Fredag morgon

Gråta.

Så länge sedan sist. Nästan så att man glömt hur det var. Men allting kommer tillbaka. Inte ihopsamlat i en klump utan utspritt, överallt. I hela mig.
Kände mig fel.
Ville bara ta allt jag nånsin lyckats med och kasta bort det. Låta någon annan fånga upp det, någon som förtjänar det mer än jag. Någon som skulle vara mer tacksam. För jag är så otacksam. Jag tänkte att jag förlorat. Men i själva verket har jag inte förlorat någonting. Förutom kanske humöret. För jag har allt jag nånsin kommer kunna önska mig. Det går bra för mig i livet. Jag kan lära mig saker. Jag kan skratta åt mig själv och jag kan vara en vän för andra.

Och det största; jag får vara med de människor jag älskar. Det är något som jag aldrig mer får skjuta ur tanken. För det är det enda som verkligen betyder något, egentligen.

CHÄRA DAGBOK

Det här var verkligen min dag. Orkar inte skriva mera just nu =)

Take me back

image268


Klockan är sjutton minuter över sju och jag sitter här och dricker te och väntar på att klockan ska bli åtta så jag kan gå till tåget som ska föra mig till min undergång. (Tandläkaren)

Sitter och läser igenom Karins gamla resedagbok och kommer fram till något som känns smått irriterande, eftersom att för att få min vilja uppfylld måste jag antagligen vinna lite grann på lotto.

Men jag saknar australien!

Jag saknar Sydney, jag saknar alla de konstiga träden och deras underliga lukter som låg över gatorna, de gamla husen, papegojorna och de där fåglarna med sju meter långa näbbar som fanns i varje park, jag saknar de öde paradisstränderna i sydväst, med varm sand och jätteblå himmel ... Förundran att åka igenom de små perfekta nybyggda samhällena, sedan kontrasten då man åkte några timmar och sedan fann sig mitt i en skog med 60 meter höga träd, för att sedan åka en bit till, stanna och hamna i en nybyggd stuga mitt i en vingård, bredvid en äng fylld av kängurur.

När jag blir stor ska jag också bli backpacker. Sådeså.

Och får man sakna, när man bara varit på ett ställe tre veckor i hela sitt liv och aldrig ens kallat det hemma?



 


Bara för att ...

image267
bara för att Idisen är så söt

Stallsöndag

Schyst dag som tagits upp av elva timmars stalljobb med Tjollzing. Har saknat stallet. Det är liksom, en del av mig. Jag gillar att känna mig lite smutsig och dammig, och att lukta häst i håret.
Nu luktar jag dock inte häst längre, utan mera en blandning mellan Glisshampoo och kmshårgrejs. Den lukten gillar jag också. (Det är liksom den andra delen av mig)

Sitter och äter mackor, och snart kommer Philip var det tänkt. Vet inte hur länge han kommer stanna riktigt, allt jag vet är att jag är trött i hela kroppen, har träningsvärk i ljumskarna sedan ridningen i fredags (som förresten gick riktigt bra, jag gillar Robban. Han är söt), och att jag antagligen kommer vara ganska slö. Men det återstår väl att se. Jag har en tendens att bli pigg när han kommer. (Samtidigt som han har en tendens att bli trött. Vi kompletterar varandra, kan man säga) 

Bra dag, och jag har dessutom också fixat musik på mitt schema nu! Yvonne ringde och ville fixa en tid för mig att sjunga, så nu har jag en lite längre dag på tisdagar men det kan det ju vara värt :) Har saknat sången. Har saknat att få sjunga till pianot och Yvonnes extatiskt glatt peppande blickar och hennes "vad roligt!"

Aja, nu ska jag gå och ... Äh, jag vet inte vad jag ska göra, men jag ska inte skriva mer iaf x)
Hare bra hej :D


Lövetttttt


Lövhagen idag. Rätt soft faktiskt :) Större delen av tiden spenderades i bikini och shorts, i försök att hålla kvar rockringen i midjan. 
Tjollan var typ ägande på det. För mig gick det helt okej att rocka den runt knäna (även om mina kompisar sa att jag såg aningen ... annorlunda ut, i bikini, med hela kroppen i en snabb fram- och- tillbakarörelse, dessutom med båda armarna i vädret), men jag var typ inte alls jättebra runt midjan efter lunch.
 
Och den nya idrottsläraren verkar bra. Han verkar ha förmågan att se det positiva i situationen. (Detta märktes när jag, Tjollan, Jozzan, Nettis och Lisa kastade frisbee och han sa att det såg "lovande" ut. Vi, å andra sidan, höll inte med jättemycket) Så sorry Svanisbarn :D

Idag är det terminens första ridpass, btw. Har längtat efter pollarna, kommer kännas skönt att vara uppsutten igen :) Sen ere Wedding Crashers med Nettis och Jozé!

Nettis och Giso på bilden förresten, dom snodde min mobil...

Mun, strumpbyxor, träffade honom igår, onödigt och gårdakvarnar och skit

Jag har ont i munnen. Bläsch. Var typ bara tvungen att skriva det.

Btw, pratade nyss med Nettis i telefon. Det är ju ändå lite läskigt att vi pratar om "oss" som i singular. I övrigt, så tycker vi om stora fransiga sjalar och stickade strumpbyxor!

Jag saknar Philip. Fast jag träffade honom igår.

Och det här var ett onödigt blogginlägg.

Har aldrig varit normal
bara när jag går med dig
Jag går inte isär
när jag går med dig

O-oh o-oh o-oh-O


Reaktioner

Skolan känns alltid jobbig på måndagar. Och jag brukar ha svårt att jobba innan lunch. Därför passar vårat nya schema mig väldigt bra, med fyra lektioner före lunch. Jag gillar inte långa ströraster, tycker inte att raster mellan lektioner behöver vara långa. Däremot gillar jag sovmorgnar och längre lunchraster. Dessa ger mig chans att ladda upp inför kommande lektioner. Mitt nya schema erbjuder det väldigt bra, med fyra åttaochtiodagar samt en åttaochtrettiodag, samt fyra underbara fyrtiominutersluncher.

Blä. Jag töntar mig. Men ååh :( Det känns bara som att jag står vid foten av en jättelång uppförsbacke. Typ, man står och kollar upp för en enorm svart backe som man förväntas gå upp för, med slalompjäxor. Och jag är så negativ. Och det kommer säkert kännas bättre redan nästa vecka (hoppas jag :s), men just nu känns det hopplöst.
Jag vill hoppa över nian. Den känns så onödig. Inte för att jag har brottom att börja gymnasiet. Bara för att jag helt enkelt inte känner för ett år till med beigeorange skola och en skolgård som luktar dammig asfalt, vill inte ha frihetsransonering uppdelat i tjugofemminutersraster, vill inte ha mentorstid efter mentorstid med klagomål på hur klassen skött sig. 
Ge mig lektionsmaterialet så kan jag lära mig själv. Jag lovar att jag ändå lär mig bättre om jag får ta hand om mina egna studier, av den anledningen att jag inte känner någon ambition alls när allt läggs framför mig och jag puttas fram av tidspresser och krav. 

Jag önskar att jag kunde vara lite mig, styra över mig själv. Bestämma själv vart jag vill sitta, hur jag vill gå till väga med min egen inlärning. Något som jag faktiskt nog vågar påstå att man inte får så stora möjligheter till på den här skolan. (Det är snarare "ni får inte göra detochdetochdetochdet, ni ska sitta här i klassrummet och kolla ned i era böcker och lära er saker och prestera. Sen ska vi till stadsparken och spela brännboll")

Äsch.

Jag lovar att jag ska försöka nöja mig. Jag ska sluta klaga. Snart.

gah.

Men bara DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!


Dom kommer kliva på dig igen



Jaha. Det här är vad jag lyssnar på nu.

Lite gnäll

De ord min förra rubrik hade skreks ut idag. Hela världen skrek det. Skola och höst.

Jag vaknade i natt klockan tre av åskknallar slash munont. Gick upp och tog alvedon, och gick och la mig igen. Sedan vaknade jag vid åtta igen, av att pappa öppnade dörren. Ja, eller, jag var nog redan vaken då. För jag satte mig upp och tittade på honom när han sa "Vakna, Julia".

Det var en velardag. Ingenting kunde jag välja. Jag hade såna problem att välja vad jag skulle ha på mig att jag nästan kom för sent. Första dagen i skolan. Ändå visste jag vad jag skulle ha. Jag skulle ha på mig höstkläder. Kanske var det därför det var så svårt att ta på sig dom.

Klockan tiominuterinnanvibörjade satte jag mig i alla fall på en blöt sadel och cyklade genom ösregnet och gråheten och de täta ljusblixtarna från himlen. Iklädd jeans (stuprör. som en andra hud nästan. ganska skönt faktiskt), munktröja och en gigantisk halsduk. Och tygskor. Inte ens öppna dojor.

Sen kom jag till skolgården, asfaltsplanen, där hela sexnian stod ihoptryckta under en fyra fem paraplyer. Ändå skulle rektorerna ropa upp namn efter namn, så att eleverna fick stå ute i en kvar extra i regnet. Charmigt nästan.

Och, ja ... Jag var väl irriterad från den stunden jag satt mig tillrätta (alla kanske inte skulle kallat benen över ryggstödet som tillrätta, men jag gör det) på en stol i klassrummet. Kanske var det tandställningen och det faktum att jag inte kunnat äta någon frukost på morgonen på grund av den. Men å andra sidan, så kanske det var att det jag visste att nu kommer mentorerna ge oss ett häfte och sedan läsa innantill från alla tio sidorna, för att sedan kolla upp ur pappret och prata vidare om allt som står. Presentera de nya förbuden, be oss skriva ned våra mål på ett papper som så många gånger innan (mitt mål är att jobba upp så många betyg som möjligt, behöver jag skriva det? Jag orkade nästan inte skriva det i loggboken. Jag kände mer för att kritisera mentorernas retoriska förmåga. Att prata inför trettio personer utan att någon enda lyssnar. Det är ju nästan beundransvärt. Och jag vet att jag är jättedömande och jätteorättvis nu. För jag brukar nästan alltid i alla fall försöka lyssna på de här jätteviktiga umgängesreglerna, men idag orkade jag verkligen inte. Jag vill sätta igång. Jag behöver inte höra att man inte får kasta snöboll annat än på fotbollsplanen en gång till. Jag vet det nu. Och jag tror inte att de som inte följer det kommer göra det mera av att höra regeln en gång till, anyway)

Sen var det lunch och jag svalde spaghettin hel (varför är det alltid spaghetti första skoldagen?) och nu sitter jag här, whining.

Förlåt.

image265

Skola slash höst.

Och förresten. Det är skola i morgon. Jag måste gå upp tidigt, igen.

Måste gå upp tidigt för att komma i tid till det sista första uppropet på första dagen av den första terminen på det sista året. Sista året på Via.

(Vad dramatiskt man kan få det att låta, jag vet att efter de första två månaderna i skolan känner man sig ganska avdramatiserad. I alla fall på den fronten)

I vilket fall. Jag hade ju tänkt skriva lite om hur jag kände inför detta sista första upprop och denna första skoldag och detta sista skolår.
För det är lite blandat. Jag skulle nog ljuga om jag skrev att jag inte saknat skolan. Okej, jag har inte saknat skolan som i skolanskolan. Inte skolan som i gå upp tidigt på morgonen, hasa sig genom halvdöda skoldagar och klaga på skolmaten, för att sedan lättat släpa sig hem men komma på att man ändå inte är ledig, utan måste plugga glosor och skriva uppsats.
Näe, det skulle jag nog kunna leva utan. Nej, det jag har saknat har nog på något sätt varit ordningen i livet. Visst, jag är ingen morgonmänniska, jag tycker att det är alldeles för roligt att vara vaken på natten för mitt eget bästa. Men jag vet ju, även om jag inte låtsas om det, att jag mår bättre när jag går upp på morgonen och inte på eftermiddagen. Och jag vet att jag för det mesta får mera gjort en sensommareftermiddag efter skolan än på en hel dag på sommarlovet.
Och, den skola jag saknat är skolan som i umgänget. Tjejerna i klassen. Faktiskt. (Speciellt luncherna, tolv tjejer runt ett cirkelbord anpassat för fem, samt långluncherna där man sitter kvar tre eller fyra och bara pratar. Varför älskar jag att prata i våran matsal?) Och, faktiskt, de (om än ovanliga) peppande entusiastiska lärare som man kommer i kontakt med.

Och i år ska jag inte vara rädd för hösten. Jag ska, inte ens en gång, tänka att jag vill vara igelkott och hoppa ned i en lövhög och gömma mig tills våren. I höst ska allt vara bra.

Och, ni underbara människor som vet vilka de är (hoppas jag), vill ni leva hösten med mig?


It's not you, it's me.

Jag tror att min kärleksfulla relation med mat är hotad. Ett; min aptit är rubbad av diverse omständigheter. Fram tills idag var det fine med det, jag åt ändå för det jag och maten har är verkligen speciellt. (I en del relationer måste man kämpa lite. Och dessutom så är jag van vid att tycka om att äta)
Men nu har jag min nya vän tandställningen. Denna vän får det att kännas som att tänderna i undre käken är lösa. Det är obehagligt att äta då. Och nästan omöjligt att tugga. Och omöjligt; i alla fall utifrån mina nuvarande erfarenheter - att tycka att det är trevligt att äta.

Vi kommer ingen vart.
Bitter kärlek. Ack.

Jag (L) FTV II

Jag gick upp klockan sex i morse. Eller nej. Men det var meningen att jag skulle göra det. I vilket fall, så var anledningen till detta en tandläkartid klockan 7:55 i Haninge. Mums.
Jag gick i vilket fall upp, efter att ha fräst lite saker halvt till kudden, halvt till mamma, åt en inte jätteexisterande frukost och satte mig sedan i bilen med mamma, som skulle till jobbet och hade erbjudit sig att droppa av mig vid tandläkaren.

Så, ja. Jag fick in massa gummi och metall i munnen. Det. gör. ont. Men det är väl på tiden, om jag vill ha tänder som det går att tugga av saker, och om jag vill släta ut mina tre tandrader (ja, tre. jag har två tänder ovanför den övre tandraden och en tand bakom) till en.

Efteråt gick jag och tröstshoppade i Haninge Centrum. Det blev trots allt en del intressanta saker köpta, bland annat ett par jeans från Åhlens, en stor vit halsduk, ett par stickade vita strumpbyxor, en munktröja, ett halsband och ett par svarta shorts som ser ut att vara i typ hårt siden men som är i fejkläder, från GinaTricot. Tröstshopping kanske verkligen var det rätta ordet.

På vägen hem när jag satt på tåget satt jag och min nya vän tandställningen och funderade på en del filosofiska frågor. Vad går livet ut på? Varför finns vi? (Det var iofs mest min fråga till tandställningen) Varför susar det så mycket om tåg?

Aja. Pratar med Nettis i telefonen. Hon är på Konsum. Ska vara smakråd på färdigmat nu. Harebra.

Idag

Jag surplar te och äter kexchoklad och
mitt huvud sprängs av

ingenting alls.

14/7

Okej, glömde nästan.

En månad, och typ en dag, nu :) <3

I've never felt this way before
Everything that I do
Reminds me of you
And the clothes you left
They lie on the floor
And they smell just like you
I love the things that you do

kabOOOOOOOOOOOOOOm

Okej, nu har fjortonde augusti tagit slut och det var ... en bra dag.

Den började väl i Philips knä någonstans i mitten av någon fightingscen i Matrix. Jag hade inte blivit övertrött och jag hade inte spillt cola på någon soffbordsduk än, men skulle hinna med det innan jag lite halvt sovandes åkte från Ösmo två Matrixfilmer senare.

Jag gillar att låta lite sådär smått "hej jag trycker in töntigt mycket information i varje mening" idag, tydligen. Humm.

Vaknade klockan ett, åt frukost, ringde Jeanette. Det var soligt ute, så efter en grundlig utforskning av Tosino (som vi för övrigt upptäckte idag. efter att ha klagat ungefär 102 gånger på att ingen av affärerna i nynäs har kläder från vila och veromoda. trevligt), Lindex och EuroSko (vilken intressant ihopsättning av ord, förresten) gick vi till Konsum och köpte varsin kladdkaka, iste samt lite godis. Sedan satte vi oss på den nya bryggan i hamnen och pratade. (Asmysigt, förresten. Älskar den där bryggan. Hittills)

Efter det gick vi hem till Nettis nya hus och attackerade hennes invalida dator.

Sen åkte jag och mamma till veterinären med Jackie.

Sen slogs jag med Olivia och Jeanette på kvällen. Det var kul.

Gah. Nu är jag trött.

Aja, tack Tjollan och Nettis för i kväll. Fick för mig att jag skulle säga det.

Augustikväll i heta Nynäshamn

Söndag kväll i hippa Nynäshamns City:

Jeanette tappar sin glass.

Tre coola killar går förbi.

Jeanette och Julia; kollar efter coolingarna. Pekar och garvar.

Rulator på rymmen, rullar ned för backen.

Tant jagar rulator.

Hund jagar tant.

Jeanette och Julia fnissar.

Moppesnubbar kommer.

Jeanette tycker sig känna igen moppesnubbar.
 
Julia säger att Jeanette har fel.
 
Jeanette säger "Du har mygga i pannan"

Jeanette smäller till Julia i pannan.

Jeanette säger "Du har blod i pannan" Garvar elakt.

Jeanette och Julia börjar förflytta sig.

Jeanette stannar utanför Bokcompaniets skyltfönster.

Julia pekar på Alfons Åberg i skyltfönstret.

Julia säger "Alfons är ball"

Jeanette håller med.

Julia och Jeanette fortsätter att förflytta sig.

Jeanette stannar utanför skyltfönstret på Vincents herrklädesbutik.

Jeanette iakttar de nakna skyltdockorna.

Jeanette pekar på den vänstra. Säger: "Den har större"

Julia håller inte riktigt med.

Jeanette övertalar Julia om att hon har rätt.

Julia låter sig hjärntvättas.

Jeanette och Julia inser vad dom gör och flyr snabbt in på mörk outforskad gränd.

Oskyldiga Jeanette och Julia går i gränden.

Illvillig fladdermus attackerar oskyldiga Jeanette och Julia.

Jeanette och Julia skriker.

Jeanette och Julia springer.

Jeanette och Julia stannar.

Jeanette får syn på tidigare inhängnad stenboll.

Jeanette pekar på tidigare inhängnad stenboll.

Julia sätter sig gränsle över tidigare inhängnad stenboll.

Jeanette tar kort på Julia och stenboll.

Kortet blir dåligt.

Julia är nöjd med sig själv.

Jeanette tar på stenboll.

Jeanette säger "Nu är det min tur att sitta"

Jeanette sätter sig på stenboll. Tröttnar snabbt.

Jeanette och Julia förflyttar sig hem.

Jeanette raderar samtliga bildbevis.





Vi
har död humor
.

Trrrrrrrrrrr



Fredag II

image264

Fredag

image263

Morgontelefonsamtal

- Ja, det är en Shakespeare. Den har alla de här kända replikerna. "Live and let die"

Jeanette ("Nej just det, det var ju James Bond...")

Oh no.

Ok, så Julia har precis påpekat hur sköna hon tycker att crocs är. This might be the end of our relationship :P
Nää, men seriöst, man FÅR inte. Det är FULT.

mvh Philip Mattsin :D

Shame on me - M. Bergman

How can I say I feel alone
Got an inbox that's full got a terribly busy telephone
What is wrong with me
How can I not love life
with this drop dead apartment
this incredibly beautiful boy by my side
Shame on me
Shame on me
Shame on me

I keep forgetting what my mama said
She said "No matter what you think you'll always be at least OK"
So shame on me
Shame on me
big, big shame on me

Guess I got everything that a girl could ever wish for
All my dreams have been fullfilled to the brim
(and then just a little bit more)

So shame on me Shame on me Shame on me

I keep forgetting what my daddy said
He said "You could screw your whole life up and I would still love you to death"
So shame on me
I should have listened more carefully
Shame on me
Shame on me
Big big shame on me
Big Big shame on me
I said big big shame on me

Shame on me I keep forgetting what my sister said
She said "Yeah sometimes you suck pretty hard but you're the best sister I'll ever get"
So shame on me
I shut my ears so foolishly
Shame on me
Shame on me
Shame on me
Big big shame on me

Shame on me
Big big shame on me
Shame shame on me
Shame shame on me
Shame shame shame on me
Shame shame on me
Shame shame on me
Shame on me

Min storasyster

Jag gillar min storasyster. Idag, då hon stresspackade till sin Gotlandsresa, hade hon Drunken Sailor på hjärnan. Samtidigt som hon tänkte saker, hade en låt på hjärnan, och behövde få utlopp för sitt behov av att ständigt göra ljud ifrån sig. 

Resultatet av detta var att hon gick runt och sjöng det hon tänkte, i melodin till Drunken Sailor. Till exempel "vad har jag gjort av min straandväska" och "oojoj vilket konstigt linne" (när hon såg mitt nya linne).
Det sista hon sade innan hon gick ut genom ytterdörren och stängde efter sig var "nu ska jag åka till gotland, nu ska jag åka till gotland, nu ska jag åka till gotland, vi ses nästa onsdag"
Allt detta utan att ge minsta tecken på att hon på något sätt tyckte att det egna beteendet var ett dugg annorlunda eller konstigt.

Märkligt barn.


Julia och Jeanette presenterar stolt ...

Julia och Jeanette presenterar stolt sin nya uppfinning;
den mycket bekväma och superabsorberande

STÅLTAMPONGEN



Vi borde få pris för vår fantasi, intelligens och högklassiga känsla för logik.