Shine shine on because you're not them

Beslut om mitt liv har tagits idag.

- Jag ska införskaffa ett par stycken jättejättesköna mjukisbyxor och med dom fem par jättejättejättesköna fluffiga tjocka munktröjor med stora luvor och sen ska jag aldrig mer ha på mig obekväma kläder i skolan. Jag gillar egentligen inte kläder. Äe. Tänk att ha typ en knallrosa, en turkos, en aslila ... Och sen sätter jag upp mitt hår i en hästsvans för att aldrig mer släppa ut det. Så blir man kram och lek och mysvänlig à la sexårsverksamheten igen. Vem kan må dåligt då?

- Jag ska sluta låsa mig ute. Tradition - visst. Men jag börjar lessna på väntetiden, blåsten, kylan och tristessen. Nej, utelåsningar är såååå 2005.



Nu ska jag gå och träna. Tidigt och bra. Kommer ha 180 i puls fram till klockan halv tre i natt. Adios!


Det är förresten svårt att skriva på dethär tangentbordet för det blir gärt i stället för färg

Biblioteket, datorn här är så otroligt snabb att jag fått ägna cirka fyrtio minuter åt att glo ut genom fönstrena till korridorerna. Vissa personer som gått förbi flera gånger börjar nog undra vad jag håller på med vid det här laget.

Det är nog dethär som är anledningen till att det är fönster här, har alltid undrat. För att man ska ha något att göra under de femminuterslånga väntetiderna på att datorn ska genomföra något. Popcornautomat var väl för dyrt.

Förresten så finns det inget mer pinsamt än att blogga, eller läsa andras bloggar, i skolbiblioteket. Måste sluta med det. Nyårslöfte 2009-2010.

Shine, shine on

Det bästa sättet att spendera en sovmorgon är att dra igång riktigt bra musik och sen gå runt lite halvt påklädd avklädd med mackor och te och bara finnas till lite.

GUD HATAR MIG

En glädjefylld återförening med iPodsladden; jag kommer nu att kunna ladda och lägga in ny musik. Det är ju alldeles underbart och fantastiskt.

Men ... Var är hörlurarna?

Okejdå, lördag 20 gånger

Uppdatering: Det var visst inte fredag.

Fredagfredagfredagfredagfredagfredagfredagfredag fredagfredagfredagfredagfredagfredagfredagfredag fredagfredagfredagfredag

Förresten så är fredag hemma med familjen ganska cosy. Det är asmysigt här. Jag har massa lampor tända. Och jag lyssnar på min nostalgiiilista (klicka på länken, jag vet att du vill) på Spotify.

Och det kind of äger.


Hur fort kan du skriva fredag tjugo gånger efter varandra med vänster hand?

Lite uppdateringar ur mitt liv, eftersom att ni ber så snällt.

Ett: Jag har fått mitt livs första valsedel i ett brev som uppmanar mig att komma och rösta i kyrkovalet den tjugonde september 2009. Jag vet inte om jag ska skratta, gråta eller gå och köpa antirynkkräm.

Två: Jag har flyttat in i mitt gamla rum för att lämna plats åt storasyster. Jag har gjort om lite här och från och med nu tror jag att jag och rummet kommer att komma riktigt bra överens. Fast jag har fortfarande inte rensat i papprena, tidningarna och texterna under sängen ...

Tre: Min systers flyttflak har kommit hit. Med det en väldig massa kläder i min storlek. Och en iPodsladd.

Fyra: SMSJulia slår till igen med sin säkerhet i att kryssa i rätt mottagare, ett ganska förvirrat svar fick mig att förstå att jag kallat helt fel person för "bebben".

Fem: Kvantum sålde ut godis för 29 kronor kilot igår. Jag, Olivia och Jeanette plockade ihop en påse för 66 kronor. Den befinner sig nu hos Jeanette och dit ska jag också.


Och jag vet att ni avgudar min uppstoppade lama, ni behöver inte säga det. Jag vet att den är det mest stilrena som någonsin hängt ovanför en spegel. 

Jag har hört det så många gånger.


Här får man höra grejer.


Varning för obehaglig, lätt skämd läsning

Det är lördag. Samtidigt som resterande familjemedlemmar är på väg hit med ett flyttlass från Skrapan sitter jag här, finslipar på min låtlista och äter lätt illamående på en Pasta Alfredo.

Pasta Alfredo innebär alltid ett lätt illamående för mig. Inte bara rätten, det kan räcka med att höra namnet. Ibland när det händer börjar jag fundera på varför, men jag kommer snabbt på det.

Jag gick i sjuan. Varje fredag hade jag ridlektion vid sex-sjutiden och tyckte att det kändes ju onödigt att gå hem mellan skolan och stallet. Jag hade därför alltid med mig en ICApåse med ridkläder och en djupfryst Findusfärdigrätt till skolan på fredagarna. Påsen tryckte jag in i mitt minimala skåp på morgonen, någon bättre lösning fanns inte och det gjorde ju inte såå mycket att maten tinade lite.

En fredag började jag känna mig illamående och gick hem efter lunch, och min tanklöshet resulterade i att ICApåsen låg kvar i skåpet.

Denna fredag innehöll den en Pasta Alfredo.

När jag sedan kom till skolan på måndagen efter två dagars helg såg jag påsen i skåpet och tänkte väl något i stil med "vad bra att jag har kvar kläderna, då kan jag åka till stallet med Jeanette och Olivia i eftermiddag i stället". Skolan slutade och jag tog påsen på pakethållaren och cyklade hem till Jeanette, där vi brukade inta våra djupfrysta eller nudelartade middagar innan vi drog oss vidare till stallet.

Det var väl någonstans där i Jeanettes kök som jag kom på det.

Oj.

Min Pasta Alfredo.

Snabbt rev jag ur textilerna ur påsen och ja. Den hade läckt. Påsens undre del var täckt av en delvis stelnad, delvis rinnig, skuren smet. Mina ridkläder. Allt.

Och som alla som någon gång ätit en Pasta Alfredo vet så har den redan i fräscht skick en ganska stark, sur och ostig lukt.

Jag tror att det luktade surt i Jeanettes kök en vecka efteråt. Och min mamma var inte så glad när hon fick ta hand om kläderna, som var i grovt saneringsbehov. 

Och i efterhand, tror ni att mina vänner lät mig glömma denna ganska otäcka, motbjudande upplevelsen?

Nej.

Det är Jeanette och Olivia vi snackar om.

Jag är plötsligt inte så hungrig längre. Av någon anledning.

When you, when you forget your name

Jag vet att det börjar bli höst och att folk slocknar, drar sig inåt, vissnar.

Men jag saknar hur du kunde skita i saker på samma sätt som jag aldrig kunde, saknar hur du sa "kom igen!". Saknar svikten i dina steg. Hur du kunde gå förbi mig och vara på väg någonstans, inte ha tid för mig. Jag saknar styrkan i din röst när du ringer för att berätta hur det är.

Where is life in this town säger du och jag svarar överallt finns det vännen. Vet att jag alltid ska verka smart och djup men du vet också att jag alltid har rätt. Man måste bara välja att se rätt saker.

Tänka framåt och inte bakåt. Om fem år spelar inget av det här någon roll, vad du kommer minnas är vad du upplever idag och inte hur du känner om igår.

Vill inte höra dig säga att du ger upp.

Det är ju jag som är mesen i våran relation kompis!


The shareef dont like it rockin the casbah rock the casbah fredag

Jag skulle kunna döda Teddybears för deras reklam på Spotify.

Övrigt då? Lågtryck. Huvudvärk. Femhundra saker som kanske ska göras i morgon. Syster som flyttar, Jimmie som spelar på grönan, Popaganda som känns grymt lockande men dyrt, foto med Mia och så var det nåt mer som jag har glömt.

Jag glömmer alltid bort vad jag ska göra. Om inte så glömmer jag bort när jag ska göra det. Och så glömmer jag vad jag har gjort. Jag tror att detta kan ligga bakom att jag är så otroligt dålig på att planera mitt liv. Att leva mitt liv över huvud taget. Och att jag har sju dubbelbokningar varje helg nuförtiden.

YOU DIE YOUNG YOU DIE WHEN YOU'RE YOUNG


Förresten så är ju denhär låten så bra så att man bara dör. Jag har utvecklat ett litet kvidande läte som jag ger ifrån mig så fort den kommer upp på min Spotifyplaylist, och ännu ett lite mer skrikande när den klimaxar.

Och här har jag suttit och lyssnat på Anna Ternheims ...

När ska man få lite privacy liksom

I våran dusch finns ett fönster och mamma tvättar den tillhörande gardinen, men eftersom att man för att se in i min dusch ska behöva stå på taket till radhuset så är jag inte så bekymrad över det.

Så står jag i all ro där tidigt på morgonkvisten, med tvål lite överallt och håret i en skummig klump på huvudet - och så ser jag gestalten av ett äldre par.

På radhustaket.

Klockan halv åtta på morgonen.

What the ...

Cause you get what you want through and through


Har precis kommit hem från stallet och har bara en sak att säga



"Det luktar ... *sniff* ... Fot"

Mina pojkvänner har band som jag inte känner till

Gud vad jag bara är uppstigen ur sängen just nu. Inte borstat håret, inte duschat, men det gör väl inget eftersom att jag har "god kroppslukt", eller hur Borka och Johanna?

Jag satt och lyssnade på låtlistan som Mia har gjort och ångrade att jag inte lyssnat in mig mer på banden på den tidigare, när Music when the lights go out med The Libertines kommer upp. "Shit dethär låter ju precis som Pete Doherty", tänker jag.

"... The London-based band, who inked a deal with Rough Trade in December 2001, features Carl Barat (guitar/vocals), Pete Doherty (guitar/vocals) ..." säger Spotify's bandfakta.

Lite senare sitter jag och lyssnar på My mistakes were made for you med The last shadow puppets, och så tänker jag "men attsingen, dethär låter ju som Alex Turner i Arctic Monkeys!".

"A Scott Walker and David Bowie-inspired collaboration between the Arctic Monkeys' Alex Turner and the Rascals' Miles Kane..." säger Spotify's bandfakta.

Hur är det med bandfaktan här egentligen? Har ju ändå lyssnat ganska mycket på både Pete Doherty ensam, Babyshambles och Arctic Monkeys. Borde ha stryk.

Förresten så använder jag mig inte av ord som "attsingen" i mitt vardagstänkande. Det bara blev så nu.

Nu ska jag till bussen!

Fold me, sue me, watch me going mad


Vilken är DIN dolmiodag?

Förresten så är Mia min fru. Jag fick överleva anorexilooken när jag drack ett glas vatten till lunchen i matsalen, karma visste ju att jag hade planer att äta och hon hade hotat mig med att jag skulle vara tvungen att äta två luncher om jag bröt vårat lunchlöfte. Efter att sista lektionen slutat klockan 12.20 ...

(jaa. 12.20. Det är nästan inte roligt hur tidigt det är. Dessutom har Jobe varit snäll och lagt in min individuella lektion klockan 15 senare på eftermiddagen. Alldeles fantastiskt vad välpassande. Jag vill nästan gråta av lycka, men förutom det lägga in fler lektioner. Nån som har en crash-bar lektion mellan 12.20 och 15 på onsdagar? ...)

... mötte jag upp henne och vi inhandlade pesto, köttfärs och basilikasås. Sen lagade vi typ ett helt paket pasta. Och åt upp det. Och eftersom att det är jag och Mia så hade vi köpt kladdkaka och vispgrädde också. Som vi åt upp. Sen kokade vi en liter te. Och drack upp den.

Efter det damp vi ned i min säng, skavfötters om fötterna nu kan skava i en hundrasextiosäng. Hon började hålla på med min dator, gjorde en låtlista, och jag störde henne lite genom att sätta mig på hennes rygg. Hon tyckte att det var skönt så jag flyttade mig. Då började jag köra mammas vibrerande massagegrej (nej, inte en sån ...) under hennes fötter. Det tyckte hon också var skönt, så jag slutade.

Hon satte igång nån R&B och ville att jag skulle förstå vad hon menade med att den lät som om sångaren hade sex. Jag somnade i stället. Resten av vårat umgänge sov jag och hon låg i andra änden av sängen och gjorde låtlistor åt mig.

Och det är inte misslyckat. Det är såhär vi umgås.

Kommer aldrig glömma den dagen för något år sedan när jag lovat att vara med min boyfriend en kväll, och han kom hem till mig för att finna mig och Mia nedgosade under samma täcke, sovandes i min säng.

Det är såhär vi gör. Vi älskar varandra.


Oh Jaqueline, I know

Jag tröttnade på min blogg så jag gjorde om den. Resultatet blev otroligt nytänkande - en färgexplusion i originell gråskala. Och Georgia. Jag och Georgia har ett stormigt on-and-offörhållande men nu ska vi se om det kan hålla lite längre.

Whatevah. Sitter i matrummet med altandörren öppen. Det är kolsvart ute men man hör fortfarande syrsor. Jag har tänt värmeljus. Och lyssnar på
Jaqueline med The Coral.

Pratar med Karin på msn. Hon flyttar hem i september. Flyttar hem med hela storasyster-heten, för sista gången antagligen och bara för ett kort tag, men ändå. Jag är lite naiv och lillasysterig kanske men jag får visioner av att vi ska sitta i hennes rum när det höststormar utanför fönstret och spela TVspel på hennes TV, spela gitarr tillsammans och sjunga stämmor i vardagsrummet och att jag ska prata med henne om skolan och om hennes jobb och om våra liv. Och kanske hyra film ibland och vara lite systrar sådär som vi aldrig riktigt varit för att jag alltid har varit så liten och dum när hon bott hemma innan.

Sen ska jag måla om mitt rum och hänga upp mina gitarrer på väggen. Inte att förglömma.

Fast just nu känns själva gitarrerna och musiken som en ganska jobbig grej för jag failade sönder på ensemblen igår, sånt får mig att vilja sluta hålla på med musik över huvud taget och bara åka till Norrland och gömma mig där tills alla glömt mig här. Min tröst är att jag aldrig sagt att jag är bra på något i alla fall. Jag sökte in på sång. Jag är ingen musiker. Amen.

Nu ska jag fortsätta min mindfulness här och sen ska jag släcka ljusen och gå och lägga mig. Fast först ska jag krama min mamma för hon är söt. Au revoir!


Skoluniform vore najs när jag tänker efter.

Tisdag morgon, foto, kulturhistoria, ensemble. Jag hatar att jag inte vet vad jag ska ha på mig. Jag är så trött på allt jag har och på hur jag ser ut i det, så trött på mina ben. Blir bara arg när jag har jeans eller leggings. Hur går det när man är 1,76 och är trött på sina ben? Inte bra. Just nu lutar det åt att jag går till skolan i ett par prickiga Björn Borgtrosor.

Jag har sjungit konstant sen jag vaknade, mycket charmigt att vakna till liv och starta dagen till en morgontrött, hes version av sin egen röst ekandes mellan väggarna. Det är verkligen så den låter. Morgontrött. Grymt vig har den blivit i alla fall. Av någon anledning.

Aja. Nu ska jag begå garderobssjälvmordet och försöka hitta något att på mig trots allt.

det är snart september och

det var länge sen något var spännande

Konstig i huvet

Men aa.

Hyperaktiv har jag varit idag, så går det när man sover nio timmar. Sovmorgon till halv elva och sen kör, vilket inte kändes sådär jättebra först. Sjunga innan man knappt pratat är ju inte sådär skitroligt jämt. Men det var det! Våran nya sånglärare var mucho bra. Det släppte verkligen och resten av dagen gick jag och mina klasskompisar och sjöng på en gospelversion av With a Little Help From My Friends.

Sen runt sista lektionen blev folk oense och då blev jag skittrött och ville bara hem, så jag tog bussen till centrum. Nu har jag spenderat de senaste två timmarna sittandes på olika ställen i huset med gitarren, har spelat Kom för den kändes så skön i huvudet och sen har jag sjungit jättehögt och jättemycket och sånt.

Och sen så hittade jag en påse ostbågar i skafferiet. Öppnad, så att bågarna var sådär perfekta och sega och underbara. Det gjorde helt på riktigt min dag. Sånt händer sällan i dethär huset.

Nu ska jag lägga mig i min säng med mina två täcken och femton kuddar och sova.


Johanna och Torgny Melins gör min kväll

Jag måste säga att det är fantastiskt hur bra det är med vänner som känner en. De känner till ens humor, vet vad man uppskattar, vet hur de ska göra en glad.

Varför jag kom att tänka på det just nu?

Johanna skickade just en Spotifylänk till mig. Med Kom Igen Lena.
Som dansband. Hur fantastiskt är inte det?

Nu kommer alla som läser dethär tro att jag gillar dansband på riktigt. Vilket jag visserligen gör, men på ett mycket roat stadie. Det kan göra en hel kväll för mig att ha Det hon vill ha på hjärnan, så länge jag kan vara säker på att det stör andra mer än mig. Detta görs exempelvis genom hög, entusiastisk sång, gärna med tillhörande dans, iscensatt på ett ställe där många människor hör, som till exempel i en mataffär eller i gymnasiekorridoren.

Jag tror att denna slags humor, som jag inte är ensam att ha i dethär bloggänget, kan vara grunden till ryktet om esteternas mentala ohälsa.

Och omusikalitet.

I vilket fall som helst. Som jag sa till Johanna, dansband är för mig perfekt musik på samma sätt som perfekt TV är Ernst Kirchsteiger ätandes ost i Lummelundagrottorna. Det är så fantastiskt att man inte vill häda perfektionen genom att avslöja att det egentligen är övermättat med ironi.

I vilket fall som helst ska jag nog sova nu. Jag är faktiskt trött, vilket är en ovanlighet. Det är inte lätt att vara mig. Godnatt!

Jag tycker att Kent är mycket bättre på engelska


Jag skriver om hur det var i skolan sen.

Höstoptimisten i mig har vaknat och jag har dragit ned rullgardinen, tänt Hörup och gosat ned mig under täcket . Jag har jobbat i stallet i tre veckor och skolan är permission jämfört med det, ändå är det som om min hjärna vet vad som väntar (all fantastisk överskottsenergi som brukar infinna sig bland gråa stammar och lika gråa himlar under höstmånaderna) och jag har blivit mer och mer trött under eftermiddagen, för att nu sova typ.

Därför teet. Tein ska ju göra en pigg. Sägs det.

Jag vill ändå sova.

Nu ska jag göra mig i ordning och dra till coop och möta Johanna och Louisa. Extrapris på godis tydligen. Sen ska vi sova hos Lou. Jag ska ha på mig en stor vit t-shirt och sätta upp allt håret i en knut och så ska vi mysa och jag ska se till att vi har massagetåg. Hejdå.

"Poooooore some moooooore!"

Idag börjar skolan.

Här vill jag ha en talande, dramatisk paus för att ge er tid att läsa mellan raderna. (För er som har svårt för det abstrakta, tänk känslan som ofta infinner sig strax innan man dunkar huvudet riktigt hårt i väggen)

Bra.

Jag har legat och halvvaknat av och till hela natten, vilket är väldigt roligt och fantastiskt och har gett mig ett väldigt fräscht och hälsosamt utseende. Sådär härligt grön-grå hudton. Alltid fint.

Igår hade jag, Lisa och Jeanette avskedsmiddag till friheten med en burk Dolmio och hallonpaj. Det var en mycket fridfull upplevelse kan jag tala om, det höll nog Lisas familj med om. (Pisa vågade knappt lämna köket efter att vi fått igång spisen, och något som jag inte förstår är varför Björne alltid verkar få väldigt bråttom ut så fort jag och Jeanette besöker Lisa)

Äe.

Just det. Lisa skrev något med bläck på min hand igår och jag har fortfarande inte lyckats tyda exakt vad, ett enkelt antagande är att jag bör försöka skrubba bort det innan mina betygssättande lärare får chansen att göra det före mig.

Sen ska jag lyssna på Boogie Shoes, sätta upp håret och sen är det skola. (Det tog emot att skriva detdär)

How we gonna pay how we gonna pay how we gonna pay LAST YEARS REEEEENT

Alltså, haha, va? Min blogg har tydligen hamnat med i nån slags tävling, som inte jag anmält den till. Tjejen som har denhär tävlingen har tydligen fått en anmälan från en person som skrivit att dethär är dens blogg, det måste varit nån som skrivit fel, eller?

Sjukt. Fattar inte ens grejen med att tävla med bloggar, okej om man skriver för att få läsare om man tycker att det är roligt, men jag skriver ju faktiskt bara för mig själv och blir ibland rädd när jag tänker på att andra läser.

Ville bara klara ut det. Det är inte jag som har anmält mig till den tävlingen. Hoppas att den som skrev fel adress i detdär inlägget ser det och skriver rätt, så att den får vara med i tävlingen i alla fall. Nu ska jag fortsätta lyssna på RENT-soundtracket och snacka om Henrik med Olivia. Hehe.


"Mamma. Gå ut, och stäng dörren efter dig"

Mamma knackar på min dörr för tredje gången denhär halvtimmen och öppnar innan jag hunnit svara. Jag kastar en otålig blick på den som stört min dvala och durkslaget i hennes hand. Hon verkar inte ha någon brådska att framföra sitt budskap, vad det nu kan tänkas vara, utan tar sig tid att med durkslaget i högsta hugg svänga sina lurviga där på tröskeln. Till musiken jag lyssnar på.

Efter någon halv minuts rytmiska rörelser med köksföremålet viftandes under min uppsyn framför hon något snabbt meddelande angående lunchen.

Jag tror att jag lägger till en detalj till mitt nya rum.

Ett lås.

Planer och visioner

Jag sitter i mitt rum. Jag ska göra om här inne. Jag ska ha en fondvägg och mot mitten av samma vägglångsida ska jag ha en stor säng och där ska jag ha som en oas när jag behöver andas. Jag ska ha stora mörka kuddar lutade mot sänggaveln i mörkt trä och ett överkast i något bomullstyg. 

Sen ska jag nog måla mitt skrivbord svart. Det enda som ska stå framme på mitt svarta skrivbord ska vara min röda laptop och den ska spela bra musik 24/7. Sådär på lagom hög volym och så ska jag gömma högtalarna lite överallt i rummet så att musiken finns överallt. Nåt annat som jag ska gömma överallt är små lampor. Jag ska aldrig mer använda min stela taklampa utan jag ska ta tema på Hörups milda sken och bara dubbla det med tio och placera ut överallt. Mitt rum ska vara ett såntdär rum som inte berörs av att det är november och regnet rinner längst fönstret.
 
Jag ska byta ut dom fula bärnstensfärgade handtagen på mina garderober och måla dörrarna med sånhär svart färg som man kan skriva på med kalkkritor. Där jag ska rita och skriva ned viktiga anteckningar och visa ord från mina fantastiska vänner. I garderoberna ska jag måla över den 70-talsgröna färgen med vitt och svart och köpa några set med likadana, svarta galgar. Där ska alla mina plagg ha en plats, skorna ska vara instoppade i olika fack och jag ska aldrig nånsin i panik springa mellan tvättstugan och garderoben.

Jag ska slänga ut min soffa (förlåt, du har varit en trogen vän) så jag får lite plats över till nån skitsnygg växt. Den ska inte dö även om den är min och ovanför den ska jag hänga min gitarr och basen. Sen bredvid, ovanför skrivbordet, ska jag ha en jättestor ram där jag ska klistra in en massa svartvita bilder från bra dagar.

Fast först måste jag städa ...


Jag vill se er


Not one speck will remain

Det är soligt och det är hopptävling i stallet och wakeboardSM i Hamnvik. Sommarjobbets sista dag klarades av med livet i behåll, vilket inte var helt självklart när våran arbetsledare dök upp för andra gången på tre veckor, mitt i våran lunch, och berättade att vi skulle ha plockat fram hinderdelar från under läktaren, skrubbat dom, sköljt av dom, byggt ihop dom och plockat ut dom på utebanan inom 45 minuter.

"Det gör inget om ni blir blöta, det är varmt!" Så vi stod där i shorts och t-shirts och skummade sönder med borstar och vattenslang. Det hade kunnat vara komiskt om man haft tid att tänka på det sättet.

Jag har träningsvärk idag. Jag känner att jag får ut mycket av detdär gymmet.

På tal om gymmet så sa mamma att jag hade sexig mage idag. Sexig. Ska mammor säga sånt? Nej. "Otroligt", svarade jag. Då skrattade hon åt min ryggbränna. Jag känner att anledningen till att underkläder bara brukade vara min ensam-hemmaoutfit börjar framgå.

Jag är rastlös och väntar på ett telefonsamtalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll som aldrig kommer duscha färdigt då.

Kan inte Death cab komma med ett nytt album snart förresten jag är trött på att lyssna sönder mönstret i hur Jason McGerr slår dubbelslag på baskaggen i Soul Meets Body. (2-5-3-5-3-5-3-5-3-5-3-5-3-5-3-5-3-5-3-5, det är typ terapi. Frågan är varför)

Haha google översättaren förresten. Är den inte fantastisk.


Det är sånthär man sätter sig och skriver en fredageftermiddag när man blir tokig

JAG BLIR TOKIG för jag känner en himla massa saker om folk som gör det och det och det och som inte gör NÅGONTING egentligen och jag fattar inte hur allting blandas och rörs om i denhär staden, hur folk går från kompisgäng till kompisgäng, från den till den, från att vara bra till att vara pinsam,

och jag blir tokig på att jag har så mycket jag vill, men så lite här att uppfylla det. jag blir tokig på att jag så tydligt ser vart jag ska men inte kan springa dit än, tokig på att jag ibland vill vara vartsomhelst förutom här. jag blir tokig på att jag varje dag träffar folk som tror att dom kan påverka mitt liv och hur jag ser på saker, som tror att dom kan få mig att ändra mig, spräcka min självbild, få mig på rygg, när jag HAR KOLL, i keep a close watch on this heart of mine, du tar mig inte, du påverkar mig inte, du fäller mig inte. tomma ord och värdelösa försvar i all ära men vissa saker man är med om får en att ändra sin syn på hur mycket man är redo att ge ut sig själv. just nu är jag långt ifrån att med båda fötterna i marken ge bort något till någon över huvud taget.

jag har varit ur balans men efter att något nått sitt värsta börjar allting alltid ändras. och man lär av varje misstag, vissa gånger lär man sig att bry sig, andra gånger att rycka på axlarna.

värderingar ändras, men jag har ägnat så mycket tid på sistone åt att göra fel att jag glömt hur det känns att göra rätt.

det enda rådet jag alltid kommer att ta med mig kommer från e-channel.

umgås med de som framhäver det bästa av dig. var med såna som vill se dig lyckas. avge inga löften men ge dom allt dom förtjänar.

och tjejer, ni är den bästa delen av mig. tack för det.

"Men du är väl typ alltid det"

:)

DOM HAR TAGIT BORT BOB DYLAN FRÅN SPOTIFY!

Mina spellistor blev plötsligt ofullständiga ...

Let it be

Shit. Alltså.

Bekräftelse
Övertaget

Det är så himla mycket med förhållanden mellan tjej och kille (eller hur man nu föredrar det) som kretsar runt detdär. Påverkas av det. Förstörs av det.


Det fattar jag först nu när jag kollar på andra från sidan.

Och ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag hur fel det är. Och hur lite jag orkar hålla på med sånt. Orkar inte tänka "men hallå jag smsade sist nu får väl...", orkar inte vara "fyfäään vad jag är bra hehehehehe vetu det är tre personer som gillar mig vad bra jag är".

När jag var yngre kunde jag känna att så fort det börjar gå igång nåt mer än vänskap så är det genast som om man delar in sin heder, sitt övertag, i nån slags marker som man kan satsa. Du SMSar först - förlorar marker, du ringer först, hälsar först, addar msn, frågar om nummer, föreslår att ni ska ses - man förlorar hela tiden mer och mer av sitt övertag och till sist mår man inte bara dåligt över att det inte blev något utan också över att man fått betala så mycket av sin stolthet på kuppen.

Det är såååå 2007.

Jag orkar inte sånt längre. Ska det vara något så ska det vara för att det är kul. Ska man ses så ska det vara för att båda känner att det vore roligt. Vill du hångla - go for it. Det betyder inte att ni måste gifta er. Ringer man är det för att man vill prata. Om personen visar upp sin mottagna samtal för sina vänner och säger "hehehehe titta hehehe han ringde mig tre gånger på rad" så är det för att den är dum i huvudet och ändå inte värd det. Ringer jag någon är det för att jag känner för att snacka med den, inte för att jag har en hemlig crush på den och försöker manipulera den att tro att vi är förlovade. 

Man hör av sig för att man vill nåt. Inte för att det är ens plikt, inte för att man är en nolifer och stalker.

Jag har haft två förhållanden i mitt liv. Inför båda gångerna har jag varit pissrädd. Pissrädd för förhållandet och vad det innebär att stämpla sig som någons "flickvän", vad det innebär att mura in sig i den titeln. Pissrädd för att bli beroende av någon, pissrädd för att fastna.

Och båda gångerna föll jag dit ändå. Föll dit för hur inställningen till en annan person förändras. Mitt första förhållande var ett maktspel. Det var en ständig herre på täppan, vem som skulle ha rätt och vem som skulle få fel, vem som skulle dissa. Vem som skulle såra den andra först.

Nu, tre år senare, är vi skitbra kompisar. Kommer överens som tusan. Det gjorde vi ju i början också, innan man började förvänta sig grejer. Förvänta sig saker suger. Förvänta er aldrig någonting av någon. Hade vi haft denhär inställningen till varandra när vi var tillsammans hade det varit en helt annan grej.

Och så den andra gången. Man faller dit och börjar ta den andra för givet. Alla skitbra sidor som den har som man avgudade i början - aja. Det är väl najs. Att ta saker för givet suger också. Så ta aldrig någon för givet. Och akta er för att få ett förhållande på så jämn kurva som möjligt. Är det aldrig dåligt inser man inte när det är bra. Tar man aldrig några risker tar man heller aldrig några chanser.

Det är de erfarenheterna jag har av förhållanden. Eftersom att jag inte tror något vidare på "tredje gången gillt" så tror jag att det ska ganska mycket till för att jag ska stämpla mig igen. Jag tillhör mig själv och gör som jag vill. Antagligen är det det man ska sträva efter i ett förhållande också egentligen. Lite sådär i sann Winnerbäckanda, "Ta min hand jag följer dig vi ska åt samma håll". "För du är du och jag är jag, och är det så att din väg ändå går precis intill så kan vi bara hjälpas åt att komma dit vi vill". Winnerbäck är ganska bright ändå.

Och alltså, ni är så många. Ni par som är det sötaste på jorden men som ändå kör ned er själva i graven genom behov av bekräftelse. Bekräftelse på kärlek, bekräftelse på uppskattning, kanske bekräftelse på avundsjuka. Och om ni får all denna bekräftelse - förgivettagelse. (Där hittade vi på ett nytt ord också. Svenska Akademien?)

Jag har kommit på mig själv med att känna bekräftelsebehov och jag hatar mig själv lika mycket efter varje gång.

Men om man väl har ett förhållande hörrni - är man tillsammans med någon är det inte för att få nån slags maktövertag över den, för att kunna vara possessive och styra, utan för att man trivs tillsammans med den och vill sätta nån slags flagg på det. Det är så det ska vara. Och man ska inte hålla kvar för att vara snäll. Att säga som det är är ett kriterium för min förhållandeteori. Gillar man inte den man är tillsammans med gör man slut. Så ska det vara. Då skulle allt noj om "han tycker inte om mig" vara ur världen. Tycker man inte om att umgås med den gör man slut. Då skulle man slippa allt desperat "DU VILL INTE TRÄFFA MIG!!!!!!!!!!!"

Är man med någon ska det vara för att man får ut något av det. Det kan vara vad som helst; trygghet, psykisk eller fysisk närhet - bara båda är med på vad det handlar om så är det fine.

Vad man sen väljer att kalla det är en petitess.

Så.

Vill man ha något försöker man få det. Vill båda är det ju skiiiiiiiiiitbra. Men ni äger aldrig varandra. Och ni har aldrig rätt att behandla varandra dåligt. Aldrig rätt att utnyttja på någon annans känslomässiga bekostnad.

"Okomplicerat" borde inte vara en utopi.




Och KANSKE. Kanske sitter det någon människa där ute och har missuppfattat precis ALLT jag skrivit. Kanske har den inte uppfattat min ovilja till all slags spel och vill tolka min text som någon slags hint eller spydigt, kodat meddelande. Det verkar alltid finnas såna människor

Men nej. Det är inget meddelande. Jag har alltid funderat på dethär. Sett det hända andra, drabbats av det, tänkt på det, diskuterat det. Till slut måste man få ut det någonstans, kanske ställa någon inför en tanke. Ingen speciell och alla.
 
Jag är bara ärlig.

Som jag alltid vill vara.

Mymymymymy boogie shoes

Svek. Ånger. Maktlöshet. Förnedring. Plågan.

Hört i samma rum: Husse har köpt EN LITER shampoo!

Mina skarpa föräldrar


Jag har Luke Pritchard som bakgrundsbild på datorn.

Mamma: Ååh är det du?
Pappa: Men mamma. Det är ju Bob Dylan!

Jag tror helt enkelt inte att jag ska säga nånting.

Scenario från gårdagens kväll med Olivia Andersson Hjelm

Du är och hyr film med din kompis, som har den absolut sämsta humorn i världen. (Rrrriktigt långt gången "garvar åt saker som ingen annan tycker är roligt", här snackar vi om tjejen som dog av garv över "Generalen") Ni har bestämt er för att hyra fem filmer sju dagar och du går och plockar lite omotiverat i actionavdelningen när hon dyker upp bland hyllorna med en komedi med suspekt omslag i händerna.

Lyriskt fnittrande, frenetiskt viftandes med filmen - och säger "alltså Julia, dethär är seriöst min favoritfilm i hela världen!"

Vad gör du?

(Och Jeanette och Lisa, ni är kanske dom enda som kan se humorn i dethär. Ni andra kan ju alltid låtsas)

RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRING RRRRRRRRRRRRRRRRRRRING



Hemtelefonen.

Hemtelefonen.

Hemtelefonen.

Kan dom inte ge upp?

Hemtelefonen.

Hemtelefonen.

Mamma eller pappa får svara.

Hemtelefonen.

Svara då för ... !!!

Hemtelefonen.

Hemtelefonen ... HERREGUD - "Lindqvist?"

Sen är det antingen
a) en försäljare
b) någon som vill ha hjälp med något så man måste släpa sig upp ur sitt härliga ide och nej.


När jag blir stor ska jag inte ha någon hemtelefon.





Detdär ska jag vidareutveckla.



Varför går det alltid åt en och en halv hushållspappersrulle när jag ska laga mat?



Svar: För att jag helt enkelt är gourmetmatlagning personifierad.

OCH JEANETTE OCH JAG HAR VÅRAN TROTTOAR SOM VI ALLTID SITTER PÅ

JAG SKOJADE BARA jag sa inte alls hejdå hehe alltså titta.

Jag älskar plötsligt mitt liv väldigt mycket jamenarpåriktigt, motivation inspiration åhej vad jag ska vinna allt slå ut alla vara bäst åhej vad jag ska krama alla när jag ser dom och jag vill dansa på gatorna under gatlyktorna och jag vill skratta när jag snubblar och sen ska jag köpa ett par vita converses.

Inte för att alla har dom utan för att jag vill.

Jag är farlig ikväll

Alltså, jag måste erkänna. Jag är dum i huvudet. Ett problem visar flera nya sidor (även dessa ... problematiska), och det enda jag gör är fylls av nån sjuk nejnujävlar, och är plötsligt 10 gånger mer motiverad på att krossa det.

Hjärnkapacitet

Manipulation

Envishet

Briljans

HEJDÅ

:)

Vet ni att jag skriver ganska mycket som för att förklara mig för min sarkasm, sen drar jag in publiceringen och skriver ett sånthär i stället

Dagens observationer:

Tvål är fantastiskt. Svett, damm, äckel, fett, grus och målarfärg i all ära - i ett parallellt universum hade vi kanske klickat bättre.

Iton är könsförvirrad.

Den lilla tjejen på en meter som jag ledde idag när nybörjarna skulle rida ut skulle ge Bilbo en stoooooooooooor grästallrik när vi kom hem.

Trinity är typ det finaste jag har och snart kommer jag inse det.

Sängen är något fantastiskt. Täcken. Lakan. Bara ben och en jättestor t-shirt och ÅÅÅH!

Jag är bra. Varför? Jag bara är det.

I övrigt, i sann Martha Huber-anda; I know what you did. It was disgusting. I am going to tell. HEHH.

ATT MOCKA

Mockning är en mycket stimulerande aktivitet som inte alls framkallar en viss hysteri och schitzofreni.

Man kan plötsligt komma på sig själv med att i välformulerade meningar, som om man skulle skriva en högkvalitativ doktoreringsavhandling inom ämnet, spekulera i hur olika hästar delar upp sin avföring på olika sätt i torven. Där finns ju den älskvärda "vanebajsaren", som alltid lägger sina högar på samma ställe, prydligt och praktiskt. Där finns den lite mindre älskvärda "spridaren", som lägger en boll där och en där, och utvecklingen på denna, "kamoufleraren", som gör som senast nämnd, men sen trampar runt i boxen så att dessa bollar täcks av torv och inte alltså är mycket svåra att ... avslöja. Denna kan kännas avancerad, men den är ingenting emot "mardrömmen", som inte bara bajsar mycket utan också är väldigt bra på att blanda ut det. Ni vet, blandsaftsprincipen, lite vatten i koncentratet och så har man plötsligt dubbelt så mycket hallonsaft. Tänk nu i bajsperspektiv. Lite ren torv i skiten och så trampa runt lite, voila - dubbelt så mycket bajs. Party. Om man dessutom kissar lite bredvid, sen kastar bak lite hö och trampar lite till, gärna så mycket att hela kalaset blir en stor kaka, så är mardrömsspiltan fulländad.

Vilket den är. Alltför ofta.

En sak som man ibland gör för att undvika dessa psykopatiska syndrom när man jobbar i stall är att vara två kompisar, så man kan prata med varandra. En nackdel med detta är dock att när man vant sig vid att ha en kompis i boxen bredvid, då sätter hjärnan igång att konversera med denna kompis.

Trots att den inte är där.

När man till slut får ett kvickt uppvaknande från detta, som till exempel när man får en "är du inte riktigt klok"-blick från hästägarna som haft oturen att befinna sig i stallet samtidigt som din "kompis" säger något riktigt roligt och du börjar garva, kan man lätt känna sig en aning udda alternativt sinnessjuk. Det är ju konstigt att ha en konversation med någon som inte är där, tänker du, och övergår med en axelryckning till att prata med dig själv i stället.

Helt enkelt.

När du tröttnat på den vaga responsen från denna taleskompanjon, eller eventuellt tröttnat på att alltid bli medhållen (bara de riktigt långt gångna mockningsschitzofrenerna har nöjet att kunna uppleva motargumentation från sitt alter ego)  kan det tyckas vara en rolig sysselsättning att gräva i minnet och bearbeta gamla minnen. Om hjärnan ler mot en kan man begåvas med ett så fantastiskt minne som "rövgaffeln", eller dagen då din kompis gick ned sig i midjan i dyngstacken. Eller så kommer du en djup hemlighet på spåren, såsom när du listar ut vem dendär personen som addat dig på Facebook verkligen är, (att både för och efternamn står där tycks ju vara lite luddigt liksom) och oavsett vilken stor sak du kommer på, eller kommer ihåg, så måste du ju såklart dela med dig av det via väldigt roliga sms (enligt dig själv).

Till fem personer, minst.

Som självklart inte svarar, eftersom att folk vanligtvis inte är vakna vid den tiden på dygnet då morgonmockning är aktuell. (Tider i stallet på morgonen är i regel ungefär vad de brukar vara för vanliga människor minus 3-5 timmar)

Någonstans mitt i allt detta inser du att du senaste 45 minuterna gått och nynnat på soundtracket till Flintstones, och när du gör detta avbryter du all tankeverksamhet, stoppar in de bortglömda hörsnäckorna i öronen och drar igång något på högsta volym.

God bless the iPod.

Herregud, jag borde skaffa en psykolog ...

Och jo, jag binder mina känslor i avancerade ord när jag är upprörd.

Sommaren innebär för många bland annat brunbränd hud, något som trots risker enligt vissa är mycket eftersträvansvärt. Jag har alltid haft grymt lätt för att bli brun, och detta såg jag som en stor tillgång, ända tills jag upptäckte att detdär med solbrändhet inte alltid är så roligt...

Vadå inte roligt?

Jadu.

Vi tar idag som exempel.

När jag ställde mig i duschen efter jobb + bebihästridning lade jag märke till en mycket otrevlig förändring i min hudton på fötterna. Jag har fått en liknande på ryggen, en förändring från beige till ljusbrun inom ett begränsat område runt axlarna efter att jag haft brottarlinne timmarna i solen första dagarna när vi började jobba med staketet runt uteridbanan.

Men det är ingen grej, brottarlinnebränna funkar, dethär på fötterna är mycket mer ödesdigert eftersom att det bevisar två saker;

jag har burit flipflops

jag har burit dom tillräckligt länge för att det ska ge spår i hudfärgen

och dessutom, som en liten bonus;

jag kommer nu till synes ha på mig flipflops varje gång jag inte har strumpor eller skor som täcker hela foten

YES!


Anledningar till att vistas i ett gym

Skit, jag skulle ju ta en skitsnygg bild med webcamen så att ni skulle få se mig med rosor på kinden och solsken i blick efter min timlånga vistelse på gymmet, men så glömde jag bort det och hoppade in i duschen. Aja.

Första gången jag tränade på länge nu, vilket i och för sig inte säger så mycket eftersom att jag tvingar mig själv att prestera likadant ändå. Jag pressar mig alltid som värst när jag egentligen inte orkar. Det är najs och väldigt logiskt.

Men i vilket fall som helst - det hände värsta grejen idag. Det var bara jag och två till på gymmet, en kille och en gubbe. (Om ni förstår. Orkar inte dra detdär med olika gym-typerna igen) Jag sitter med iPoden uppdragen på högsta volym, men så tar låten slut och jag hör ett högt tjut, vilken får mig att dra ur hörsnäckorna och kolla mig runt. Och det jag ser är killen, på fötter, stressandes ut ur gymmet iklädd halvt avdragen t-shirt, BRANDMANSBYXOR och ett pipande läte efter sig.

Hallå liksom? Löpbandet, adrenalin, testosteron och män i uniformer. Inte okej.

(Med andra ord, jag kanske borde börja träna oftare)

Nu har jag i alla fall hämtat mig, duschat som sagt, tryckt i mig potatissallad och rostbiff och väntar för tillfället på att mina två donnor Jeanette och Olivia ska klampa in, vilket bör ske inom de närmsta tio minutrarna.

Pussochkraaaaaaaam