"Det här är BRA ordbajs!"

Jag tänkte såhär, att eftersom att min blogg har blivit ganska insatt i våran Textkommunikation så ville jag dela med mig av ett väldigt fint stycke ur en text som jag, Jeanette och Olivia skrev under ett ordbajsande tillstånd i morse.

(Vilket uttryck gillar ni bäst? "Skrev under ett ordbajsande tillstånd" eller "ordbajsade fram"? Vad passar bäst till sammanhanget?)

 Det var även till detta stycke som Jeanette drog citatet i rubriken.

"Trots att han satt lugnt och stilla på stolen med armarna lugnt vilande mot armstöden - det syntes att han ville skapa det arroganta uttrycket hos en mycket rik, oberoende man - fanns rädslan i hela hans uttryck. Väl dolt för ett otränat öga. Men det mannen inte visste var att jag - hans åskådare, betraktat honom en lång tid. Jag visste allt om honom. Jag kände till hans rädslor, hans ambitioner och visioner. Jag kände till hans tragiska uppväxt och jag visste vad han hade gjort då tyngden av hans traumatiska upplevelser hade gjort honom galen.
Mitt jobb var kluvet, ty jag skulle befria honom från sina värsta plågor men samtidigt förverkliga hans största skräck, döden. I'm Bond. James Bond."

Låt mig tillägga att detta nog är det mest ambitiösa vi nånsin gjort på dessa lektioner. Och att vi ägnade många minuter garvandes åt min hjärnas desperata försök att hitta på egna ord som skulle låta proffessionella och säkra.

Textkommunikation ownzzz


Rocky Votolato



Den här människan gör vad man drömmer om att kunna. Bara stå med ett kompinstrument lite i bakgrunden och sjunga. Visst finns det en del missar här och där, men om man förutom det faktum att han spelar i typ direktsändning tänker på vilken minimal styrka han använder när han sjunger det här så är det så himla beundransvärt ... Då blir missarna i början inget att peka på.

Människan står bara där liksom naken med gitarren. Ingen himla vibrato, inga effekter på sången. Bara han och hans röst. Sån skulle man vara.

Time is running out



Hittade en cover på den här ... nej-jag-hittade-inget-passande-adjektiv muselåten. Jag fattar inte riktigt hur man kommer på att göra en akustisk cover av just den låten, då den är allt annat än akustisk och även ganska speciell sångmässigt, menee...

Dom lyckas.

Skkolannnnnnnnnnnnnnn

Ibland är jag en logisk människa. Som när jag sitter kvar i skolan tre timmar längre än jag egentligen behöver för att vänta på att en kompis ska sluta. Då är jag sådär lite extra logisk.

Dagen har varit helt okej, bortsett från att pappa väckte mig klockan kvart i åtta och frågade när jag började. Åtta sa jag. Oj sa han.
Det känns lite taskigt att skylla mina förseningar på pappa men grejen är att jag tror att jag blivit immun mot mitt väckningsalarm på mobilen. Jag har ställt in så att jag ska kunna vakna av Such Great Heights varje vardagmorgon klockan halv sju men sedan jag ställde in det alarmet har jag inte något minne av att ha hört den låten en enda gång. Intressant.

Första timmen hade vi Textkommunikation. Hemskt roligt och så. Vi fick en personbeskrivning som vi skulle utveckla, det slutade med en massa ordbajs. Men läraren gillade det och bad oss skriva vidare "romanen". Det var väl bra iaf.

Finns det nåt mer patetiskt än att sitta och skriva blogg på ett skolbibliotek förresten? Ska nog sluta nu. Hehe.


Eyes on Fire


Sjukdag.

Sjuk idag igen, dagen har ägnats åt fåtöljen och Breaking Dawn. Snön har smält och det blåser ute, det är lite konstigt när man sitter i vardagsrummet och så hör man hur det kommer en kraftig vind och så kan man känna att det drar från fönstrena. Kanske dags att täta dom eller nåt.

Just nu sitter jag och planerar hur jag ska göra för att bli frisk. Jag har för stunden på mig två par byxor och två par strumpor, men jag fryser ändå lite. Jag vill gå till skolan i morgon. Jag måste gå till skolan i morgon. Jag ska bli frisk.

Hejdoo.


Tre år gamla citat

Hittade nyss en gammal blogg som jag och mina kompisar hade i slutet av sjuan ... Den innehåller en hel del intressant läsning, mycket som man tänker "men herregud, var vi verkligen såhär?"
Vissa citat i den är dock klockrena.

Jeanettes och Julia i ett intressant samtal om Julias dag;
Ju: Jag vaknade...
Je: Ovanligt! *positiv*
Ju: ... och så gick jag upp...
Je: Ännu ovanligare *ännu mer positiv*
Ju: ... och så satte jag mig vid datorn
Je: ... ... ... Inte ovanligt.



Julia & Tjollan: *Springer ned till busshållplatsen iklädda våra ursnygga stallkläder, vi fick lite brottom så Olivia har en randig mössa på ena foten i stället för en strumpa*

En halvtimme senare;
Julia: Tjoll... Jag tror... att vi har missat den.



Lisa och Jeanette bråkar under en mattelektion:
Julia: Jag tar Jeanettes parti. Det blir enklast så. Hon har bäst vässad penna.

Senare:
Jeanette: Jag gillar att ha vässad penna. Det inger en viss... Respekt.

Följande två citat under samma mattelektion:
Lisa: Vart e ni?
Julia: På tal 15... Det är Ingegerd!
Lisa: Ingegerd?
Julia: Det är Ingegerd!
Lisa: Vadå INGEGERD?
Julia: Ingegerd!
Lisa: DU är Ingegerd!

Julia: *Slår Lisa i huvudet med pennan* Oh! Värsta ljudet!
Jeanette: *Gör samma sak* Aa! Ihåligt!
Julia: Haha träskalle!
Lisa: ... *tålmodig* KAN det bero på att ni slår med en TRÄPENNA?

Jag var redan då en hejare på smarta tankar.
Julia: Tänk om jag var kille... Då skulle jag ha väldigt fluffigt hår. Det skulle vara väldigt fult.
Lisa: Jag tycker att Julia ska vara väldigt tyst.


Lisa: Igår knäckte Björne min rygg.
Vi: Oj!
Lisa: Jaa, det började med att jag skulle hjälpa honom att knäcka hans rygg...


TISDAG PUNKT

Snörvel. Skit också. Jag skulle ju inte bli sjuk nåt mer innan jul. Mitt immunförsvar suger och den här förkylningen kan man inte ens skita i. Åkte hem innan kören i eftermiddags för att bädda ner mig i min säng under två täcken. Låg där tills pappa kom hem. Han tittade in och frågade vad jag gjorde, jag snörvlade hjälplöst som svar. Med ett flin sa han att han hade en överraskning. "Skolkatalogen?" Sa jag. Han flinade ännu mer och kastade kuvertet på mig.
Så fick jag något att göra i alla fall.

Skolkatalogen är inte så rolig egentligen. Jag kan inte förstå vad det var jag tyckte var så enormt roligt med den en gång i tiden. Eller jo, det gör jag, men jag är inte intresserad av att sitta och kladda ned sidorna och spana på killar längre. Det finns inget att se i katalogen som inte finns att se i skolan*. 

(* Förutom ett monster ungefär i mitten på ES1s foto, men henne ska vi inte snacka om nu. Det var sista gången jag sminkade mig utan spegel inför ett skolfoto i alla fall. Och förhoppningsvis sista gången - ever - som jag gör den minen)

Det var en väldigt rolig dag i övrigt. Första timmen hade vi oförberett engelskaprov. Det gick inte bra, så det var jätteroligt och så. Sen hade vi matte. Det var också jätteroligt och så. Jag räknade jätteintensivt.
En intressant sak i skolan (förutom hur de lyckats få skolmaten att lukta så äckligt att jag redan tio meter utanför skolporten på morgonen bestämde mig för att inte äta den) var att vi hade besök av en snubbe som föreläste i A1 om sitt tidigare liv som alkoholist och narkoman. Det var intressant, berörde en. Jag skulle kunna skriva mer om vilka tankar den väckte men jag är ganska trött nu, så jag orkar inte ...

Måste bara säga en sak innan jag slutar. Idag kom motorolan tillbaka från lagningen! Aaaasfin med nya delar och allt ... My baby is back! :D


Jag har alltid rätt.

Bara så att ni vet.

Och nu försvarar jag inte bara "töntig bög med flottigt hår"

Jag vet att det här inte funkar längre. Jag vet att jag inte mår bra av att bry mig så mycket som jag gör, men det är svårt att ändra på när man alltid har varit så. Kolla.

Jag är sexton år gammal. Jag har läst om förintelsen, apartheid och om alldeles för många krig och vapenkonflikter. Ändå går jag fortfarande runt och tror gott om människan. Och tar alltid åt mig alldeles för mycket när jag måste bli besviken. Men jag förstår inte.

Varför ska man vara elak mot en människa som man inte känner? Hur kan man säga en massa elaka saker om någon som inte gjort en ett piss, som bara finns där? Hur klarar man av att totalsåga någon som försöker sitt bästa? Och vem har gett en den idiotiska idén att man har rätt till det?

Jag blir faktiskt skitledsen. Och besviken. Folk tror att man kan gå och säga massa saker om andra hit och dit, att det är något som är ett alternativ till underhållning. När jag tänker på att vissa känner sig nöjda med sig själva över att göra det mår jag illa. Jag blir verkligen skitledsen. Och jag skriver som en kratta, men jag är verkligen skitledsen nu. Orkar inte med människan.
Och jag vet att jag låter som nån som försöker vara djup, men det här är inte djupt över huvud taget, det är typ lika djupt som periodiska systemet. Det jag säger nu tycker jag är självklart. Enligt mig finns inga alternativ till att vara snäll och visa hänsyn mot andra. Även om de inte hör vad man säger. Även om man inte tycker om deras stil, utseende eller personlighet.  

Det hör till respekt. Det hör till att vara människa.

Jag tror aldrig att jag har skrivit en ordentligt bra önskelista

Julias önskelista
Jul och födelsedag 2008/2009

- Philip
- Fina underkläder
- Strumpor
- Raggsockor
- Vantar
- Pösiga mössor
- Kramar
- Leenden
- Dagar med min hestbebis
- Dagar med tjejerna
- Lisa
- En MP3
- En bra men också smidig kamera
- En mobil som i det fall att den inkluderar båda ovanstående även kan skrivas över dem
- En spelmotor
- En paradisö i karibien


Jag har suttit och funderat på det ett tag nu. Vad är det jag vill ha, vad skulle komplettera mitt liv? Men jag kommer inte på något. Jag kanske inte är så materialistisk längre. Jag blir inte längre glad över saker på det sättet som jag blev förut. Jag kanske helt enkelt saknar något annat. En skruv kanske.

Jag kan inte tänka på saker som jag vill ha när allt jag just nu vill ha är kärlek och närhet. Inte sån där intim kärlek och närhet utan bara vanlig. Sån som den är som bäst. Nån som liksom bara kan lägga huvudet på ens mage och reta en, skratta med en, göra konstiga saker med en och bara leva med en.

Som sagt, en skruv kanske.

Godnatt.

(Och jaa, jag saknar Lisa sjukt mycket. Kom hit till mig kompis. Mina lakan saknar din aggressiva bäddning)

Twilightgenomgång till tonerna av "Ut med Jihde och in med Johan Palm, in med Johan Palm, in med Johan Palm"

Idol igår. Har suttit och läst en massa inlägg om det, och lite smått död i huvudet som jag är just nu kan jag inte tänka på något annat än den lilla visa som så lätt sätter sig i mitt huvud när programmet kommer på fråga.

Jag tror att det är mer som sätter sig på mitt huvud vad det gäller Idol nu när vi ändå pratar om det, som alla konflikter med Johans fans som mordhotar folk kors och tvärs, Olivia och Johans nattygsbord samt alla andras älska-att-älska/älska-att-hataidéer om samme Idoldeltagare. Jag kanske skulle säga att Olivia börjar bli ett undantag från ovanstående kategori ett, då det mer börjar likna hatar-att-älska när hon nyligen insett att han har fler fans och att dom är dumma i huvudet.
Jag gillade dock människorna som stod och viftade med en uppstoppad tygpalm i fredagens program. Det var roligt..

Såg på Twilight idag. No comments. Började gråta när Edward nästan dödade Bella. Det är fina grejer. Och, ursäkta, men Edward är sååååå het också. Även om han är psycho. Eller just därför kanske. (Och förlåt men jag är sååååå inne på madrassen)
Ett problem med att se filmen i en biosalong var dock att när man var som mest inne i filmen, under någon del där Edwards ansikte zoomas in iklätt nåt plågat men mycket visuellt tilltalande uttryck, och man i sitt huvud har inbillat sig själv att man är ensam där, att det bara är man själv som ser, att ingen annan tycker att han är snygg alls utan att man har hela rätten för sig själv, så utbrister ens kompis (läs Jeanette)  i en aggressiv och upprörd men bestämd viskning från platsen bredvid "guuuud vad SEXIG han är!!!" En annan sak som antagligen inte skulle ha inträffat hemma i TVsoffan var att filmens åskådare började skrika första gången Edward Cullen kom i bild, och under första timmen av filmen började fnissa hysteriskt efter varje sak han sa samt började applådera och gnälla lyckligt under första kyssen.

Twilight var bra. Och det står fel datumstämpel där nere på blogginlägget. Jag är inte vaken klockan kvart i fyra på natten nämligen. Det är inte riktigt min grej. Hade klockan varit så mycket hade inlägget inte varit så sofistikerat som det nu är. Sådeså.

You'll be free to live again



Hurra för sånhär härlig utanför-pitchen-indie. Och för plinkplonk.

Summering.

Det är underligt hur mycket man kan tänka under en iskall promenad hem från busshållplatsen.

Och hur mycket filosofiska frågor man kan ställa sig under en lunchrast.

Och hur många ord man kan använda som svar på en funderingsfråga om förintelsen.

Det är underligt hur kallt det kan vara en dag i november då man varit en idiot och skippat kappan.

Och hur många gånger man kan säga "va?" under en förklaring av ett enda mattetal.

Och hur många gånger man under två dagar man kan tänka "neeej, jag gör det seeeeeeeeeeeen ..."

Det är också underligt hur sugen man verkligen kan vara på en stor, flottig pizza.

Hi there Sufjan Stevens



Nu har jag halkat in på ... udda musik igen. Så lyssna inte på det här om du inte är öppen för förslag så att säga. För den här låten är sjukt skum. Men bra. Älskar slutet.
Förresten, snubben som gjort den här låten är sjuk. Ett; han skriver en sån här låt. Lagom avancerad och så. Två; han spelar alla instrumenten själv. Hehe.

NU funderar jag på ...

... att decimera antalet "nu" i dagens tidigare inlägg.

"Jag ska bli guide utomlands. Man kan faktiskt jobba som det. Frodo gjorde det!"

Nej, nu är det dags att skriva lite här igen. Jag har textkommunikation nu, en väldigt rolig stimulerande tre timmar lång lektion. Jag sitter just nu och lyssnar på Jeanettes intervju med Olivia, som just nu berättar om att hon vill bli reseguide på Korsika. Jeanette vill skriva att hon vill bli guide i exotiskt land. Olivia säger "eller skidort". Nu enas dom om att skriva "utomlands".

Nu säger Olivia att hon ska tjäna pengar på att guida små nittiofemmor i Johan Palms hus. Sanningen, mellan dig och mig, är att hon skulle ta en sån guidning om det fanns. Nu säger hon att hon ska visa att han har en tvättkorg som nattygsbord.

Rubriken är ett intelligent uttalande av Olivia.

Måndag, matte och svullnad.

Det är ganska trevigt att vara mig just nu. Fast bara ganska.

Jag sitter i soffan iklädd mjukisbyxor och munktröja. Datorn i knäet. Den är varm. I övrigt är det kallt hemma hos mig. Kallt i skolan. Kallt överallt. Min dator är en oas. Den är även en flykt undan från matteböckerna som ligger utbredda på bordet framför mig. Det är mindre än en månad kvar till nationella och en del att göra fram tills dess. Dessutom prov på geometri på fredag. Det är så att man nästan hoppar ur mjukisbyxorna av glädje.

Det var en skön dag idag. Idrottsteori på morgonen, sen svenska, där vi snackade om kroppsspråk, och sen matte. Satt i bibblan med Borka och Malin. Fick alldeles för lite gjort. Efter skolan tog jag bussen till fredsgatan och när jag var på väg hem kom jag att tänka på att idag är sista dagen för att hämta ut biljetterna till Globen Horse Show.
Fick lite brottom och försökte få tag i Nettis och Tjollan på telefon för att försöka samordna med biljetterna som skulle tas ut. De var båda "sjukskrivna" och verkade tävla lite om vem som mådde sämst, och det var jobbigt för dom att ta sig ned på stan så det hela slutade med att jag fick gå till banken där Jeanettes mamma jobbar och låna fyra hundra kronor av henne. Omständigt, men det löste sig och nu har jag biljetterna.

Jag har varit på väg att bli sjuk sedan i lördags när jag, Philip och Nuri satt på Ösmos tågstation och väntade i typ tre år, i kylan, mitt i natten, men det känns bättre nu. Jag utgår ifrån att det beror på min och Mias ytterst avslappnande spakväll igår, med bubbelbad och ansiktsmask i hennes nya hus. Frös visserligen häcken av mig på vägen hem..

På tal om hälsa så fick jag en chock idag. Jag träffade Philip i korridoren som jag brukar ibland, men jag tyckte att han såg lite konstig ut. "Vad konstig du ser ut i håret" säger jag och försöker fixa till luggen, men då uppmärksammar han mig om näsryggen mellan hans ögon.
Den var helt uppsvullen, näsryggen hade typ jäst ut ända till inre kanten av hans ögon och jag blev grymt skärrad när jag insåg det. Inte så mycket just då, men när han hade stuckit iväg, lite sur över min chockade min och mina ojande "men du ser jättekonstig ut! du måste gå till sjuksyster!", så hamnade jag typ i chocktillstånd och var typ till och med tvungen att sätta mig ned.
Jag har märkt tidigare att jag har svårt för svullnader (men varför liksom? Det kanske är som att vissa har svårt med blod...) men att jag skulle reagera sådär trodde jag aldrig. Jag mår typ illa nu när jag tänker på det, men det kanske är delvis för att jag ätit massa vit choklad, eller för att jag tänker på min svullnad efter att jag stukat foten samtidigt..

Nu börjar det här inlägget bli grymt förvirrat. Jag har blivit så dålig på att avsluta mina inlägg nu för tiden. Jag bara försvinner iväg ... Aja. Jag gör väl det igen då. Måste lugna mig, blev lite chockad igen ...

While I'm alive I make tiny changes to earth


When it's all gone
SOMETHING carries on

(och sångaren är PISSIGT lik nån)

Utfyllnad eller kuriosa

Jag är tröööött. I övrigt är det en väldigt skön lördag. En nästan-söndag, en lördag med söndagskänsla eftersom att jag var ledig i går också som kompledigt för öppet hus i torsdag.

Öppet hus var trevligt. Estet äger. Det blev fullt på föreställningen och vårat bord blev en samlingspunkt efter att jag raggat upp Tim att sitta på ett skåp bakom och spela gitarr. Skitsnyggt vart det. Alla vill gå estet nu. (Varför inte liksom, samhälle minus alla onödiga kurser plus massa roliga musikkurser, plus matte och engelska C om man vill det, och plus specialidrott om man vill det, och plus naturmatte om man är lika ambitiös som en annan) Kort sagt; estet är bäst.

Tillbaka till min sköna söndag-lördag. Jag red på Trinny vid lunchtid, det gick bra, han är så snäll den pojken. Tog ett litet skutt för att han såg ett spöke men i övrigt var han så snäll så. Han accepterar nästan att bli dammsugen nu, och förutom att han knallar runt lite så funkar det att spola benen nu också.

Sen jag kommit hem har jag duschat, tagit på mig en munktröja och ligger nu i sängen under täcket iklädd en så vacker kombination som trosor och munktröja och väntar på att Borka ska bli klar med sin bowling. I kväll blir det partiie i Özmo. Hehe, vad spacigt det låter. Det blir nog ett himla röj, speciellt för mig och Borka eftersom att vi är röjet självt. (Kolla bara på filmen i
hennes blogg)

Ska bli kul att se Philips första spelning med bandet dock :) Ska försöka få till några bilder också, om det går. Men innan vi drar till Özmo ska vi eventuellt käka nåt, hon föreslog pizza men det orkar jag inte. Hon har ätit pizza tre gånger den här veckan och man måste ju tänka på flickans hälsa. (Vilket betyder att jag tänker föreslå thaimat)

Neej, nu har jag skrivit alldeles för mycket om absolut ingenting relevant, så ja. Harebra.

Bra och dåliga sätt att vara bra

Ännu en dag avklarad, inte utan vissa funderingar dock.

Idag när jag var på Kvantum hade jag en viktig fundering. Den var angående var tusan min pappa hade tagit vägen och det var en ytterst irriterande tanke när jag stod i mössa och kappa inomhus med tre liter juice i famnen. Men det var inte den funderingen jag tänkte skriva om. Det var en sak som jag kom att tänka på i samband med ensemblen idag, som jag tänkt på förut men som jag aldrig riktigt kommit fram till någon slutsats om. Men nu har jag kommit på det.

Enligt mig finns det två olika sätt att vara bra på saker. Det finns ett sätt, då man delar med sig av sin begåvning och gärna peppar andra att jobba på det själva.

Nu tar jag gitarr och Philip som exempel. Det spelar ingen roll att han äger på gitarr och att jag spelar som en kratta, han sitter ändå stund på stund med mig och visar mig saker, tittar på när jag spelar. Det spelar ingen roll att jag suger i jämförelse med honom, han ler ändå mot mig när jag gör ett framsteg. Och han kanske skrattar när jag spelar något rrriiiktigt riktigt fel, men inte utan ett peppande ord efteråt.
Något annat som går att ta som exempel är alla dom här andra musikaliska underbarnen som lite blygt säger att de gillar att sjunga och absolut inte hävdar sig, förrän de hamnar bakom en microfon och sjunger som små änglar. Men aldrig utan att se ned på någon, aldrig utan att skryta. Det är sån bra-het som jag beundrar. Riktigt mycket beundrar jag sånt.

Men det finns ju en annan attityd som vissa folk har när de är bra på något. Tyvärr. Vissa som råkar ha gjort något sen dom var väldigt små och då också, med årens rätt, blivit bra på det. Kanske var dom med i Talang och kanske har dom stått på någon scen när de var fem som det musikaliska underbarnet i showen. Kanske har de rätt att kalla sig duktiga, kanske har de rätt att kalla sig för gudar, men ändå jag tappar respekten när jag ser att de ser ner på de som är mindre erfarna, yngre, att de snackar skit, och att de skryter. Sånt är verkligen inte attraktivt.
Jag blir så arg. Alla har en chans att försöka med saker, att försöka bli bra. Och bara för att man haft en mamma som dragit en i örat om man inte övat skalor på gitarren två timmar om dagen ska man inte behöva bli mobbad för att man vill försöka bli bra.
Kanske har man till och med sett ut en person som sin förebild inom något - hur förstörd blir man inte om man blir utpekad av denna som en loser? Jag blir aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarg! Sånt här är verkligen inte rätt.

När jag var tio år följde jag en fredag med en kompis upp till stallet, där hon skulle rida. Jag blev genast grymt faschinerad av hästar och allt om dem, från skötsel till ridning.
Jag började hänga i stallet och fick ganska snabbt en favorithäst. På kvällarna läste jag hästböcker som jag lånat från biblioteket och sög in all fakta som en svamp. Jag gjorde hästskötarprovet ett halvår senare och fick alla rätt.

Jag älskade att vara i stallet, men jag kände mig ändå aldrig riktigt välkommen. Varför? Jo, det fanns alltid mer erfarna personer och de gav inte sällan sken av att störa sig på en. Dom gav blickar, pratade inte med en. Vissa av mina kompisar från skolan pratade knappt heller med mig i stallet, för jag var ju nybörjare. Jag hade ju inte ens några egna ridbyxor.

Men jag fortsatte vara i stallet. Efter ett tag började jag drömma om att få börja sköta en privathäst. Det var som en liten promotion, en uppgradering i status bland stalltjejerna, men det var inte det jag var ute efter. (Det var dock många andra, och jag började märka att det oftast var de som kunde minst och smörade mest som faktiskt fick det privilegiet)
Det var en speciell häst. Ganska ung, jättesöt, kelig och en och åttio i mankhöjd. Ägaren till hästen var min ridlärare.
Varje gång jag var i stallet frågade jag henne om något att göra,för ibland sade hon åt mig att jag kunde få sköta om hennes häst. Det hände ungefär var femte gång, då varvat med att sopa på loftet, mocka, kratta spiltor och ta ned spindelväv från taket. Men det var det värt.
Jag tror dock att ridläraren efter ett tag insåg vad jag var ute efter, för en dag frågade hon om jag ville prova att rida hästen. Det var en av de största stunderna i mitt liv, och jag skämtar inte ens. Det gjorde så mycket för mig. Jag tror inte ens att jag kunde förstå att hon verkligen frågat det.
Hon var en sån där som jag tog upp i första exemplet. Hon var min största förebild.

Jag vet inte hur jag ska avsluta det här, men jag antar att ni förstått min poäng. Hmm.. Nu ska jag bära ned en hylla i källaren. Och Olivia kommer. Hej!


Sur.

Nu är jag på dåligt humör. Jättebra, med tanke på att jag har utvecklingssamtal i kväll. Jättekul ska det bli. Inte. Jag är sur. Det här är inte min dag. Jag har redan sumpat en sovmorgon, MVGuppgiften på ett matteprov - jätteroligt eftersom att jag vill ha MVG på den kursen, lidit av borttappad nyckel (varit utelåst), kokat gröt för att efter en halvtimme märka att mjölken jag använde gick ut för fem dagar sen, och sen efter det, lidit av extrem uttråkning och känsla av hopplöshet. Vad ska man göra? Varför finns jaaaaaaaaagggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.

Tjuvlyssnat.se

Okej, nu var det inte vi som sa det. Men still,

En grupp barn ~7 pratar om Halloween.
Pojke 1: Tänk om man vore ett monster.
De andra: Läskigt!
Pojke 2: Tänk om man vore Dracula.
De andra: Uuuusch!
Pojke 1: Christer Sjögren!
De andra barnen (skriker): Aaahh! (och springer iväg åt olika håll i panik)

Jaha, så

Julia: Hon slickar typ röv.
Mia: Hur?
Jeanette: ... Tunga mot skinka.

I love you like the stars above, I'll love you till I die.



Jag är inte säker på om jag gillar att dom tagit låten så vid orden att dom faktiskt gjort en video om Romeo och Juliet, men så är det ju alltid. Lyssna på låten iaf. It ownzzzzzz.

På Kvantum

Julia: Jag vill ha en muuunk
Borka: Fyra för tjugofem! (Tar påse och börjar plocka munkar)

Borka: Äppelmunkar är så jävla äckligt. Det är typ äppelmos i.
Borka plockar vaniljmunkar.

Julia: Jag vill ha en muuuunk!
Borka: Men jag tar ju en åt dig nu ju
Julia: Jaaa (lycklig, gör sedan en snopen min)

Julia: Men du tar ju en vaniljmunk åt mig!
Borka: Jaa?
Julia: Jag vill ha en äppelmunk.

Borka: (Irriterad) Amen ta en äckelmunk då!


Felsägning också. Inte som Lisas solero bajs.


Det stinker prutt i vårat tält (och det handlar inte om att tälta med Lisa och Jeanette)



Jag venneee ...

Okej.

Vet ni. Jag har kommit på en sak. Titta. Det är när jag är som gladast som jag är som mest patetisk. Är inte det lite tragiskt? Som nu. Jag mår verkligen bra nu, det bara slog ned på mig som en blixt typ. Jag hittade en massa bra musik som jag går runt och lever i, en bok och några riktigt roliga skoldagar. Och jag är patetisk. Jag sitter och pratar om Bella och Edward och Jacob hela tiden. Och jag och Borka satt idag och pratade i typ en halvtimme om de delar i The Killers version av Romeo & Julia som gör den så genialisk. (Det tog ett tag att dra upp alla delar. Från textrader till betoningar till just DET slaget på virveltrumman. Såntekul)

Ni vet när man ska tagga saker så att man ska kunna söka på vissa ord och hitta en film eller ett blogginlägg som matchar ens intresse. Nu ska jag tagga mig själv så ni förstår hur intressant jag är these days.

Julia:  Eclipse - sängen - äta kiwi - ny kappa - Edward Cullen - hestbebis - öppet hus - Bella Swan - varma kläder - Saybia - kuddar - vårat onsdagsrep med ensemblen - Jacob Black - knäckebröd - träna - Didella - böckerna som jag inte läst i Twilightserien - "you and me babe, how about it?"  - knästrumpor - stampa takten med foten - dricka te

Intresserad? Hör av dig på nummer ...... Nej, men seriöst. Det är det här jag lever i. Och det jag pratar om. Jag har så lätt att kasta mig in i saker just nu. Gamla besattheter är som bortblåsta. Nån som har sett Azz liksom?


Blä.



Jag klarar inte av sånt här.