Allt jag egentligen vill säga är att jag älskar dig

Sitter på pappas jobb. Om elva minuter är det dags att så snabbt som möjligt boka biljetterna till den omtalade klassresan i maj. Minuten känns onaturligt lång, är minuter så långa?

Tio minuter kvar.

Kolla. Förlåt. Jag vill inte vara såhär.

"Hej, klockan är tio i tolv nu"

Det blåser ute. Jag vill krama dig, jag vill le mot dig, var du med mig skulle jag le. Men jag gör inte det. Känns som att jag inte kan göra det nu när du inte är här.
Jag tror att min hjärna har satt igång "stressa-för-att-inte-känna-någonting"-beteendet. Jag kan inte känna, kan inte ta det lugnt, kan inte le, kan inte svara annat än "mm", för "mm" är det ända jag känner, kan inte se mig själv i spegeln och fatta att det är jag. Kan bara prata. Oavbrutet kan jag prata. Jag pratar och mina kompisar säger "det gick liiiite snabbt där va?".

Och jag är dum och i morgon kommer jag vara som vanligt och prataprata. Och le och faktiskt vara glad, men det är det som är nu, du frågar mig vad det är för du märker att jag inte är som vanligt. Du märker.

Och förlåt att jag är sepe.

Tre minuter kvar nu.

Förlåt.

Att inte riktigt finnas.

Stirrar bara rakt framåt, blir blind snart. Orkar inte veta. Orkar inte känna till. Det känns som när man var yngre och utkastad i en helt ny värld där det var allt. Där dom andra var allt, och jag vill inte tillbaka dit.
Känner mig liten. Obetydlig. Så stor i orden men liten på jorden, trots dom där hundrasjuttiotre centimetrarna. Jag är inte är liten på ett sånt där gulligt sätt som alla andra utan liten i betydelse. Den betydelse jag ser i mig själv är betydelse som är obetydlig. Jag kommer ändå aldrig räcka till på något.

Vill bara skaka av mig allting och vara ensam. Ensam i en vår med tunnlar och fågelsång och höga tallar, andas in riktig luft och känna att jag finns.

Oh,
you never failed to catch me
You were always by my side

But not even
you
can help me now


Föräldramöte osv

Jag och Mia har bakat. Det gick ... Eh, bra.

Godnatt.

Nu ska jag gå härifrån innan mina föräldrar får panik.

(Jag tror att dom har fått för sig att det ska komma en galen man med automatvapen och antasta mig om jag är här ute ensam på kvällen, för dom kan tydligen inte sova om jag är vaken och här ute numera)

Aja, godnatt på er!

Hår. (Skulle bli mörkt guldbrunt. Betyder det att jag redan har det?)

Förresten, jag har färgat håret. Fast egentligen skulle jag kunna se det som nån slags inpackning som slet på håret och gav det samma färg som det haft innan fast liksom lite mer, lite djupare, lite mörkare, när jag ville att det skulle bli lite lättare, lite ljusare. Aja. Det blev glansigt i alla fall.

(Här har ni smygpremiär på det nya, repiga lacket också)

 

Nagellacksdilemma

Jag suger på att ha nymålat nagellack.

Innan idag sög jag också på att måla nagellack, det har inte alltid blivit jämnt - men - idag när jag var nere på Lindex och skulle fixa toningsfärg var jag tvungen att falla för ett ljusrosa och ett blåbärssaftsfärgad (slash vinrött) nagellack. Eftersom att jag är extra klen mot frestelser i form av kläder, onyttigheter och kosmetik när jag har fått tandställningen spänd (yes, say hello to metallfjädern) så fick både det ljusrosa och blåbär följa med mig hem.
I vilket fall, jag var jätteduktig och målade tunna lager så det blev jäätteblankt och jäättejämnt! (Jag kan inte dölja min enorma stolthet) Men, klåfingrig som jag är så skulle jag såklart gå bort och pilla på en massa saker, och nu är mina stoltheter De Blåbärsfärgade naglarna fulla av diverse repor och avtryck.


Torsdag. (det är regn och svart och grått ute. sa jag det?)

Då sitter man här igen då, med en extra sovmorgon tack vare tidigt tandläkarbesök. Det var ett tag sedan sist och hela min tandställning har hunnit lossna sen dess. (Okej då, inte helt. Men nästan)

Min tid har mest bestått av att förstöra mig själv, inse det och sedan börja försöka göra mig bättre.
Jag insåg en kväll vid datorn med en påse chips och en påse godis bredvid mig att det kanske inte är såhär jag ska leva om jag vill vara frisk och orka med att prestera som jag vill. Så nu har jag röjt upp massa vanor och klippt av möjligheterna för mig att hoppa tillbaka till det som var innan (vilket jag gör varje gång men aldrig riktigt lyckas. Kanske är jag dålig på att röja upp vanor, eller så har jag bara väldigt bra lokalsinne), det vill säga, jag har godisförbud, något jag tvingat Philip att se efter. Jag ska träna mer och tänka på min hållning, äta bättre frukost, ta mina vitamin och omega3tabletter, osv osv.
Såna här ändra mitt liv-planer gör jag alltid när min hjärna är inne i sina små duktighjärnaperioder. Dom brukar hålla ett tag. Ska se hur länge den här håller.

I vilket fall som helst, jag har ändrats. Igår kväll kom jag på mig själv med att sitta och längta efter att få äta frukost. Jag vet att jag inte är normal, och jag känner mig som min mamma lite, men det är sant. Morgonen har liksom blivit lite min grej, lufsa runt i mjukisbyxor och äta massa frukost. Det är liksom den enda stunden på dagen som man vet precis vad man ska göra och hur man ska gå till väga och hur lång tid man har på sig, morgonen okomplicerad, och jag gillar okomplicerat.

Och jag tror att jag blivit av med min skoltrötthet. Jag kan nästan se fram emot att komma till skolan, om inte för lektionerna så för vännerna. Jag vet inte om det är just det faktum att jag nu faktiskt orkar se allt det där jag tycker om med det där stället jag varit på cirka åtta timmar om dagen i nio år, eller att jag vet att det faktiskt är vårt sista halvår tillsammans, eller något helt annat, men jag gillar i alla fall att vara i skolan nu.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer om den saken, så jag lämnar ämnet, och nu när jag ändå är uppvärmd i berättarhjärnan kan jag lika gärna berätta att jag måste söka gymnasie om en månad. Det var väl en otippad nyhet?
Jag har haft lite ångest om det och velat fram och tillbaka, jag är nog en samhällare egentligen. Jag känner mig hemma i att diskutera saker, resonera, ta reda på, tycka, vända upp och ned, se ur olika perspektiv, ifrågasätta och jämföra. Och jag hade lätt blivit samhällare om det inte varit för att alla i hela mitt liv har inbillat mig att jag kan måla, fotografera och så framför allt sjunga. Jag hade jättelätt blivit samhällare om jag inte insett att jag faktiskt tycker att dom här sakerna är kul. Och om jag inte haft en pojkvän som ständigt pekar på ordet estet och säger "gå där". (Okej, inte ordagrannt)

Vi var på Gymnasiet här i Nynäshamn på öppet hus förra veckan, och jag velade hur mycket som helst, men nu tror jag faktiskt är jag är done veling. Jag blir nog nynäshamnsestet.

BAAAAAAL

image315

Oså vare ju massa såndär bal ...

 
 
image320

Så trött...

... och orkar inte med massa gymnasieval.

Atombomb

Känns som om alla är äldre nu
och ser efter varann

Dom har gått för att leva sina liv

och Gud vet att
jag måste leva mitt

Death cab

This is fact not fiction for the first time in years
All the girls in every girlie magazine can't make me feel any less alone,
I'm reaching for the phone to call at 7:03 and on your machine,
I slur a plea for you to come home.
But I know it's too late, and I should have given you a reason to stay
Given you a reason to stay; given you a reason to stay;
given you a reason to stay


This is fact not fiction for the first time in years.