade börjat kännas som isbitar.

Det var roligt i alla fall, hästarna var pigga och det var vrålmysigt att sitta där på stallets högsta häst (eller okej, näst högsta nu, sedan det tyska stoet kom i går) och bara vara. Att hästen gör sig till för publiken och krummar sig som en dressyrstjärna är ju inte mig emot heller.

(Har hört en annan vinkel om ritten från Olivia, som svettades ihjäl längre bak i ledet på sitt lilla vilda Pissenruss)

I kväll är det också något annorlunda på schemat, hela den här veckan verkar bli ett enda långt undantag från schemat.
Klassen har ju börjat samla ihop pengar till en klassresa i vår och förutom att sälja kakor har vi bestämt oss för att hålla ett litet disco för 3-5an i kväll. Så klockan fem ska jag tillbaka till skolan och skriva lite skyltar och fixa lite mysig belysning. Innan och efter blir det att umgås med Philip, ska bli trevligt :) Har knappt sett honom den här veckan förutom en kort stund igår kväll..

Aja, det här har redan blivit ett för långt inlägg, så hej!  


Lucia

Länge sen jag skrev sist.

Lucia på Kulturskolan nu. Jätteroligt, bra stämning och allt går liksom ... Bra :)

Sitter längst bak vid ljud och ljus med Emma och vaktmästare Ronny (även kallad "Arga gubben i källaren"), en upplevelse kan man säga. Men vi har det rätt trevligt där i båset, jag och Emma dansar och viftar åt kören att sjunga högre, och Ronny som skäller och garvar åt oss när vi vimsar bort oss med spakarna och knapparna.

Inledde dagen med att blanda ihop idag och i morgon, kom halv åtta i stället för tio över åtta. (Varför kommer jag alltid antingen för tidigt eller för sent?) Hade rep hela morgonen,  lärde mig grunderna av hur man sköter ljudmanicken, (som jag inte vågar kalla mixerbord eftersom att jag inte är säker på att det heter så), och satt sedan och lekte med spakarna resten av dagen.
Har hittills haft tre föreställningar, det har gått jättebra :) Bra band och jätteduktiga sångare också. Det känns konstigt att tänka att dom där som tar plats på scen är personer man brukar se morgontrötta i korridorerna varje morgon och som står efter en i matkön varje lunch.

Fick finbesök idag också. Plötsligt under en repetition stod Philip bland bänkraderna och det var inte så att jag reagerade riktigt först. Det var där jag hittade honom och det känns som om det är nåt som fattas när han inte är där på scen med sin gitarr. (Nollfem var han ju killen i jättestora kläder som stod på scenkanten spelade elgitarr. Året efter var han människan med basen nedanför knäna som skruvade ned ljudet på min bas när jag glömde det .... Ja, nollsju så var han ju min officiella plektrumhämtare)

I vilket fall så var det andra som reagerade på att han var där mer än jag, som verkade tycka att vi två var något att ta kort på. Först var det Mia och Tina som stod och "aww":ade vid scenkanten och knäppte av ett par bilder. Sen Agnes och Frida ... Blev kanske lite förvånad när jag såg några sjuor sitta med mobilkamerorna halvt gömda men riktade åt oss och flina åt mig när jag upptäckte vad dom gjorde, men ja. Som Philip sa, "så är det att vara ihop med en kändis".

I morgon blir det två (eller tre..) föreställningar på dagen, och sen är det tack och adjö och ridande Luciatåg på
Spirit.

Vet inte om jag kommer att skriva nu på ett tag, det är kanske rätt fullt upp sista dagarna i skolan. Men tills vidare får ni ha det bra och äta mycket lussebullar .. :P

.....

Vill inte känna så. Men gör det ändå. Slå mig!

Orkar inte.

Orkar inte just nu. Orkar inte skolan. Orkar inte mig själv. Orkar inte hemma, orkar inte mitt rum. Orkar inte människor.