Tycker du som jag så rider vi



Man undrar lite över denhär texten. Men näst sista bilden är ju så söt att man bara dör.

Det vore skönt att vara normal

Ibland funderar jag på hur jag alltid lyckas få allt att bli så krångligt. Om jag såg mig själv på en film skulle jag antagligen bli irriterad på mig själv för hur jag lyckas finna sätt att få minsta grej att bli invecklad, djup och svårt.

Jag är inte deprimerad och inte svår på det sättet att jag alltid lyckas vända bra saker till dåliga. Jag har bara den tendensen att varje gång jag får en uppgift göra den till svårare än vad den är. Ibland tror jag att det är meningen med mitt liv.

Jag skulle gärna vilja vara en person som är oavancerad i huvudet.

Och vad är bakgrunden till att jag skriver dethär? Vi fick en uppgift på historian för några månader sen. Vi skulle göra en muntlig redovisning. Vi hade typ över tio lektioner på oss.

Med lite passande överdrifter kan man påstå att jag gjorde hela i natt.

Jag har under det senaste året läst ett ämne som heter Estetisk Orientering. Jag har haft hög frånvaro inom det ämnet och måste komplettera det. (Från början - hur lyckas en människa med det?) Kompletteringen skulle innebära fyra moment - man skulle måla en bild, göra en skulptur, välja en låt och göra rörelser som alla beskrev känslan längtan.

Redan här, heh.

Vad roligt.

Så väljer jag att vända längtan till saknad, för att jag tycker att jag kan referera bättre till det och att saknad faktiskt är en sorts längtan.

Jättebra Julia. En normal människa hade hittat på något den längtar efter - typ bullar eller sommaren, och gjort uppgiften. Oavancerat och asbra. Självklart ska jag göra ett undantag för att kunna engagera mig mera känslomässigt. Alltid engagera sig känslomässigt. "Det blir ju bättre konst då".

Men det är inte nog här. Jag får brottom och måste springa till tandläkaren innan jag lyckats redovisa mina rörelser. Min musik har jag valt, men upptäcker att jag inte har den på datorn när jag har alldeles för brottom att komma ifrån skolan.

Och på något sätt lyckas jag lova läraren att jag ska filma rörelserna och skicka till henne.

Filma! Åh vad jobbigt att göra rörelser men vad roligt att filma, tänker jag. Jag ska ha massa effekter på filmen och den ska verkligen ge rätt känsla och ...

Så har jag gjort det igen. Gjort något väldigt. Enkelt. Väldigt. Avancerat.

Jag borde söka hjälp.

245 ord.

Jag har en lampa.

Det är en väldigt fin golvlampa som heter
Hörup som är gjord i sånt här papper som heter kinesiskt papper eller rispapper eller något, med dimmer och ett varmt sken som når hela rummet. Hörup är med andra ord den fulländade lampan och sedan Hörup kom till mig i höstas har mitt liv blivit ljusare. (Eheh)
 
Sedan en tid tillbaka har min tillvaro dock varit fattig. Hörup slutade fungera och det gjorde mig först väldigt ledsen. Sen grovt deprimerad. När en tid gått övergick min depression till en stark instinkt att rädda min vän. Denna tid var idag.

Jag gick till Konsum. Jag tog rätt glödlampa. Jag betalade den. Jag gick hem.

Jag antog att Hörups tre glödlampor var seriekopplade eftersom att den slutat fungera helt och hållet på en och samma gång, och antog också att det var den nedersta glödlampan som slutat fungera eftersom att det kändes mest likt Hörup. (Ni vet, med vänner känner man bara sånt på sig)

Jag listade ut hur jag skulle ta bort pappret från Hörup, men orkade inte genomföra det.

Jag funderade ut ett annat sätt att komma åt den nedersta glödlampan. (Välta Hörup och ta den underifrån)

Jag skruvade loss den misstänkte glödlampan. Jag skruvade i den nya.

Mitt rum fylldes av ett himmelskt sken, som om tusen änglar fallit ned och lyste upp rummet. Hörup hade börjat fungera.

Jag har sagt det förut men säger det igen, elprogrammet förlorade en stor tillgång när jag valde estet.

Alldeles för många ord om min meningslösa dag.

Jag antog utmaningen att se lite somrigare ut idag och drog på mig shorts i morse. Sen gick jag runt hela dagen och kände mig blottad och svullen. Det var najs.

Nu ska jag inte vara negativ. Jag är ju faktiskt ganska glad.

Ensemblen var inställd så vi slutade runt ett. Redovisningen i historia börjar närma sig så jag satt kvar med gruppen och planerade upplägg och fixade grovjobbet med powerpointpresentationen. Vi var lite förvirrade i början, sen blev vi grymt motiverade och produciva och gjorde ungefär 70% av upplägget inför fredag.

Sedan blev vi trötta, och då googlade vi på bilder på Napoleon och garvade åt hans skrev i stället.

Det var också kul.

Men det var inte historiaredovisningens närmande datum som gjorde mig glad. Jag började nyss fundera över mina bleka ben och olika åtgärder som kan tas till mot dessa, och blev lite konfunderad då den mest uppenbara (slita av sig kläderna och lägga sig i solen) känns lite obehaglig sen förra sommaren då jag fick en massa pigmentfläckar överallt.
 
Ganska motvilligt öppnade jag google igen (google känns som en hemsida som är förknippad med en massa jobbiga saker, av någon väldigt underlig anledning) och sökte lite. Jag blev grymt lättad när träffarna jag fick alla verkade snacka om pigmentfläckar av det slaget som jag har som något som går att få bort. Verkligen gryymt lättad. (Jag blev även lite tacksam över placeringen av pigmentfläckarna i ansiktet, då mina vita fläckar runt ögonen onekligen känns lite lindrigare än en brun, mustaschliknande fläck ovanför munnen)

Så jaa, skönt att man slipper vara fläckig resten av livet helt enkelt. En nackdel är väl dock att krämer mot pigmentfläckar antagligen inte är gratis, så helt o-jobbigt är det inte...

Nu ska jag sluta snacka. Jag snackar alldeles för mycket utan att säga något varken smart eller roligt eller nödvändigt, jag ska sluta med sånt. Tid är pengar.

Förresten, Julia tipsar. Sluta äta p-piller om du planerar att bli brun på sommaren.

Det är sommar och jag har inte fattat det och jag är blek och jag har ny klänning. (Och jag äger på att skriva fyndiga rubriker)

Idag var en bra dag i skolan. Väldigt givande med resultat från tre prov, varav två nationella, och ett slutbetyg. Alla tre med så fantastiskt lättande resultat, lämnar inte mycket att önska, lämnar mig utan vidare krav överhängandes över sommaren.

(Jag älskar MVG. MVG är min grej känner jag)

Och det var typ första gången sedan läsåret börjat som man får såndär riktig bekräftelse och respons på vad man gjort känns det som, något som man fick mycket mer i nian. Jag har saknat de där vackra stunderna.

Nu ska jag inte prata mer om hur fantastiskt bra jag är utan i stället klaga lite.

Jag har inte riktigt fattat att det är sommar än. Jag går fortfarande klädd i jeans och munktröja. Ja, munktröja! Ni kan ju tänka er växthuseffekten innanför ett säckigt klädesplagg i svart tyg en varm försommardag när gympaläraren fått för sig att hela klassen ska ut på gräsmattan utanför skolan och öva golfsvingar.

(Jag är för övrigt inte så bra på golf)

Efter denhär dagen har jag insett att mina ben faktiskt börjar närma sig skiljsmässan från jeansen. Men med detta följer ett litet problem. 

Alla andra år sedan jag började bry mig om hudton under sommarmånaderna har jag legat och solat sedan i april, men i år har jag fegat så himla mycket på grund av mina himla pigmentförändringar (som jag för övrigt får ungefär panik när jag tänker på), något som syns tydligt på mina ben.

Faktum är att det syns tydligt på hela min kropp.

Blek som ett spöke är jag och det är inte så rolitttttttt. Men i morgon åker byxorna av. Då blir det shorts, eller kanske den vita klänningen som jag gick och belönade mig själv med på Lindex idag efter skolan.

Nu blir det mjukisbyxor. Tja!

Upplysta ögonblick

Jag och Jeanette diskuterar i telefon en gammal klappramsa som vi brukade köra på mellanstadiet.

Jeanette - konfunderad: Alltså... "Ändan upp och ned". Vad betyder det?
Jag: Jadu Jeanette ...
Jeanette: Jamen. Är det typ... När man är såhär ... När skithålet pekar rakt upp mot himlen?

Jag är tyst i ett ögonblick, börjar sedan asgarva.

Jeanette: Jamen seriöst! Det borde det ju vara! Vaad?
Jag: ... Jag har aldrig tänkt mig just ändtarmsöppningen som ett föremål som "pekar" på saker.
Jeanette - upprörd och en aning förorättad: ... Du borde vidga dina vyer mera, Julia!
Jag - muttrar: Jag vill inte att du ska vidga mina vyer ...
Jeanette: Jag vill inte vidga dina vyer.

Våran slutsats i efterhand; samtal kan ta intressanta svängar när ingen av de deltagande parterna är särskilt närvarande i dem.

Sommarplaner

Ååååa jag kom att tänka på en sak. Verkligen inse en grej. På riktigt.

Snart är det sommarlov. Det är nästan bara en vecka kvar. Och det är så...

Konstigt. Surrealistiskt. Fantastiskt.

Och med denna tanke kom flera andra. Jag kom att tänka på alla mysiga saker jag vill göra i sommar. Det hela började med att jag tänkte på när vi sov hos Louisa i vintras. När hela Torö var så mörkt som om solen slocknat och vi såg på film på Louisas liggfåtölj tills Finnen somnade för femte gången. Och så tänkte jag på Torö och att det är fint och så tänkte jag på i lördags när vi hittade det bästa badstället evvah men inte badade. Och så tänkte jag att det vill jag göra i sommar. Allihopa. Det var mys.

Jag gillar er.
 
Och jag tänkte på att grilla. Bara blanda till lite apelsinsaft i en glaskanna och ställa på ljusa utemöbler och sitta ute i kvällssolen med korv som fortfarande är lite för varm sen grillen och sedan busa vidare.

Jag tänkte på att sitta på Mias brygga i bikini tills solen gått ned och man egentligen fryser häcken av sig, men ändå sitter kvar för att det är så mysigt. Sen springa upp till huset med gåshud över hela kroppen och hoppa i mjukiskläder, fortfarande lite blöt så att det kladdar mot huden (jag vet att detta förstörde härligheten i denhär fantasin men man måste vara realistisk! Det SKULLE kladda) och burra in sig under ett täcke och garva i några timmar till.

En annan grej. Solkräm och saltvattensbadad hud. På klippor på ringvägen och sen på cykel iklädda shorts när det börjar blåsa in mot kvällen.

Och så tänkte jag på kvällssol och filtar och saltpåverkat hår. Gyllene sken, flera stycken under varje filt som lutar sig mot varandra och vatten. Vatten som glittrar och bländas så man nästan inte vill kolla på det. Tian kanske. Jag såg några sitta där så en gång. De verkade ha det mysigt tills alla började spy. Denna händelseutveckling hör dock inte till min vision.

Åka ut med båten. Öar i skärgården, tält, brasa. Grillkorv på pinnar. Radio med bra musik. Glida runt på luftmadrasser på vattnet. Ta upp madrasserna på land och ligga där och sola. Använda myggmedel.

Och kajen i Burgsvik. Grönt, iskallt vatten som man måste hoppa i flera gånger om dagen (såklart), och som man faktiskt börjar tycka är helt okej - ja, man slutar i alla fall skrika - efter fjärde ihoppet. Cykling på det ljusgrå sommarvarma asfalten till affären för att skaffa dillchips vars smak infekterar ens käft resten av kvällen, blir det så i år?

Studsmattan står framställd på min framsida och väntar på dagar under eklöven med iste och alldeles för många glassar, och godis som ramlar ur påsen och studsar med när någon får för sig att börja hoppa. (För nej, vi hoppar inte på studsmattan. Oftast. Vi sitter på den och vi ligger på den. Hoppa kan man göra när man är död)

Nu orkar jag inte skriva mer (och ni orkar inte läsa mer). Jag nöjer mig med att dra en slutsats.

Jag vill ha sommarlov.

(Nu)

Uppdatering från pluggisen

Jag älskar att jag har en stoor bunt med papper med skrift på båda sidor utan att ha någon aning om vilken ordning dom ska ligga i. Det känns som att dethär arbetet börjar gå lite på tomgång...

Puss.

Jag är hemma och hostar i skolböckerna. Klockan är fem minuter i tolv och min hund kom precis och påminde mig om att hon ska ha mat om fem minuter.

Didn't I didn't I didn't I see you cryin?



Vad är grejen med min musiksmak these days? ...

God knows


Jag ser fortfarandee hur hennes mörka ögon glööder

Jag var tjugotree när jag läämnade gee be gee...

Jag är sjuk. Jag är sjuk och jag har sovit bort ungefär hela långhelgen. Jag undrar om sjukdomen kommer av dammallergi, det skulle inte vara helt otänkbart med tanke på hur det ser ut i mitt rum. Det är värre än vanligt - inte okej.

Nu har jag i alla fall tagit mig lite i kragen och plockat upp från golvet (alla saker ligger i stället i högar ovanpå möblerna, men det behöver vi ju inte nämna) och väntar på dammsugaren. I kväll ska jag till Torö och i morgon ska jag plugga. Då ska jag vara frisk.

En annan sak, förutom förkylningen, som infekterar mitt liv just nu är Spotify's lysande frånvaro. Mitt virusprogram talade stolt om för mig att "Virus är nu borttaget" och nästa gång jag tittade efter så fanns inte Spotifyikonen kvar på skrivbordet. Det var ju roligt. Jag är dock lite listig och känner till ett ställe där man kan få inbjudningar, så jag hoppas att det löser sig inom kort.

Tills vidare får jag fortsätta att lyssna på CDskivor. Jag gillar faktiskt CDskivor. När jag blir rik ska jag ha massa CDskivor. Och ha affischer och gitarrer på väggarna. Och sen ska jag äta god mat varje dag och få helkroppsmassage. (Nej jag har inte tänkt så mycket på dethär)

Det ska bli najs när jag blir rik.

Nu ska jag bli frisk till att börja med. Hejdo!

VEM ska jag tro på?



Fest!

För sista gången; TEXTKOMMUNIKATIOOOOOON

Jag vet att ni är dying to know vad vi sysslar med på Textkommunikationen. (Det var faktiskt någon som frågade och man kan ju inte förneka någon människa den viktiga informationen!) Då detta surrealistiskt nog råkar våran näst sista lektion tänkte jag visa er det, som en slags hyllning.

Enjoy!

Dagen då magistern tuggade papper
En övning, jag tror att vi skulle skriva någon slags recension av en lektion vi varit med om, men det blev mera som en berättelse. Aja.

"Stämningen är sövande. Kinder ligger lutade mot bänkskivorna och från olika håll i klassrummet hörs små snarkningar. Matematikläraren, en kalhövdad man i sina bästa år och en typisk "magister", står framme vid whiteboarden och försöker banka in principer inom bråk i den frånvarande klass 7bs skallar.


En blick över havet av sovande huvuden får magistern att tystna och släppa whiteboardpennan på katedern. Han börjar sakta gå runt mellan bänkarna i klassrummet, som för att vänta in någon slags reaktion. Ingen reagerar. Magistern stannar upp när han åter igen nått sin talarplats och börjar sakta skrynkla ihop ett tomt papper som han plockat från någon av elevernas bänkar medan han fortsätter sin genomgång, nu något trevande och kontaktsökande, men avbryter sig snart med skarp stämma.


"Men ni skulle inte upptäcka om jag började äta papper"


Magistern stoppar in det hopskrynklade papperet i munnen och börjar demonstrativt tugga. Klassen vaknar ur sin slummer och lyfter förvirrat blickarna upp mot den lille mannen som står framme vid katedern och tuggar papper.


Även om denne magisters mattelektioner inte var särskilt intressanta så skrattar vi ännu gott åt incidenten med pappret.


Det var det roligaste minnet från alla hans lektioner."


Bildanalys
Det här var det senaste vi höll på med, jag överanalyserade en bild i H&Ms vårkampanj.

"Bilden jag valt är en del av H&M:s vårkampanj och reklam för H&M Magazine.


Bilden föreställer en kvinna iklädd en färgglad tunika som står på en strand, framför öppen horisont. Hennes ansiktsuttryck är avslappnat och håret rufsigt på det sätt det blir efter en dags badande i saltvatten. Ögonen är tydligt markerade med kajal men i övrigt är sminkningen sval och avslappnad.


Tunikan kvinnan bär är vid och ledig. Väven är klargul med blommor och tropiska fåglar på, en kontrast till den bleka bakgrunden. Tillsammans med en vågad mängd armband på ena armen blir outfiten inspirerande och uppiggande, antagligen ett mycket vinnande koncept för reklam i nordiska länder under det gråare vinterhalvåret.


Modellen håller en ganska speciell pose, med armarna ovanför huvudet och kroppen liksom vikt. Denna pose är antagligen vald för att visa upp tunikan och armbanden på mest fördelaktiga sätt, men kanske också för att ge ett avslappnat intryck, det ser liksom ut som om hon ligger på rygg fastän hon står.


Bilden är klippt efter halva modellens övre arm, vilket kan bero på att fotografen inte vill dra alltför mycket uppmärksamhet åt det faktum att hon har armen ovanpå huvudet, vilket då kan tyckas vara en aning konstigt och dra uppmärksamhet och tanke till annat än själva kläderna.


Kvinnans står precis framför kameran, nära det gyllene snittet på höger sida. Jag tror att denna placering beror på att man inte vill dra all fokus till själva modellen, utan även en del till stranden hon befinner sig på. Bilden är fotograferad rakt framifrån och modellen kollar rakt in i kameran, vilket ger känslan av att man faktiskt befinner sig på stranden med henne. 


Eftersom att andra bilder i samma bildserie som denna också de är fotograferade på en strand, men verkar tagna ur helt andra vinklar och också har modellen ett par meter in i bilden utgår jag ifrån att fotograferingen ägde rum på en riktig strand och inte i en studio med kulisser.


På de andra bilderna har stranden dock mer klara färger, både havet och himlen har en djupt turkos färg på dem, vilket får mig att anta att denna bild blivit ganska mycket redigerad i efterhand.


Bildredigeraren verkar ha ökat ljusstyrkan och gjort färgerna svalare, så även om bilden helt klart är tagen i sommartid ger den intryck av att det är ganska svalt, kanske även en aning blåsigt då vinden tycks rycka tag i den stora tunikan. Himlens turkosa färg är bortredigerad och ersatt med vitt, som också det ger ett ljummare intryck.


Jag tror att den här bilden är menad att tilltala trötta svenskar som efter en kall vinter iklädda uggs och stora, bylsiga halsdukar längtar ut till ljusa, fina platser och lediga, vackra kläder, och som efter ett halvår med slitet hår och tjocka lager concealer över de mörka ringarna under ögonen längtar efter att släppa ut de trötta hästsvansarna och övergå till en mer naturlig sminkning."


Nu orkar jag inte klistra in mer, och antagligen är detta mer än tillräckligt. Japp. Detta håller man på med på textkommunikation.


Tisdaaaaak

Tjena. Jag vet att jag är jättefräsch, men jag sitter här och eftersvettas efter Body Pump + löpning, och det är väldigt viktig information.

Det gick jättebra idag förresten. Eller inte jättebra först, det gick ganska sämst första föreställningen, men andra. Då vare röj. Galet. Och när treorna satte igång att spela Kom igen Lena på slutet. Då minsann blev det fest bakom scenen.

Skriver mer sen, ska kéka nu.

Det finns i oss alla. Eller så gör det inte det.

Det är tisdag kväll, jag sitter i mitt ganska nedsläckta ganska stökiga rum, i sängen på mörkgrå lakan lutad mot väggen och funderar på om det inte vore skönt att bli ytlig.

Okej, sådär skrev jag bara för att få en stark inledning. Ytlig är fel ord. Ytlig ger fel accociationer. Jag ska försöka förklara.

Sådär härligt tanklöst ytlig, fixa håret på det där enkla sättet som man läst i VeckoRevyn som man blivit så van vid att det går snabbare än en enkel hårbortsning. Sminka sig noggrannt men med få medel - det är inte mycket som behövs med den noggranna hudvård och sömntillsyn man har skaffat sig. Och - bära det senaste. Allt som i ett intresse snarare än som obsession, man KAN faktiskt gå osminkad om man vill nuförtiden, och man är aldrig jobbigt modemedveten såklart, bara precisionsfritt intresserad. 

Och att man lägger ned timmar och hundratals kronor på modemagasin varje månad är ju enbart för att det är roligt. Att man lever livet mellan två sidor i Cosmopolitan är ju inte en så sjuk grej egentligen, Cosmopolitan skriver mycket om självförtroende och att ha en hälsosam relation till sig själv. De tar också upp mycket om det sociala livet, inga riktlinjer eller måsten, bara tips. Man har insett vilket härligt ljud som uppstår när man drar med fingrarna på varsin sida av bladet då man bläddrar från uppslaget med Din Stylist till Stjärnsprakande Solglasögon. Råden läser man med brinnande entusiasm och funderar lite frånvarande över om Kicks kanske kan ha något som liknar "Den nya wayfarern". 

I affärerna är man som en oljad blixt. Inget taggar än mer än det milda skrap -och klickljudet då man snabbt men mycket noggrant öppnar benor i galgraderna och synar plaggen. Där någonstans finns det - fyndet. Och BikBok har ett underligt sortiment i år. De lyckas alltid sticka ut från de andra affärerna, på gott och ont. Den här tröjan kanske det skulle kunna bli något av, fast neej, sömmen där var lite tvåtusensex.

Och hur går det med kärleken då? Jotack bra, jag är singel. Alla inslag om självförtroende och om att vara lycklig singel har haft sin verkan och man är lycklig as ever. Man måste ta vara på alla fördelar situationen, det har man nog läst. Och ensam behöver inte vara ledsen.

Ensam behöver inte vara ledsen. Ensam behöver inte vara ledsen. Ensambehöverintevaraledsen. ENSAM BEHÖVER INTE VARA LEDSEN.

Neej, inte så. Alls. Faktiskt. Inte freakat. Det är ansträngande att försöka hålla sig på den fina linjen mellan ironi och sanning. 

Så okej, nu har jag spårat. Är för trött. Jag önskar att jag kunde göra en poäng av dethär, visa lite vad jag menar, men jag vet inte om jag orkar. Eller vågar. Men lite basically - varför jag skrev detta? Jag var faktiskt seriös i början. Det skulle vara så himla skönt att bara släppa taget om allt annat och bry sig om sådant ett tag. Odjupa saker som inte kräver så häpnadsväckande mycket tankeverksamhet. Och ja. Det med ljuden och känslorna har jag hämtat är ur egna erfarenheter. Kanske är det vanligare än man tror. 

Jag funderar på att sova. Nationellt prov i matte i morgon. Betygsavgörande, tjohej. Roligt. Men näe, sova vare.

It takes more than fucking someone to keep yourself warm.



Can you see in the dark?
Can you see the look on your face?

Frightened Rabbit är braa.

Bara för lite nostalgi som jag egentligen inte har någon anledning att känna.


Tiden går.

Jag hittade just ett gammalt fotoalbum som min mamma klistrade in i mellan perioden 1980-82. Bilder på min mamma och pappa när dom var runt 20. Lika gamla som vissa av mina vänner. Mamma med röda kinder och leendes på alla bilder. Pappa, till synes utforskandes olika möjligheter med skäggväxt. (Tänk er min pappa i buskig mustasch...)

När jag kollade på alla bilderna från deras fester, deras gamla vänner som vi fortfarande träffar ibland på nyår och sånt - unga, iförda bruna kavajer och clubmasterbrillor. I Beatlesfrisyrer, vindsurfandes på vattenskidsklubben, på maskerad. Och fler än hälften av de par som precis verkar ha funnit varandra på bilderna ...

Gifta idag.

Dom var 20. Det är vi om lite drygt två år.

En fredagkväll förstörd.

Jag mår sjukt, sjukt illa. Det känns ungefär som det brukar göra när man åkt buss länge på en snirklig väg och långsamt blivit mer och mer illamående. När man är precis på gränsen till att be chauffören släppa av en vid vägkanten.

Detta får mig att undra om jag gjort eller ätit något annorlunda den senaste dagen. Jag kan bara konstatera en sak.

Jag åt skolmaten.

Denna tanke gör mig ännu mer illamående men också, om möjligt, mer äcklad av skolmaten.

Läraren i textkommunikation reser sig bakom katedern

"Vi har tre lektioner kvar, medräknat denhär".

HAAAAAAAAAALLELUJAH

Tänk änglakör. Enormt ljussken från himlen.

Tre lektioner kvar.


Hm.

Jag har drömt om ansiktsmasker två nätter i rad förresten.

Det kan ju inte vara ett gott tecken.

La-la-la booorn to born to multiply!

Det är vår ute. Massa löv och blommor och blå himmel överallt vart man än kommer och så svarta moln ibland men dom tar inte över hela himlen och det är SÅ HIMLA SKÖNT. Om jag ska ta hit någon kompis utomlands ifrån någongång ska jag be den komma i maj.

Jag har haft panik över skolan under en längre tid nu. Men vet ni? Jag tror att det håller på att lösa upp sig nu. Det känns så himla bra. Efter ett större anal veckor i totalt handikapp på utförandefronten lyckades jag ta tag i detdär nedrans historiaarbetet ordentligt idag, satt kvar i biblioteket tills jag började känna nackont. Insåg att jag antagligen suttit - ordligen - med näsan i böckerna. Var helt snurrig i huvudet när jag gick därifrån och märkte knappt när jag blev nedsprungen och sönderkramad av Mohamed i skåphallen, som jag trodde var tom. Men det var bra ändå. 

Känns så himla bra när man äntligen blir lite inspirerad till att göra något man länge har försökt undvika.

Så kom man hem, och sen dess har jag hunnit med en himla massa nödvändiga saker. Jag har suttit på trappan till uteplatsen och kollat på Jackie som sprang runt och lekte i trädgården bland alla blommor och vita körsbärsträd. Jag har fått tillfredsställa mitt plötsliga behov av att lyssna på The Shins. Jag har rotat under min säng och hittat en skolkatalog som inte tillhör mig och blivit påsprungen av en spindel som jag trodde att jag tillintetgjorde häromkvällen. "Jaså där är du", sa jag och mosade den under förlängningssladdsuttaget. Wonderwoman. Snart kommer Jeanette och vi ska glo på Desperate Housewivesboxen, som vi bestämt oss för att beta igenom. Och vi ska köpa chips. Jag har inte alls ångest över att jag nästan helt slutat träna. Nejrå.

Aja. Det är vackert väder och vår och snart sommar och jag har inte längre massa plugg som tynger ned mig. Och jag fick preliminärt 21/26 poäng på första delen av nationella matteproven. Ett prov kvar och jag har redan G, inte många poäng kvar till VG och övningsproven går bra.

Nu ska jag lyssna på Australia fram tills Jeanette kommer. Och gå på toa.


Heeey Mr. Tambourine Man, play a song for me


Jag älskar mina vänner.

Julia: Bla bla hybriddjur! Typ snigelkott, grisbjörn..
Olivia: Grisbjörn finns ju. Eller nej förresten, det var ju grizzlybjörn...


You're so cute when you're slurring your speech, but they're closing the bar and they want us to leave


Maj

Jag undrar verkligen vad det är med maj och att falla isär. Det lyckas komma press från alla olika håll på samma gång, och vårglad och smånaiv lyckas man skjuta undan pressen tills den trycker maximalt mot ens vårglada fördämningar.

Och krossar dem.

Varje maj de senaste åren har jag känt för att sätta mig och skriva någon slags tragisk lista över allt jag måste göra. Som om det på något underligt sätt skulle få allt det att försvinna. Eller att faktumet att allt då skulle finnas konkret nedskrivet skulle få mig att förvandlas till någon slags supermänniska som tog tag i allt och gjorde det med bravur.

Även om det bara är några få dagar kvar till deadline.

Att jag använt uttrycken "falla isär", "press" och "krossa" i samma inlägg kanske ger de flesta intrycket av att jag är ledsen eller nedstämd, så är dock inte fallet, hur konstigt det än kan låta.

Jag är skitglad.

Faktiskt.

Jag har redan konstaterat att lyckan finns där man anstränger sig för att hitta den och just nu är det inte svårt. Alla Nynäshamns körsbärsträd står i blom, träden bär små ljusgröna blad och häromdagen kände vi vårat första försiktiga vårregn. Jag älskar vårregn. Och det går så fort, man måste ta vara på dethär.

Jag gör det, inte i praktiken kanske men mentalt. Jag tar in det. Går runt med Death cab's ljusare låtar i öronen hela dagarna, och allt verkar kännas väldigt lätt.

Även om det egentligen inte alls borde göra det. Ibland ska man bara skita i egentligen.

If the silence takes you, then I hope it takes me too


Brev i morgonen

Hej Ulla
 
Jag känner mig deprimerad. Textkomunikation får en att fundera över livets stora gåtor. Ett exempel är: Vad är finessen med textkomunikation? Den frågan skulle jag kanske fundera lite över om det inte var så deprimerande. Att skriva ordet textkomunikation är deprimerande i sig. När man skriver det känner man liksom en obehaglig känsla ungefär som: uhheheee... *med starkt deprimerad betoning*

Tjollan har inget liv. I detta fall kan jag skylla på textkomunikationen (nu börjar jag känna mig likgiltig inför att skriva det lite härligt apatisk sådär..) hon har kommit fram till att det finns väldigt många människor som inte har något liv bla. människor som är medlemmar på aftonbladets hemsida och har bilder på sig själva där de har kommenterat.
Nu har Tjollans chanser för överlevnad ökat hon är inne på tjuvlyssnat.

Nanna har lämnat oss och jag orkar inte ens känna mig rebelisk nog att gå på toa. Det är en plan jag har: Vi ska börja bli väldigt kissnödiga på textkomunikationen.

Nu slutar vi om.....8min.

Om jag någon gång skulle vilja skriva en självmords novell eller nåt sånt vet jag vart jag ska göra det. På textkomunikationen. Det kanske är det som är finessen. Eller nej man har lite mer överlevnads inställning på textkomunikationen.

Det här börjar bli ett lite väl långt och plågsamt mejl men jag känner att jag vill dela med mig av den hemska stämningen. Du måste sakna den enormt mycket.

Tjollan håller just nu på att skriva om att Lisa mördat någon och att Björne vittnar om att hon slagit honom. Jag skrev om att Tjollan skrivit: Ropen ska skalla godis åt alla! på Willy´s väg. Bara så att du vet var det du som angav henne till polisen.

Idag är vi 7pers här... Jag undrar hur många vi egentligen ska vara. Det känns som att denna mening borde fortsätta med på onsdagen gav Olivia upp. Hon sa: Fortsätt utan mig...

Nu är Emma här.
 
Hejdå, be för min överlevnad med vänliga hälsningar Jeanette

I'm coming up early to show you wrong


Aa hej.

Det är onsdag kväll och jag har varit hemma idag. Min kära pappa kände sig tydligen otroligt listig när han misstänkte att jag var hemma för att sitta vid datorn hela dagen (inte alls av illamåendet eller magontet som jag sa) så han tog med sig modemet till jobbet. Självklart var man för stolt för att försöka övertyga honom om att han hade fel. Inget internet betyder inget Spotify, vilket betyder grym torka på musik. Faktiskt. Det känns som om jag upptäckt 75% av musiken jag lyssnar på nu för tiden sedan Limewire slutade fungera.

Så idag var ... Ja. Halva dagen satt jag nedbäddad under fem täcken med en kopp te och såg på En Geishas Memoarer. Resten av dagen gick jag fram och tillbaka mellan datorn, där det fanns varken internet eller musik, och köket, där det fanns ett brett utbud av både knäckebröd och utgången mjölk.

Sen blev jag så desperat att jag städade.

Jag tror att det talar för hela dagen egentligen. Jag ska aldrig mer vara hemma.


Jag kommer aldrig hitta hem igen, så det spelar ingen roll

Skriksjunga med i Strimmor
fast tyst


Peel the scars from off my back, I don't need them anymore



I've come home