Hej.



Jag har en ny mössa som jag tycker om
och som jag ska gömma mig i fram tills april.



Idag var jag i Globen och nu är jag trött och fattig.

Påminn mig när jag är piggare om att jag ska berätta för er om:

Delicatobollen
Klimakterietvålen
Mina musikaliska vänner Olivia och Jeanette

Puss!

(Och detdär med att kärt barn har många namn är INTE sant)

Klockan är 10.01 och jag är vaken. Jag höll min del av vadet mamma och pappa, och har bevisat att jag kan ha internet access hela natten utan att nödvändigtvis sova bort hela dagen efter. Sådeså.

Det var nämligen inte så att jag för en halvtimme sen låg och borrade in ansiktet i kudden, lycklig i beslutet att "jag skiter i detdär, jag kan sova lite till..." när jag blev överraskad av ett element jag inte räknat med. En fiende som slog mig med chock ur en vinkel jag inte blockerat.

Syndafloden, röda havet, det kvinnliga tsunamit - vadhelst du vill kalla det, var det som till sist drog mig upp ur sängen. Besegrad av sin egen fertilitet, är det inte fantastiskt.

Mat.

Förresten så förstår jag inte alltid de där vuxna personerna här i huset. Detdär med fasta måltider och att duka fram tvåtusen saker på bordet för att sedan plocka bort dem förefaller sig ganska underligt och onödigt i mina ögon. Min frukost intas nu och består av Priskossarengodiset som blev över från igår. Det känns ju mycket smidigare att ha allt man ska äta på samma ställe. Bara att plocka fram och plocka bort.

Jätteenkelt.

Vad det gäller den allmänna åsikten om Priskrossarengodiset så har jag hört många blandade åsikter. Senast igår sa Olivia att det var skabbigt. Jeanette prisar det som en giva från Gud. Själv är jag någonstans mitt emellan. Visst kan Priskrossarens godishyllor erbjuda en del spännande bismaker och intressanta, misstänkt oplanerade konsistenser, men jag har nu ätit tre bitar på rad utan att det smakat varken damm, plast eller att mina tänder gett ifrån sig mystiska knakljud.

De vackraste förhållandena är ju de som går upp och ned.

Min mamma jämför mig med en insekt.

Min morgon var underbar.

Jag hade vaknat klockan halv sju av ett alarm (min mobils ordning på alarmen är häpnadsväckande. Jag tror att detdär var alarmet som var tänkt att väcka mig i onsdags morgon) och sedan dess legat halvvaken på mage och myst med kudden. Lite småmysig träningsvärk i hela kroppen från pumpen igår, varm, täcke över hela kroppen och perfekt kuddvinkel ...

Det var det skönaste i år.

Så kommer en av de tre mer morgonpigga individerna i huset (det är ett under att jag undkom den genen) och påstår att det är dags att gå upp, och när jag lägger kudden över huvudet jämför hon mig med en gråsugga. "När man lyfter på stenen kryper du ned och gömmer dig ännu längre ned under jorden".

Jag förstår inte alls liknelsen.

Nu är alla glada.

Fredag eftermiddag. Skolveckan avklarad, kvällen framför, i sällskap av en chokladtomte (jag såg den och visste genast att jag måste ha den) och en påse Priskrossarengodis ... Vill man vara nån annan eller?

HATE TO SAY I TOLD YOU SO!

Nu fylls varje facebookstatus med ord som "feber", "snurrar", "avdomnad" och "aj", och jag sitter bara här, nöjd och intakt, och tänker "vad var det jag sa?". Jag sa hela tiden att detdär vaccinet var farligt! Det är för synd att folk aldrig följer mina medicinska råd, jag är ju praktiskt taget läkare redan.

Och anledningen bakom att jag inte tog sprutan var självklart noggrannt övervägande och efterforskningar, och hade inte alls att göra med den psykiska sprutskräck som gått ned i led från min mamma, som lyckas med den fysiskt omöjliga bedriften att svimma liggandes bara hon ser en spruta på TV.

I ett universum där inte svininfluensevaccinet uppfunnits hade jag sett Taylor Lautner topless nu.

Förresten så var jag bjuden på bio ikväll. Helt oförberett visade det sig att massa av mina kompisar dragit ihop sig och planerat att gå på New Moon på Sergel, och räknade med moi som en oerhört viktig del i det hela. Alla var jättepeppade, (Jacob skulle visst vara topless en del i den. "Sammanlagt åtta minuter, eller var det trettioåtta?") och ni som känner mina vänner vet hur sällan sådant inträffar.

Sen. Sen gick de och tog svininfluensavaccinet.

Nu ligger de hemma med heta värmedynor fastknutna mot pannorna och rasande termometrar i mungiporna. (Och det var inte alls en fri tolkning med inspiration från min favoritfilm Peter Pan)

Jag sa ju hela tiden att detdär vaccinet var farligt.

De kallar mig hurtbulle.

Jag önskar att jag hade något vist att säga men nu har jag ju inte det. Inget annat än detaljer ur mitt egna meningslösa liv (som jag älskar, förvisso) såsom min extrema slöhet, som nyss väckte en viss irritation mot gymmet jag tränar på.

Det var såhär att jag hade ju tänkt träna idag. Verkligen, tänkt. Planerat. (Läs skjutit upp från gårdagen, när jag i stället låg och mös i min säng) Men när jag kommer hem och faller ned i fåtöljen i vardagsrummet känner jag det, alldeles tydligt; det är som att högre makter försöker tala om det för mig. Jag borde inte träna. Det är såå mycket mer rätt att sitta här och äta krämig stragiatellaglass.

Eftersom att jag inte kan banga ur träningen bara sådär som vilken mes som helst måste jag ju försöka hitta något utomstående förhinder till den. Lite nöjt kommer jag fram till att ja, jag säger såhär. Om det är några gruppträningspass av de sorter som jag brukar köra i kväll, då går jag. (TOTALT omedveten om att det tidigare veckor inte alls varit det. Typ)

Jag loggar in på hemsidan för att få min ledighet bekräftad och min slappa kväll befogad, och märker att, vad i… Hela schemat är ändrat. De har stuvat om passen, och just idag är det ... Fyra stycken.

Nu letar jag alltså efter en ny, stabilare, mer oberoende anledning.
En bit oregano mellan tänderna kanske.

 


Jag har varit i klädaffärer.

Med risk för att låta som en hon med den gröna sjalen i En shopoholics bekännelser:

När du slänger upp resultatet på din säng och förtjust tänker "det kan inte ha varit SÅHÄR mycket!", det är då du vet att du gjort precis rätt. Men lita på erfaren visdom och tro mig - bra idéer kostar.

Övrig visdom och användbara fraser:

"Det vore slöseri att INTE köpa den."
"Det är en livslång investering"
"Det är ju blommor och allt på"
"Den skulle göra dig lycklig"
"Den skulle komplettera din livsharmoni"

OBS. Dessa fraser bör inte testas med kreditkort utan sällskap av person med motsatt mentalitet.

OBS 2. Denna text bör inte läsas av person med a) shoppingmani b) icke existerande sinne för ironi. Sånt får man aldrig överskatta hos anonyma läsare.


Jag lever i lögn.

Datorerna i skolbiblioteket:

Skolbiblioteket är min absoluta favoritpluggplats. Speciellt vid datorerna finner jag stor inspiration och ro att arbeta, och distraheras varken av andra (jag snokar aldrig på vad de gör eller tjuvlyssnar på deras samtal. Aldrig), internetnärvaron (att sitta på Facebook under avsatt pluggtid är verkligen inte min stil), Spotify (jag sitter helt blickstilla eftersom att jag mycket klokt väljer att lyssna på osvängiga klassiker, lite plaina perfekta bakgrundslåtar såsom Signed, Sealed Delivered och Black or White. (...)) eller den egna individen, det vill säga mig (som för övrigt aldrig någonsin distraherat någon överhuvudtaget).

Okej.

Jag börjar sakta inse att orden "jobba bäst" tappat betydelsen för mig. Varje gång något skolarbete ska skrivas intalar jag mig själv att jag jobbar bäst vid datorerna i skolbiblioteket. 

Det är inte sant. Bara så ni vet.

En månad till julafton förresten. Och varför skriver jag alltid julafron?

Idag var estetprogrammet i Stockholm under eftermiddagen och beskådade modern balett på Dansens Hus. Det var säkert jätteintressant, tyvärr upptäckte jag någonstans efter fyrtiofem minuter att åskådarfåtöljerna (som för övrigt var väldigt mjuka och bekväma) hade himla smidiga nackstöd, som perfekt utformade för powernaps. Det är en återkommande fråga jag får under liknande föreställningar, varför sätter man in bekväma stolar och utsätter publiken för syndiga frestelser av det slaget?

Att det dessutom var en såndär novemberdag då man går runt och slumrar i vaket tillstånd gjorde ingenting bättre eller lättare. Det var bara att acceptera det lilla avbrottet mitt i föreställningen och försöka haka på så fort som möjligt efter uppvaknandet.

Appropå novemberdagar av dethär slaget så håller de på att suga musten ur mig. Sedan jag kommit hem har jag försökt övertyga min familj om hur miserabelt och faktiskt värdelöst mitt liv är på alla sätt. De skrattade åt mig. De skrattar alltid åt mig när jag berättar om mina stora problem. Jag kan med all min hjärnaktivitet inte förstå varför.

Nu blir det tevespel med min storasyster.

Vårat kök är mångkulturellt. Så att säga.

Framför en öppen eld en söndag i november har 50% av familjen Lindqvist valt en hackkyckling i diskussion om choklad:

Pappa: Du köper glädjedödarchoklad! Man vill bara ta en bit för att den är så äcklig!
Mamma: 90% är ju jättegott!
Dotter: Jag kommer ihåg när jag och Karin köpte tomat och saltchoklad till mamma. För att jävlas.
Pappa: Jag med ...
Mamma: Ååååh, jag vill ha mer sån!
Dotter och pappa: ...
Pappa: Mamma tycker om all äcklig choklad. Kaviarchoklad.
Dotter: Fransk senapchoklad.
Mamma: Ååh!
Pappa: Salladchoklad ... Hehe.
Dotter: Spenatchoklad!
Mamma: Ååh, det skulle vara jättegott!


When we laugh indoors the blissful tones bounce off the walls and fall to the ground


I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you <7font>I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you I loved you Guinevere I loved you Guinevere I loved you AND I'VE ALWAYS FALLEN FAST WITH TO MUCH TRUST IN THE PROMISING that "No ones ever been here, so you can quell those wet fears" and I want purity, I must have it here right now. But don't you get me started now - oh don't you get me started now, don't you get me.. don't you get me...

HAAAAAAAAAAAA

Det är lördag morgon, ute får marken känna på vad som verkar vara månadens enda soltimmar. Vad gör jag? Jag sitter inne med ett täcke på axlarna. Varför? Svar: Igår, pepparkaksdeg, glögg. Jag mår. Bra.


Laalalalalala i will possess your heart

Jag sitter i en datasal i estetkorridoren och jag SKA skriva på min skapelseberättelse. Egentligen så ska jag det. Klart man hamnar i ett lite mysigt hjärnflow med låten nedan och sitter paralyserad och glor på skärmen i stället.

Ett alternativt sätt att göra läxor på.

How I wish you could see the potential



The potential of you and me.


Jag. Är. På.

Torö.

OOOOOOOOOOOOOHHH HERE I AM BABY SIGNED SEALED DELIVERED I'M YOOOOOURS

Ett ständigt pågående dilemma i mitt liv har med lyssnande i hörlurar att göra. Denna aktivitet är något jag dödar stor del av min tid med, och under hörlurslyssnande tillstånd försöker ständigt hitta den perfekta ljudstyrkan. Det tycks liksom inte finnas någon exakt punkt mellan att det är för lågt för att man inte ska kunna digga helhjärtat och att det är för högt för att hörselhåren inte ska vara utsatta för en viss risk. De lappar liksom över varandra.

Sånt tål ju att funderas på.

För övrigt, kvällsskola på G efter pizza på Pizza House, fördriver nu tiden med Lou i biblioteket. Signed, sealed, delivered i hörlurarna. Sitter jag still eller? Nje.

Come on Barbie let's go party

Dethär är vad som händer om man lämnar sin användare obevakad i skolan. Vilka som är de skyldiga kan man lättlista ut då man sätter igång det andra spåret i listan och snabbt får sällskap av en Olivia och Jeanette, gungandes i takt med basen.

"Känner du inte influenserna av tyskt kulturliv?" Frågar Jeanette. Jag drar slutsatsen att samhälle inte är bra för människors psyke.


Ska jag också bli en såndär bloggare som lägger upp massa svartvita bilder som andra tagit hela tiden


Jag borde nog sluta sova helt enkelt.

Jag brukar aldrig minnas vad jag drömt, och om jag gör det brukar det mest vara grejer man glömmer under dagen för att de är så vanliga. Nuförtiden drömmer jag hela tiden, och jättekonstigt.

Häromdagen drömde jag att jag och en kompis skulle näcka i Svandammen. Och att folk hade börjat hänga upp julgranar i korridoren i skolan. Och att jag körde bil alldeles jättesjälv, och att jag inte kunde bromsa för att jag inte hittade några pedaler eller handbromsen. För någon vecka sen drömde jag att jag gjorde inbrott hos en helt random person som jag inte känner men ser nästan varje dag i skolan, och att han kom på mig och att vi lärde känna varandra i stället. Jag drömmer typ varje natt att jag störtar med flygplan på olika sätt, men överlever, och att jag är tillbaka på djurkliniken den 21 oktober och möts av en viftande svans och en varm blick i ett fyrkantigt rum utan fönster. Inget är annorlunda och jag dödas om och om igen av vetskapen att hon måste tas ifrån mig. I natt drömde jag att jag fått cancer.

Inbrott. Planstörtning. Köra bil utan broms. Död. Dethär börjar bli obehagligt. Är jag rädd för något eller?

Foreveryyyyyoooooooooooooooooooooooooooung foooor ever yoooouuung!

Nu sitter mademoiselle här och huttrar igen, jag gick och besökte sängen för en sisådär två timmar sen och knackknack neejdå pappa, jag sover inte, jag vilar bara lite! Så vaknar man iskall och med kläderna på med ränder efter lakanen på kinderna.

Jag har en känsla av att jag beskrivit det exakt likadant förut. Creepy.

Nu ska jag och pappa beställa thaimat, för vi är ensamma hemma. De längsta och bekvämaste (lataste) individerna i hushållet gillar sånt. Att välja mat är alltid en avancerad procedur. Speciellt när det lutar åt nudlar - jag kan aldrig lära mig vilken nudelsort som är vilken. Det resulterar i att jag alltid, alltid, alltid får fel. Om jag vill ha risnudlar får jag äggnudlar. Om jag vill ha äggnudlar får jag risnudlar. (Jag vet! Det måste vara en konspiration) Därför tänker jag idag välja den som jag inte tror är den jag vill ha.

Man får inte vara dum inte.

Pappa har satt igång ett liveframträdande med Bob Dylan på DVDn ute i vardagsrummet bland bokhyllorna och gitarrerna och de bruna gamla sammetsfåtöljerna och LPskivorna och den orientaliska mattan. Det är fredag.


Skolan.

Idag fick jag den underligaste av kommentarer. Jag stod med Louisa i korridoren, flinandes åt en av alla dessa fantastiska planer, när man får ett tillrop av random förbipasserande nolifer.

"Snygg tandställning".

Jag vet, jag har gjort den själv. Han hade backslick. "Snyggt hår", ville jag ropa tillbaka.

Den sämsta dagen är inte en dag som börjar dåligt och fortsätter att vara dålig, den dåligaste dagen är den som börjar bra men sakta blir mer och mer dålig.

Det slasksnöar. Ute. Nu. För en timme sen. För två timmar sen. För fem timmar sen. För tio timmar sen. Igår.

Ord som inte finns i min lista just nu:

Rolig
Mysig
Härlig
GOSI

Topp fem, ord som FINNS i min lista:

1. Jaha.
2. Kul.
3. Yeah right
4. Emigrera
5. Självmord

Jag orkar inte med nåt annat än sarkasm just nu. Saknar dagarna på Via när vi inte talade något annat språk. Att tänka positivt lönar sig inte. Livet är över. Adjö.

How can I say I'm standing strong, yet feel the air beneath my feet?



Sen är hon ju förjeekla snygg också.



"Men Julia. Man kan inte få barn med liemannen"

Sitter och tänker "åå jag fryser borde kanske värma mig på något sätt" när min hjärna lite lugnande svarar sig själv med "det är ingen brådska, det gör inget om du sitter här och blir lite kallare, vi har ju boolprop"

Du som nu öppnar wikipedia och tänker söka på boolprop:
Det är ingen idé, det står inget där. Ta google i stället.

Du som inte behöver söka på boolprop: "Jag ska inte spela
idag. Jag är stark. Jag behöver inte. Jag ska inte spela idag."


PUSSIS

En galet lång text med exklusiva detaljer om mitt intressanta liv. Tillgång och efterfrågan. Folket får vad folket vill ha.

Det blåser ute, klockan är sju och I want you med The Kooks sätter igång på min mobil. Det är väckningsalarmet. Mirakel har inträffat förut, men man måste ändå inse mina föräldrars chock när jag knallar ut ur mitt rum klockan fem över sju (måste ju lyssna klart på låten), utan att de hotat mig en enda gång. 

I mitt huvud är det torsdag och jag börjar inte förrän klockan halv tio. På schemat är det onsdag och jag börjar klockan tio över åtta. Att veta sånt är dock inte riktigt min grej så jag myser runt i tillståndet "jag har sovmorgon". Duschar. Får ännu en av mina smarta idéer och stoppar i proppen. Badar. Funderar fortfarande på vad det är Luke sjunger i sticket förutom so how did you do it angels.

Kommer upp. Tar på mig morgonrock. Sätter upp håret i någon form av sned hästsvans och knallar runt lite i huset. Sätter igång mamma och pappas sega skit och får upp Spotify, spelar musik på pappas badass bass boosterhögtalare. Kollar mobilen och ser ett sms som berättar att alla musiklärarna blivit sjuka. Kollar schemat. Inser att jag kommer att ha en 50 minuter lång skoldag. Som. Börjar. Om. Tre. Och. En. Halv. Timme. 

Hoppar i mina sexy fleecebyxor tillsammans med en av Karins munkisar (som jag för övrigt ska GIFTA MIG med). Börjar plocka med knäckemackor och blåbärssoppa, omega3, penicillin. Testar olika musik på Spotify, inget passar, öppnar min discolåtlista. Får igång lite Kung fu fighting, Funkytown, Lady Marmalade. Discomusik. Röjer sönder. När högtalarna lyckas ge basen lite rättvisa och nån fantastisk individ lägger in gaalen gitarr förstår man faktiskt varifrån mamma fått sin dansstil. 

Loggar in på Facebook och tvingas sympatisera med Louisa, som inte visste att lektionerna var inställda och satt i skolan. Jaja jag kan väl komma upp lite tidigare då. Jag ska bara dansa lite till. Bara lite.

Kollar på klockan. Okej, nu är det tre minuter kvar tills bussen går. Slänger ned lite random grejer som ligger i hallen i väskan (det är en slags resefeber jag alltid får när jag ska åka någonstans med ett fordon med fast  avgångstid. Det är därför du ofta kan finna skohorn, fula hårklämmor av olika slag och smutsiga ihoprullade strumpor i mina små bagage) Far ut genom dörren. Innan jag hunnit tänka mig för utbrister jag what the FUCK med en ljudvolym som ekar lite ödsligt mellan husen i grannskapen. Det snöar. Ute. Kastar mig in genom dörren igen och lindar in mig i en halsduk.

Går ned till cykeln. Okej, jag kanske inte hinner till bussen på en minut ens om jag cyklar. Orkar inte vänta på nästa buss, tar cykeln. Får ett infall och cyklar Jeanettes smarta "genväg", det vill säga den som innehåller tre gånger så många uppförsbackar som den andra vägen, och en kurva som är så skarp att man typ måste sätta i foten och slira för att komma runt i. Jag kommer att möta en tidig död i samband med cykling. Eller orsaka någon annans. När jag cyklar har jag två enda mål; att komma fram så fort som möjligt (även när man tappat kondis och har halsfluss) samt att kuva den där jäääla halsdukens och väskans egna vilja att vara exakt överallt där jag inte vill att de ska vara. Säkerhet är inte prioriterat.

Jag kommer i alla fall levande fram till min destination denna gång. Möter Louisa och går till matsalen, äter filmjölk och delar med oss till varandra av våra sofistikerade tankar och funderingar. Har fortfarande discomusiken i huvudet så det blir väldigt hög klass på det jag får sagt. Efter intaget av socker och kanel med filmjölk bestämmer vi oss för att börja med den undersökning vi länge varit intresserade av att göra. Detta innebär block och penna och observation. Vi tröttnar snabbt och nöjer oss med att sjunga med i musiken från cafeterian. Drar sedan till en av datasalarna i estetkorridoren, där vi chillar sönder till skön musik från min Spotify med Kalle och Bob i trean. Googlar festliga saker och sätter lite allmän guldkant genom några av dessa alltid så intellektuella konversationer. 

Louisa börjar påstå att vi borde gå därifrån. Eftersom att hon är den punktliga i våran relation tänker jag att det kan vara en bra idé. Men likväl är jag är den opunktliga i samma relation så jag måste ju säga att jag ska bara. Vi hinner i vilket fall som helst iväg för att ha våran lektion. I femtio minuter. För att sedan sluta. Är det inte fantastiskt med lärare med dålig motståndskraft mot influensor.

Efter lektionen (klockan tjugo över tolv alltså. På dagen.) känns det ju himla tråkigt att bara sticka hem och gömma sig, eftersom att det är så kul att vara i skolan!!!!! så jag och Louisa sätter oss och myser i den mest komfortabla möbel man någonsin kan tänka sig. Hon ska tydligen få skjuts till Torö klockan tre så vi har lite tid att döda. Hon diskuterar guldfiskar och jag läser lidelsefullt poesi för henne liggandes uppochned. Jag har fortfarande discoenergi. Kul. Vi gör ett avtal och drar till Kvantum och köper bullar. Vi åker tillbaka. Jag ska precis få ut min del av avtalet när vi får syn på Cosmopolitan i biblioteket. Vi går in och läser. Klockan blir nästan tre. Jag tar min cykel och går hem.

OCH NU SITTER JAG HÄR OCH FRYSER jag har precis pratar med Wilster det var kul. kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkul.


ONDSKA.



Hela min humor. En enda bild.


Sånthär kan man lyssna på när man har sovmorgon.




Det är november och jag fryser konstant. Och sover och är vaken fel tider.

Skolan har börjat igen och jag har efter två dagar anpassat mig till mina noggrannt utvecklade eftermiddagsrutiner.

Skolan slutar. Jag fylls av lyckokänslor. Jag lyssnar på bra musik på busshållplatsen. Sitter och tänker storslagna tankar hela vägen hem. (Avbryts eventuellt av barnvagnsavstigningsmelodin, som är falsk som fän och alltid slår mig ur mina intellektuella resonemang. Den vore en anledning att inte åka kollektivt.) Går av bussen. Fryser häcken av mig i centrum, på banantorget, på cykelvägen utanför biblioteket. Fryser häcken av mig på min gata och på min uppfart. Fryser häcken av mig när jag kommit innanför dörren, fryser häcken av mig när jag tar av mig ytterskorna, fryser häcken av mig när jag utan vidare eftertanke eller reflektioner dimper ned i sängen med näsan rätt i kudden och somnar. Vaknar alldeles för många timmar senare i samma position, utan känsel.

Jag mår bra.


VÄRDLENS FINASTE och mest saknade bebis

Även om jag går runt i sådär lite härlig mindfulness just nu så saknar jag dig så fort jag kommer ihåg att göra det, det är glada hundar överallt och jag önskar att du också kunnat vara härnere och vara glad. Jag är inte den som gråter längre, jag gråter inte i onödan och jag gråter inte för ingenting, men det rinner tårar när jag går i höstvinden och ser löv virvla runt fötterna och vet att om du var här skulle du jaga dom sådär som du alltid brukade.

Nu ska jag spela Lost på piano för att jag har den i hela kroppen just nu. Verkligen hela kroppen. Det här är inte ett psykiskt vettigt tillstånd.

"Kanske är det sånthär man behöver i November"

Tända ljus, stickad kofta, filt, John Mayer, nybakade kanelbullar och te.

NU GÅR JAG I IDE!

I'm having trouble sleeping

När man går och lägger sig ska hjärnan stänga av sig. Inte starta någon slags bildspel, speciellt inte ett bildspel som heter "allt du borde göra och egentligen borde gjort för länge sen, eventuellt allt du gjort halvhjärtat och dåligt och borde göra om - i skolan".

Under loppet av sju (ja, sju. Det känns alltid bra att lägga sig klockan elva, även om man inte somnar förrän klockan sex!) timmar arbetar min hjärna högaktivt med att finna ämnen bland mina tankar som kan passa in på den titeln, den lyckas skickligt inkludera samtliga skolämnen på mitt schema.

Vid halv sexsnåret inför jag för femte gången nolltolerans mot skoltankar och börjar i stället tänka på landsbygden, kattungar och blomstrande vallmoängar.

Vid sex somnar jag.

Vid sju vaknar jag.

Godmorgon världen vilken underbar dag.

Nu ska jag dansa i morgonrock och lyssna på min nya favoritlåt
Angela.

I'M YOUR BIGGEST FAN I'LL FOLLOW YOU UNTIL YOU LOVE ME PAPA PAPARAZZI lady gaaaaga

Det är asmörkt i mitt hus och asmörkt ute och jag är ensam hemma och fönstrena är jättestora och jättemörka och plötsligt så börjar det virvla ned asmånga löv och man ba aha the scene is set det kommer snart stå en man med mask bakom mig okej vad bra

Lisa, vet du? Jag saknar ordböckerna på Via som vi brukade sitta och kolla i och garva åt för dom hade så bra ord och om jag hade en nu så skulle jag läsa den och skratta och tänka på dig.

Vad är det som fladdrar i hennes hals?

Det roligaste med att ha kompisar sovandes över är utan tvekan timmarna (och jag tror att jag talar för alla de som någonsin sovit i samma rum som någon annan) som man ligger vaken, förgäves väntandes på att de ska sluta snarka.

En annan rolig sak är när man vaknar nästa morgon och hittar sin avreaktion skriven i mobilens smsutkast:

"Ljudet av en person som är riktigt lös i magen som besöker en vattenklosett för första gången på tre dagar möter brunstig sjöko i ett härligt crescendo av basbetonat gurglande. Det blir högre och högre tills det når sitt absoluta klimax och ... tystnar. Ett pysljud följer och proceduren upprepas. Och upprepas. Och upprepas.

Jag kommer aldrig kunna somna.
"