Orkar inte ett enda till meningslöst inlägg

Hej.

Jag tänkte egentligen börja med att ursäkta för grymt dålig och tråkig uppdatering på sista tiden. Det har haft sina anledningar och det var jobbigt och så, men även om jag är i stort behov av att kunna få ned musik på min iPod som jag bara har på Spotify så är mitt liv okej.

Mer än okej kanske.

I vilket fall som helst. Jag skäms över mina tråkiga kallpratsbloggar. Läs inte dom. Låtsas som om ni aldrig har läst dom och kolla i stället in min musikkategori. Eller gamla inlägg. Typ januari.

Aja.

Idag har jag tagit det lugnt. Det var ... Tråkigt. På kvällen tog jag och Mia en lång promenad längs ringvägen, vi skulle ha sprungit men hade så mycket att snacka om att det blev att vi gick hela vägen, med pauser då och då för att sätta oss på någon klippa och klo på havet. Eller för att leka med träningsmaskinerna.

Nu ska jag lämna datorn på skrivbordet och sen försöka dra täcket över huvudet och somna.

Tårtkalas

   

När man har kompisar som ska söka till Idol måste man gå upp tidigt.

NYTT MEDDELANDE

Ge mig arsenik..
Från: SnyggBork
4:59 25-APR-09


Hej.

Idag har jag spelat gitarr och sjungit hela eftermiddagen. Nu ska jag och Mia ut och springa.

Lördaglördaglördaglördag

Hej. Det är lördag igen och jag har redan bloggat idag men inte här. Ska försöka skriva nåt här också. Lördag är inte så roligt alltid. Så kan vi säga.

Igår red jag på lillhästen. Det blev en tur på nästan en timme med flera galopper, de första planerade sådana som vi gjort tillsammans. Det gick toppenbra, han är grymt snäll och har verkligen accepterat ridningen grymt bra nu. Han försöker inte smygöka, försöker inte springa om Oskar, försöker inte få mig ur sadeln, skyggar inte.

En grej bara. Han är rädd för bilar.

När vi var nästan framme vid stallet och skulle skritta över en sista äng innan vi satt av så kommer det en bil på grusvägen. Trinny ser den, sekunden efter har han inlett en serie bocksprång och kastningar åt både vänster och höger. Lite rodeo kan man säga. Det var bara att sitta kvar. Pollen var lite skärrad, jag var mest glad över att han inte hade skadat sig när han tog de sista hundra metrarna till stallet i snabb galopp.

Så det vart lite äventyr igår ändå.

Idag ser det inte lika spännande ut. Skulle ha åkt upp till stallet vid två, men det blev inte så eftersom att min farbror (som äger Trinity) tyckte att han skulle få vara ute när det var så fint, så jag har suttit här i stället. Otroligt spännande.

Hade ett sofistikerat telefonsamtal med Tjollan också. I typ ... En timme. Hon ringde upp min mobil. Från hemtelefonen.

När vi kom på det la vi på.

Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska gå och träna, gå ut med hunden, gå ut i köket och ta morotskaka eller om jag helt enkelt ska sitta kvar här. Som sagt. Spännandeeeee.

Det finns en pusselbit som inte vill in.

Jag har datakunskap. Det är så roligt och stimulerande att lära sig om Excel och jag blir så glad av det. Trots att mitt liv inte kunde bli så mycket mer komplett just nu så tänkte jag att jag kunde lista saker som skulle förgylla min fantastiska tillvaro.

Pannkakor med sylt och grädde. Det skulle bara sitta så otroligt fint just nu. Såna där pannkakor som inte är så knapriga utan mer mjuka och jordgubbssylt. Någon som vill överraska mig med det när jag slutat skolan?

Lust att lyssna på musik. Det omöjliga har inträffat, jag är bara inte sugen. Det är sämst! Jag fortsätter att sätta på ipoden var femte minut för att bläddra igenom alla band och två genombläddringar senare stänga av den igen.

Och så sist, lite känsla att höra hemma nånstans. Det skulle bara kännas lite skönt sådär.


It's hard to believe what you read in the morning news


Jag gav upp för länge sen


Kom ut, kom hit och säg nånting - vad är det som inte stämmer?

Det här är inget liv
Det är ett sorgligt substitut
Ett slags tidsfördriv
Var det du som ringde förut?
Jag lät det ringa ut

Jag säger mig själv: Jag har ingenting
Det är bara floskler och evig väntan
Sen hör jag dig säga: Du har visst nånting
Du har din frihet, du har din längtan
och du går uppåt i en prålig värld av mingel
singel

För att det är lättare att hata än att älska.

Att vara sjutton år suger.

Man är inte liten och gullig längre, men man har inte en vuxen människas pondus och respekt. Ingen har någon anledning att respektera det man säger, folk måste inte vara snälla för att man är yngre men man är ju inte heller vuxen, man har "ingen erfarenhet, ingen aning, ingen uppfattning om nånting".

Man har blivit på ett visst sätt och börjat stå upp ordentligt för den man är och det man tycker, det som de vuxna uppmuntrat hela ens uppväxt. När man gör det så blir man garvad rätt upp i ansiktet.

Och jag har inte lärt mig att garva tillbaka.

Jag har nog tagit en ganska svag roll. Jag är den som bryr mig. Bryr mig om alla. Hela tiden. Jag ger ut mig utan pant och jag gör det för att jag vill. Eller. Jag kanske gjorde det. Jag har sagt så många gånger att jag borde sluta med det. Kanske har jag gjort det lite. Vänt mig inåt för att slippa det som är utanför.

Jag gör ingen poäng. Jag pratar inte bara om mig själv, som det låter. Jag pratar om hela livet, och kanske har jag sagt det för många gånger förut.  Att den som alltid ger är den som blir bestulen.

For all the times I never never turned her way, and now she is there on someone else's arms



Förresten, här låten är verkligen så bra att man bara dör.
Lyssna på hela! Jag tror bestämt att en The Kooksperiod är på G.

Långfredaaaggggggggggggggg

Långfredagen nollnio. Det har varit en bra dag, en av de bättre dethär lovet, trots att det kanske inte är så det ska vara egentligen.

Slappade större delen av dagen, pratade telefon med Jeanette halva eftermiddagen, satt ute och åt lunch i solen, tränade på kvällen. Åt lax och potatis med mor och far, det var mysigt. Nu har jag suttit och kollat in gamla barnprogramsklipp på youtube, man blir ju en aning nostalgisk när man hör introna till Björnes magasin och Trasdockorna ... Lyssna på Trasdockorna förresten. Är det inte ganska mycket budskap i den? Inte undra på att vår generation blev som den blev ...

Gud vad jag inte når någon poäng just nu. Skäms typ. Aja. Fick massage av pappa förresten. Det var skönt. Hejdå.


See the sun


Jag suger på att skriva intressanta inlägg nowadays

Ni får ursäkta Mias lilla inslag nedan, jag vågar inte ta bort det i rädsla för att Mia ska få för sig att ta tillbaka koftan jag lånade av henne förra veckan. Det är natt och vi ligger i hennes säng, som på den gamla goda tiden, hon med telefonen och jag med datorn och båda med godis. Skillnaden på då och nu är att nu har vi verkligen inte gjort nånting förutom det, det gjorde vi då.

Ibland alltså.

Detta skrev jag i natt innan jag däckade. Hann inte ens publicera det, så jag gör det nu.

Idag är det skärtorsdag, jag sitter i linne och trosor och lyssnar på Johnny Cash. När jag orkar ska jag masa mig till Konsum och köpa påskgodis. Adios.

aaa

mialala.blogg.se

det är fantastiskt, journalistisk brillians.
läs det mina vänner. läs & njut


Nobody ever had a dream round here

but I don't really mind that it's starting to get to me

Hej.

I natt sov jag och Olivia hos Lisa. Vi var trötta. Vi såg Narnia. Jag ska gifta mig med Mr. Tumnus. Igår var vi inne i stan. Vi sov oss runt där och jag köpte ett linne och en munktröja, spännande som jag är.


En grej. Jag tror att jag håller på att bli okänslig. Jag tror att jag håller på att bli den okänsligaste människan på hela jorden. Och det känns ju ... Inte riktigt bra sådär.

Nu slutade min vänstra högtalare funka sådär mitt i No Sunlight.


Lite längre lite högre lite värre

Nu är det morgon igen och jag har sovit jättegott, kan vi säga om vi har lust att ljuga. Somnade vid fem. Drömde att det snöade ute. Aja, det ska vi inte prata om.

Vet ni? En skiva som är väldigt bra är Singel med Lars Winnerbäck. Blir alltid så glad av den. Den är inte lik någon annan av hans skivor egentligen, han har kommit upp ordentligt från stilen och mörkret på Rusningstrafik och Dans med svåra steg, bitterheten i Kom och ännu inte blivit så nostalgisk som Söndermarken och Vatten under broarna.

Äe, man blir glad. Lyssna på den.


Skräckfilm + gå hem själv = dålig idé

Alltså shit. Jag kom precis hem från filmkväll hos Johanna. Vi såg på skräckfilm. Great. Sen när filmen är slut klockan fem i tolv inser jag att jag kommer att få gå hem själv.

Jag gör hundögon på alla i min omgivning.

Alla ska ta tåget och mitt hus ligger åt andra hållet.

Jag går hem.

Själv.

Förstår ni? Det var inte kul. Jag ringer typ hela Nynäshamns befolkning för att ha någon att prata med men ingen svarar. Till slut svarar en sömnig Lisa och hon får stå ut med mig de fem minuter det tog att gå sträckan som annars borde ta tio.

Nu ligger jag i sängen och lugnar mig. Dataterapi, funkar alltid.

Se aldrig skräckfilm, barn.

You look so defeated lying there in your new twin size bed.



With a single pillow underneath your single head.

Jeanette spekulerar kring våran favoritbesatthet.

Jeanette: Alltså ... Jag tror att det är något fel på honom. För det MÅSTE ju vara nåt fel på honom. Nåt måste ju vara ... kört.

En fråga bara.

VARFÖR SKOLKAR YOUTUBE?

Nu har jag busat med designen!

Det ni :)

Servering

Klockan är halv två och jag är nyvaken. Igår blev en lång dag, jag och Lisa åkte in till Sundbyberg med ettåget och åkte sedan hem med tolvtåget. Detta var ca 11 timmar, 200 först serverade och sen diskade tallrikar och ungefär 3000 flaskor vin senare, 500 kronor rikare och cirka 6 ton tröttare.

Men det var kul. Vi åt mat och skrattade och sånt. Och nu lyssnar jag på Death Cab.

But I couldn't think of anywhere I would have rather been to watch it all burn away


Strumpor och bryggsittande och bra musik

Klockan är 47 minuter in på den nya lördagen, första dagen på påsklovet tvåtusennio. Detta lov har börjat lovande med sol och vårvärme, och sedan sittande på Mias brygga med utsikt över hela stan ätandes kladdkaka och sprutgrädde inpaketerade i filtar.

Nu har vi sett klart på Nick and Norahs infinite playlist (eller, jag såg klart den, Mia låg bredvid och sov) och Mia tjatar om att sova. Det blir alltid som frugan vill och nu börjar det bli farligt läge, hon kastar strumpor på mig, så jag ska nog stänga av här nu.

Godnatt!


No sunlight, no sunlight.

Death cab for Cutie och våren är bästa vänner


Sjukledighet är mitt kall.

Jag älskar att vara sjuk.  Att vara sjuk är verkligen min grej känner jag. Dagarna fylls med sån otrolig mening när man släpar runt sina fleecebyxtäckta ben med tjocka strumpor på fötterna mellan de enda intressanta stationerna - köket, sängen och datorn. Business i köket - öppna samtliga luckor för att sedan stänga dem igen när man inte hittar något intressant bakom dem. Business vid datorn -

(jag gör en paus i skrivandet för att gå ut i tvättstugan och öppna frysen och stänga den igen)

i vilket fall som helst - mina business vid datorn. Är. Absolut. Inga. Jag går in på folks ouppdaterade bilddagböcker och facebooksidor och glor för att sedan stänga ned, luta mig bakåt i stolen och fundera på vad man kan göra, komma på det och göra det. Ingenting alltså.

Och så i sängen. Där finns det mest valmöjligheter. Antingen så ligger man lutad mot kuddarna och läser, eller så ligger man med fötterna på kuddarna och läser. Så enkelt är det.

Äe, jag tror att jag ska ta och vara sjuk lite oftare.