Myshöst?

Att någon sa att han läste min blogg nyss påminde mig om hur länge sen det var jag uppdaterade här. Och vad temat var då. (En pipande korv och dålig- blodcirkulationskli i öronen)

Jag har haft det ganska trevligt de senaste dagarna. Igår vaknade jag, plötsligt frisk från magsjukan, i ett regngrått rum och tillbringade morgonen under ett varmt täcke och lyssnade på Winnerbäcks nya, Daugava. (Om jag inte minns helt fel)
Svinmysigt, det är såna där mysiga stunder om hösten som man minns :)

På kvällen bar det av till Lisas residens tillsammans med Josefinen och Olivian. Vi såg på Eragon och nån Officierfilm och åt massa onyttigt på kvällen, sov, och såg Will Hunting och lite Disney Chanel på morgonen. Jättemysigt (jo, jag gillar det ordet), och det är alltid avslappnande hemma hos Lisa. Kanske för att jag praktiskt taget växte upp där. Aja. Sen sjöng Lisa och Jozé lite Singstar, och sen var det dags för mig att dra mig hemåt.

När jag satt i bilen hem tänkte jag "äsch, jag tar väl tag i den här dagen", för det var ju så fint väder, så när jag kom hem var det på med joggingdojorna och ut på Ringvägen med mig.

Och nu på kvällen har jag haft jättegod och trevlig familjemiddag, och jag är sådär mätt och glad för jag fick ju både stek och äppelpaj, sova hemma och sova borta, bästa vänner och nygamla vänner den här helgen. Saknar Philip bara, kom hem nu!

Pappa har hotat med att bussa mamma på mig om jag inte stänger av här snart, så det är väl dags nu. Hej!

------------------------------

Rastlös. Vill massa saker som jag inte kan. Kommer sluta med att jag sätter mig framför TVn och ser på Desperate Housewives eller One Tree Hill. Just nu har jag bara skruvat upp Den fulaste flickan i världen för att det ska sluta dålig- blodcirkulationsklia i öronen på mig. Blä.

Aja. Nu kommer min hund och säger att klockan är 15:56 och att hon ska ha mat om fyra minuter. (Oh, hon har förresten fått världens finaste leksak av mig. En pipande varmkorv. Wiie :D)

image296

Onsdag morgon

Jag mår illa ju ... Varför kan jag inte bli frisk snart?

Tjugofjäääääääärde väntarpåsmsfrånph

Jag vill sätta in en låttext men det får varken jag eller någon annan ut något av egentligen, så jag gör såhär. Jag mår bra. Har på mig mammas morgonrock och har just ätit en för att vara mig stor frukost. Lyssnar på massa musik som gör mig glad även om folk säger att dom inte förstår varför. Och jag börjar inte förrän om en timme. (Min hjärna får visserligen för sig att jag har jättebrottom så fort jag ser på klockan)

På tal om att jag inledde det här inlägget med nåt om en låttext, så var det just sådana som jag och Philip hade börjat diskutera igår när vi gick från Backlura till Mörbyvägen. Om såna som är som historier, och såna som bara är massa metaforer. (Och jag stör mig itne alls på att jag använder ordet metafor utan att egentligen veta vad det betyder) Och om de som är jätteosammanhängande och som man inte fattar någonting av. (och allt) Och då tänkte jag att såna texter skulle nog mina texter bli, om jag satte mig och skrev något att sjunga. För att jag ... Ja, för att vad jag än försöker sätta mig och skriva så blir det bara massa osammanhängande saker. (Och jag som säkerligen skulle kunna bli författare, enligt min lärare i vaddetnuvar fyran till sjuan) 

Aja. Ska nog göra mig i ordning för nu kan jag ju inte skriva på tangentbordet längre, alls.

(Originaltext: Ksa nog gira mig i ird... odrning för nu skan jag ku inte skriva på tangentbordet längre. aöös)

Och som jag sa, drömmen är inte över.

........

Jag har sår i mig. Inte öppna men inte stängda, öppnar sig när jag minns. Minns den råa kylan i mars, ensamhet. Och det är jävligt tråkigt för dig, för det var inte du som stack mig med kniven.

Blä på mig.

Anonyma människa

Det är nån som kommenterar anonymt, och jag undrar vem det är =)

VEMÄRDET? :D

(Och ni andra som läser, som jag inte vet vilka det är, får också gärna ge sig till känna. Jag bits inte ... Nu i alla fall. Det värsta som kan hända är att ni får massa kramar)


Gladig

För några dagar sen satt jag och var depp, och tänkte "om jag blir glad och som vanligt igen, då kommer jag inte uppskatta det så mycket som jag borde ..."

Men...

Glad!
 
Jag sitter ju och är glad! 

Och... Jag uppskattar det.

Alltså... Det är så fel egentligen. Det känns konstigt att inse att man är glad, jag menar, det är ju inget man tänker på så ofta. "Jag är glad". Det är nåt man tar för givet, när man väl är det.
Man borde uppskatta det mera.

Det är som att vara frisk, hur ofta tänker man "åh vad glad jag är att jag inte har något fel i kroppen"? Man sitter där med helt frisk kropp - ben som kan gå, ögon som kan se, man har stämband som kan prata, låta, sjunga... Muskler som fungerar som de ska, en hjärna som tänker normalt.. (Okej, jag kanske är fel person att prata om att ha en hjärna som tänker som normalt. Men jag menar ... Jag har inga riktiga fysiska fel i den... Vad jag vet)

Det jag egentligen vill säga är att jag, som flera gånger förut, insett hur bra jag har det. Hoppas att ni fick ut nåt alls av det här, haha :P

(Och som vanligt när jag är glad så blir jag extra brymigom:ig. Så om någon känner att en kram skulle passa så säg bara till :) )

Rädda världen!

Läs.

:)

image295

I think I was blind before I met you

Massa inlägg ju

"Det är nog bäst att jag drar nu ... Innan jag börjar gråta"
"Gråt inte ... Jag älskar dig"
"...Hejdå"

Jag är sliten. Och jag vill inte vara såhär. Jag har lovat mig själv att sluta vara sån. Jag vill inte gråta. Jag vill skratta och ta för mig av allt som jag har, men jag kan inte. Jag vill inte lägga ut allt jag känner i min blogg heller. Blä på mig.


Praoen är i alla fall bra. Jag börjar tio varje dag, om en halvtimme ska jag alltdå börja dra mig ned mot hamnen och Restaurang Kroken. Det var kanske inte världens mest originella val, och visst försökte folk runt omkring mig få mig att fixa en mer udda praoplats, ("där du kan lära dig mera!") men det blev i alla fall Kroken.
Jag har jobb i köket, med två kockar och en diskare. Jag fixar mest med råvarorna, skär upp saker, och sen häller ned massa mat i burkar.
Inte så roligt när man lyckas skära sönder sig, (har just nu ett vitlöksluktande plåster på vänstra tummen) men i övrigt helt okej måste jag säga. Kockarna är ganska roliga och det är soft att bara lyssna på vad som snackar om. (Och riiktigt bekväma arbetstider. Igår fick jag sluta halv tre för att dom tyckte att jag var duktig, och hade gjort allt jag behövde göra)


Dessutom finns det en sak till som jag uppskattar med köket. Det spelar liksom ingen någon roll hur man ser ut. Jag har fått låna kockarnas jobbkläder (båda är män), och har alltså på mig en alldeles för stor pikétröja och ett par byxor (typ blåställsaktiga) med häng, och ett förkläde. Riktigt skönt att kunna dra på sig någon vad-som-helst på morgonen och veta att det inte kommer spela någon roll alls. (Sitter just nu i ett par jeans, ÅbyT-shirten och en munktröja)

Nu måste jag sluta skriva. Det blev ett riktigt dåligt avslut, ... riktigt dåligt inlägg kanske, jag känner inte att jag är nåt bra på det här med att skriva längre. Det blir bara massa "typ" hela tiden. Kanske borde sluta egentligen... Aja, hejdå på er!


phphphphph

Okej, jag har typ inget att skriva i ett blogginlägg nu, men jag gör det ändå för Philip är i duschen och jag har inte mycket annat att göra. Lyssnar på massa musik och tänker på hur fin pojkvän jag har :) Jag har fortfarande inte fattat att det här är sant, efter två månader. Jag kan liksom inte förstå hur jag kunnat ha sån tur, och det är ofattbart för mig att det är jag som får de där kramarna, att han faktiskt vill vara med mig. Och det är egentligen sjukt, hur glad jag blir bara av att se honom....

Och ... nu kommer han tillbaka och vill snoka på vad jag har skrivit. Gotta go hej!

(Jag vet att jag är töntigt kär, men ... Det är liksom inte så mycket jag kan göra åt det :$)


är det så?

Är jag "en av alla dom"?

Regn.

Deprimerad. Det är väl ungefär vad jag är nu. Jag är inte ledsen på det sättet att jag vill gråta, och inte arg på det sättet att jag vill slå omkring mig. Det regnar på mig just nu, det är det det gör.

Grått ute. Jag orkar inte se framåt, inte ens till i morgon. Vet att mitt liv har förändrats över natten, men det är grått i mitt huvud också så jag kan inte se till vad. Vet egentligen. Men vill inte veta.

Jag sitter och glor framför mig. Vill bara att det ska regna på allt.


image292

Men du - du sätter höstsolen i eld

Vi skulle stjäla allt
Och slänga bort det igen
nu finns det inget värt att stjäla
men du - du sätter höstsolen i eld


Jag går genom löven
som faller ifrån träden
känner mig som en främling
ingen ser
ingen ser längre


Jag vill se dom där skyarna igen
jag vill försöka igen
den här gången
den här gången
kanske världen förstår oss


Jag kan ...

Jag stod framför fönstret och såg ut utan att egentligen se något, jag pratade utan att någon hörde. Jag tänkte i poesi... inte i tankar.
 
Min hjärna är urkopplad. Jag kan inte tänka som normala människor. Kan inte planera. Jag skulle ju plugga. Men jag kan inte tänka "i eftermiddag ska jag göra det", och sedan faktiskt göra så.

Jag är så i mig själv just nu, jag vill öppna upp mig lite och ta in världen runtomkring. Men det går inte.

Och jag är bara trött egentligen. Jag lovar.


HÅKAN JU

Håkan Hellström 8/9 Gröna Lund

Okej, lite kortfattat då. Jojo och jag var framme vid Grönan runt halv sextiden, och det var redan stora grupper med folk framför stora scenen. Vi kom fram till att vi inte orkade sitta och hålla på några platser, och bestämde oss lite enkelt för att framför ljudteknikern fick vara bra. (Något som i alla fall jag ångrade lite sen, när det visade sig att jag visst var lite sugen på att hoppa och skrika, men hade hamnat bredvid en mamma som var där med sin dotter och inte alls verkade fatta det här med Håkan Hellström. Det påverkade mig inte jättemycket, men det hade nog varit roligare om det varit lite bättre drag ändå)
Så vi gick och åt varsin våffla, och flanerade runt lite med ett kleggigt sockervadd som gjorde det svårt för mig när alla Jojos kompisar kom och ville skaka hand med mig. Träffade Mia, Linda och Madde också, trevligt trevligt.

Jag vet inte om jag hittar några ordentliga ord som kan beskriva själva huvudgrejen. Min film är redigt dålig, så den ger väl inte en så bra uppfattning heller. (Men tro mig när jag säger att det var jäääääättebra =))



Och tågresan hem var också lite intressant. Jag, Mia, Linda och Madde satt oss i en kupé ungefär i mitten av tåget, och mitt emot oss satt en uteliggarkaraktär och sov. Under resan vaknade han dock, och började mumla mot oss. Vi struntade i honom och fortsatte prata, och då höjde han rösten. Det första vi lyckades urskilja förutom massa mutter var det som upprepades ungefär tjugo gånger under våran "pratstund", ett livligt påstående.

"ALLA blir bögar..!"

Det han ville få ur sig var ungefär "kolla på er! kolla bara.. inga män kommer falla för er! det finns inget femi.. femni... femininnt kvar i kvinnan! eller hur..! det är bara.. jamen det är bara .. ni ska bara bestämma! finns INGET femininnt kvar hos kvinnan längre. ni ska bara ha lika lön - och bara bestämma massa hela tiden!"

När han sa de tre första orden för ungefär tjugonde gången på rad hade vi extremt svårt att hålla oss för garv, och dessutom hade han börjat gestikulera och bli närgången, så vi reste oss upp och gick till andra halvan av tåget.
Där typ dog vi.
När vi var färdiga med det var det någon av oss som till slut kollade sig omkring för att kolla så att vi inte satt oss vid fler feministiskt tänkande uteliggare, och denna person reagerade på mannen som satt småleende och sov i kupén bredvid.
"Titta, det är ju han". Det var våran SOlärare. Kanske inte snubben man förväntar sig att träffa klockan ett på natten på ett tåg från stan. Vi petade lite på honom och han vaknade med ett förvirrat ryck, tog ur hörsnäckorna ur öronen och sa hej för att sedan sätta i dom igen och somna om. Efter en liten stund vaknade han igen och frågade vart vi varit, och om det varit bra, och diskuterade sedan oroliga föräldrar med oss.

Sen skulle vi av på samma station också, så jag fick sällskap en bra bit hem av min SOlärare, klockan halv två på natten. Intressant dag. Med oväntat slut.

Och jag ska se Håkan igen, då ska jag stå längst fram =) Sådeså.

Julia, med hjärnan fortfarande kvar i skolan.

För ungefär tre miljoner år sedan gick de som skulle komma att utvecklas till människor från välja ledare efter styrka till att välja ledare efter intelligens. Från att ha satt sin tillit på den som skrämde alla rivaler med sin styrka, började man inse att en del situationer inte löstes av att vara stark, att alla problem inte knäcktes av att man slog på dom.

Men ibland känns det som att utvecklingen har fört människan tillbaka till det som övergavs för över tre miljoner år sedan.


Jag läste en gång om någon som sagt att de som ständigt jagar efter makt är de som minst förtjänar den. Och att de personer som faktiskt skulle kunna hantera större auktoritet sällan är sådana personer som vill kämpa för att få den.

Och jag tycker att det känns som att den personen har en viss poäng.


Okej, jag är just nu ganska "Hej, jag läser om världskrigen på SO:n". Men jag stör mig. För ju mer jag läser, desto mer bekräftat blir det för mig; man behöver inte vara klok. Man behöver inte vara en bra människa, och man behöver inte ha rätt för att få makt.


Allt man behöver är massamassamassa vapen. Och allt man behöver göra är att skrämma människor tills de inte längre vågar göra motstånd.


Visst utspelade sig världskrigen för över femtio år sedan. Men om man ser sig om så händer samma sak, än idag. På platser vi aldrig varit på, för människor vi aldrig ägnat våra tankar åt. Och det är hemskt. Och jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om hur hemskt det är och hur fel det är att ingen tänker på det, och att man efter allt som hänt fortfarande kan tro att (ännu mera) vapen ska kunna stilla ett land som redan ligger i spillror, (lär sig människan aldrig av sina misstag?) men det tror jag inte att jag ska göra ... idag i alla fall.


(Så det är väl bäst att jag slutar skriva nu, innan jag börjar göra det)


Men aa, jag vill bara fråga en sak till er som orkat läsa allt. Hur är det med vårat egna samhälle, skulle ni säga att vi väljer ledare efter intelligens, eller efter styrka?


First day of my life

This is the first day of my life
I swear I was born right in the doorway
I went out in the rain suddenly everything changed
They're spreading blankets on the beach

Yours is the first face that I saw
I think I was blind before I met you
Now I don't know where I am
I don't know where I've been
But I know where I want to go

And so I thought I'd let you know
That these things take forever
I especially am slow
But I realize that I need you
And I wondered if I could come home

Remember the time you drove all night
Just to meet me in the morning
And I thought it was strange you said everything changed
You felt as if you'd just woke up
And you said "this is the first day of my life
I'm glad I didn't die before I met you
But now I don't care I could go anywhere with you
And I'd probably be happy"

So if you want to be with me
With these things there's no telling
We just have to wait and see
But I'd rather be working for a paycheck
Than waiting to win the lottery
Besides maybe this time is different
I mean I really think you like me

Korvas

Nu har jag en stång i munnen. Jag har stora problem med att äta upp Philips godisnappar.

Och jag ska ut och springa. Sådeså.

Jättejätteonödigt inlägg

Tisdag morgon, extra sovmorgon för Julia Lindqvist pga tandläkartid som innebär att hon inte hinner gå på första lektionen. Ska ta niotåget här ifrån, ingen intressant är inne på msn, jag är påklädd och pallar inte sminka mig när jag ändå ska hem efter också. Så jag passar på att skriva ett meningslöst blogginlägg.

Sitter och lyssnar på massa musik som folk lagt in i våra delade mappar, och fattar just vad det är för solo som Philip brukar sitta och spela..

I eftermiddag skulle vi tydligen ha showplanerarmöte, det var i alla fall vad Rolle kom och sa till mig förra veckan. Hoppas det. Roland skulle bara veta vad vi har för planer för hans son =)

I vilket fall, det skulle kännas bra att börja planera så tidigt som möjligt. Jag har ju iofs aldrig varit den planerande typen, men jag har hört viskas om att en del tycker att vi ska ha schlagertema och det problemet måste tas tag i så tidigt som möjligt.

Oj, nu blev klockan plötsligt jättemycket. Måste rusa!


Trallalalala

Nu gör jag det här igen. Sådeså.

Rules:
1.put your music player on shuffle.
2. press forward for each question.
3. use the song title as the answer to the question,
even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

1. how are you feeling today?
Waste more time

2. will you get far in life?
In love 

3. how do your friends see you?
The Perfect girl

4. will you get married?
Vi två, 17 år

5. what is your life's theme song?
Nobody likes me again

6. what is the story of your life?
First Time

7. what was high school like?
Just like heaven 

8. how can you get ahead in life?
Walk through Hell

9. what is tomorrow going to be like?
Här kommer lyckan (för hundar som oss)

10. what is the best thing about your friends?
 You did not love me at all

11. what is in store for the next weekend?
Magasingatan

12. what song best describes you?
Jag vill ha allting

13. how is your life going?
Monsoon

14. what song will be played at your funeral?
All is full of love

15. how does the world see you?
Snygga tjejer

16. will you have a happy life?
When you're gone

17. what do your friends really think of you?
I want you back

18. what song describes the person you're attracted to?
She's so (sorry Philip!)

19. what message would you like to tell the next generation?
Nu kan du få mig så lätt

20. do you have a deep dark secret?
I will follow you into the dark

21. do people secretly lust after you?
Förhoppningar och regnbågar

22. how can you make yourself happy?
Basket Case

23. will you ever have children?
Lollipop

24. what's some good advice for you?
Kom igen Lena

25. how will you be remembered?
Fulaste flickan i världen

26. what is your signature dance song?
Real Love

September

image290

Hjärter Dam, nu i september
börjar en annan typ av vår

Nyårslöften

Det är september nu.
Det är inte augusti längre.
Och absolut inte juli, eller juni.

Det är snart vinter, och julafton och nyårsafton och hela alltet, och jag tycker att det är dags för mig att börja tänka på nyårslöften.


1 Sluta ta saker för givet
2 Sluta äta godis till frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och efterrätt
3 Ta hand om mig själv. Vara ute, gå och lägga mig i tid, äta bättre.
4 Sluta ta på mig att läsa mellan alla rader som finns
5 Skaffa shoppingbudget
6 Ta tag ordentligt i skolan, inte förutsätta att det ska gå bra bara för att det alltid funkat att tänka så förut.
7 Sluta göra fula sugljud genom tandställningen
8 Börja hålla fint i mitt rum (vilket betyder, inte låta smink, hårprodukter samt diverse hårföner ligga framme på skrivbordet. Tömma skrivbordsstolen innan klädhögen når en halvmeter ovanför sätet. Dammsuga lite oftare, så pappa slipper få astmaattacker när han lyfter på mina mattor)
9 Sluta använda ordet ballsing som positivt adjektiv
10 Bli en snäll sängdelare. Med andra ord sluta sno åt mig täcket och slåss i sömnen.
11 Sluta komma för sent till skolan


Jaa ni.

Fredag

Hade mysig dag igår trots allt, soft i skolan, SOläxförhöret gick bra och efter lunch var det bara syslöjd.
Efter skolan bar det hem till ett par visserligen ganska fredagsstressiga föräldrar, sen upp till stallet :) Var uppskriven på stallets jättebebis, Spiran på ca 1,72 i mankhöjd. (Han har även har stallets skumpigaste trav, vilket jag faschinerades stort över då vi hade sitsträning utan stigbyglar) Hjälpte stallvärdarna lite med att göra i ordning stallet för kvällen, cyklade sedan hem tillsammans med Jeanette, och sjöng fula Harry and the Potterslåtar så det ekade bland husen.
När jag kom hem duschade jag och tog lite mat. Mamma och pappa hade redan ätit och satt i TVsoffan och frågade om jag ville vara med och se på film, Se upp för dårarna, och kvällen slutade där i soffan när jag somnade i mammas knä. Precis som när jag var liten. Mys typ (a)

Och det här blogginlägget sög typ. Men aa, det var iaf min fredag.