Enjulia trettioförsta oktober nollsju

Äsch. Jag vaknade precis efter min sexton timmar långa sömn. Tror att mamma försökte väcka mig någon gång vid sextiden igår och frågade "hur länge sov du igår natt egentligen?". Jag tror jag sov tillräckligt mycket för att kunna trassla mig ur frågan, men hade jag svarat hade jag sagt typ två och en halv timme. Disneyfilmsmaraton ju! :) (fast jag sov mest av alla. och snarkade så jag överröstade TVn. men det är en annan historia)

Fick mig i alla fall en skön tupplur med massa drömmar såklart, så blir det alltid när man sover alldeles för länge... Drömde att jag var på ridläger och red en skitsöt C-ponny, och sen en annan dröm om en stor borkfärgad voltigehäst ... Trevliga drömmar, längtar till stallet nu. Men innan fredag har jag massa lov (och hemkunskapsarbete...) att ta i tu med.  

Nu är det gubbar och röjer i min källare. Och jag är grymt oinspirerad att skriva. Så hej.


You'll know it's all because of you

Jag borde plugga franskaglosor.

Hey there Delilah,
I know times are getting hard,
But just believe me girl some day,
I'll pay the bills with this guitar,
We'll have it good,
We'll have the life we knew we would,
My word is good.

Hey there Delilah,
I've got so much left to say,
If every simple song I wrote to you,
Would take your breath away,
I'd write it all,
Even more in love with me you'd fall,
We'd have it all.

A thousand miles seems pretty far,
But they've got planes and trains and cars,
I'd walk to you if I had no other way ...


Aj i Julias mun.

Aj i min mun. Jag tror typ redan att gluggen mellan mina framtänder har blivit mindre :s Nu händer det grejjer. Och nu när jag tänker efter så undrar jag hur det kommer vara att leva utan min sepiga tandrad. Jag kommer sakna den mycket.

(Nej, det kommer jag inte)

Idag kom skolfotona. Jag blev... Alltså, jag antar att jag inte har rätt att vara missnöjd. Jag har bra hållning och mitt hår ser bra ut, jag gör inget knasigt med ögonen och jag visar inte mina krokodiltänder. (Däremot gör jag allt för att dölja dom och det syns ganska väl, för jag kniper jättemycket med läpparna samtidigt som jag ler åt nåt dåligt skämt fotografen sa och det hela får ett ganska osmickrande resultat. Jag har ganska runda läppar men på bilden ser dom helt platta ut. Liksom lite russinlika)

Men som sagt. Jag har ingen anledning att vara missnöjd och det är jag inte heller :)

Nydesign juHH!

Och förresten, govänner, vad tycks om nya layouten?

Inlägg skrivet med korrekturläsning av min vän tandställningen

Okej, då sitter man här med dubbel tandställning. Känns väl helt okej än så länge, men det börjar ju inte kännas förrän efter någon timme. Men då blir det knappast kul, fick det ju spänt i underkäken också. Jag håller mig kvar till min teori om att tandläkare är lite evil.

På vägen till Tandvårdscentralen hamnade jag bakom en grupp med massa folk som skulle till Haninge Fria. Verkade vara värsta stämningen, jag vill också vara del av sån stämning...
Jag blir galen på det här med att välja gymnasium! Jag lockas ständigt till samhällsprogram med bra stämning och bra diskussioner, men samtidigt är jag rädd att ångra mig under hela gymnasiegången om jag inte väljer ett estetiskt program ...
Jag är sån, jag är så rädd för att sitta längre fram i tiden och tänka "jag visade aldrig mitt bästa, gjorde mig aldrig rättvis". Detta kommer nog göra det här valet svårt för mig, och jag är rädd att det kommer hänga över mig oavsett vad jag väljer ...

Nej, nu ska jag nog gå och se efter vad jag kan göra åt illamåendet som jag haft sedan tågresan. Jag slår vad om att det var något av de där päckliga medlen som tandregleraren stoppade i min mun. (Eller så är det faktumet att jag inte ätit ordentligt på två dagar)
Ska i alla fall se vad jag kan göra åt det. Hoppas på att kunna gå till skolan senare, bara illamåendet och tandställningen blir för illa.

"Du säger att hösten är grå"

image298

Hösten enligt Julia på dagen.

"Hösten är mysig. På kvällen är det mörkt och då blir man deppig men på dagen är det ju riktigt fint ute... Jag blir glad!"

Så sa jag idag. Då var jag glad. Det var gråa torra gator kantade med orangea lövhögar. Jag hade plommonfärgat och vitt stickat, vita tygskor, brunt hår och ett leende. Ett leende med bara nollkommafem tandställning. I morgon blir det enkommanoll tandställning och då kommer jag ha ont. Så räkna med några sura inlägg...
Det är höst och det är fint på dagen. Men på kvällen blir man deppig.

Det är kväll nu.

Jag sitter och skolkar från middagen. Orkar inte äta ... Jag är inte sugen. Har på mig en tröja som luktar upp hit, luktar honom, även om han ringde för ett tag sen och inte alls var här. Men det är inte som det låter.
Jag har ett nohäfte i min väska som ropar på mig, som vill bli läst. Hela innehållet i min skolväska ropar på mig, vill att jag ska läsa om gammelsvenska och om Isaac Newton, om verb i futurum och om Hitler. Men det är inte mycket. Jag äter omega3 så jag klarar av att tänka bra. Säger man. 

Jag önskar att jag kunde peka på vad som är fel just nu. Jag har svårt med det. Kanske ska jag försöka peka på vad som inte är fel. Jag vill prata med någon. Men någon finns inte här. Och ingen vet vart någon är.  Vem någon är. Om någon finns.

Inte ens jag.

Det var någon som läste hela mitt liv här om dagen. Eller såg. Jag vet inte.

Jag är dum som sitter och skriver deprimerade texter. Jag får inget ut av det här. Jag vill bara ha ... Lite medhåll :/


Franska är kul har jag hört.

Och idag somnade fem av sju elever i våran franskagrupp under en genomgång om verb i futurum. Jag var en av dom.

Blottaren.

Jag är riktigt smidig ibland. Som idag, innan gympan. Jag lyckades blotta halva mig inför ungefär hela klassen. 

Vi har jättekonstigt schema till omklädningsrummen på onsdagar, vi hinner nästan inte ha någon gympa om vi ska vänta på att alla sexor ska bli klara med dusch och ombyten. Därför kom våran gympalärare med den briljanta idén att vi kunde byta om inne i gympasalen, för att få så mycket tid som möjligt till fotbollen. (Som jag för övrigt sög ordentligt på, som vanligt. Den här gympalektionen var verkligen en hit) Okej då, tänkte vi, det behöver väl inte vara så farligt. De med normala hjärnor tänker "jag byter om såhär så är jag lite diskret". Min hjärna tänker "jag byter om såhär så går det snabbt!"
Men jag hade problem med att få tag på mina kläder så det gick inte alls snabbt, och min briljanta idé förlorade sin exellens när jag stod i GSMhallen, iklädd endast BH och trosor, med alldeles för många blickar på mig.
Försöker berätta det på ett lite mindre allvarligt sätt, men jag skäms faktiskt riktigt mycket... Jag är inte en sån person som skäms för att jag råkar göra något fult eller töntigt när folk ser, så jag skämdes nästan inte alls först, kanske lite för lite, men när jag fått tänka efter lite så vet jag hur folk kan börja snacka och är skiträdd för vad folk ska säga... Att jag inte tänkte mig för är det ju inte så många som skulle ta som något att tro på.

Så aa.. Skäms över att vara mig just nu.


Lisa och Julia från skolan

Sitter i skolan med Lisa och pluggar franska i biblioteket. Går helt okej faktiskt, man ska egentligen sitta kvar i skolan att plugga. Mycket lättare att hålla sig kvar till ämnet när det inte finns en massa mat och hundar och saker att göra som man tar som ursäkt. En negativare sak som vi märker nu är att skrivaren inte funkar ... Aaaja.

Idag på bilden kom jag, Jeanette och Lisa, med Jenny och Frida som vittnen, på en mycket intelligent plan som vi måste genomföra någon gång i framtiden.  Vi var mycket allvarliga. (Okej, vi höll typ på att dö av garv. Grät och grejer) Bildläraren kom förbi någon gång då idéerna verkligen tagit fart och sa något i stil med "okej, jag tror inte att jag vill veta vad ni snackar om"

Aja, nu ska vi hitta en lärare som kan skriva ut det där bajset åt oss. Harebrahej :D

Stallsöndag.

Är sköntrött :)
 Kom hem från stallet för en timme sedan, efter elva timmars jobb. Var smutsig och dammig och allmänt trött, men efter en dusch var jag en helt ny människa. 

Nu sitter jag här med mjukisbyxor och är tröött :) Längtar tills nästa år när jag har en hästis att rida på, anledning att vara mera i stallet :) (Oj vad smiley jag blev plötsligt)

Hare bra och hoppas att ni har riktigt sköntrötta söndagskvällar :D x)


Och förresten, min mobil har brutit ihop så jag nås endast via hemtelefonen .


...

Tjejer kan vara så grymt skumma ...

Country vs. läxor

Okejokej. Sorry alla. Jag måste bara göra klart för mig själv vad jag måste göra idag.

?  Skriva textilarbete
?  Skriva deckaranalys (måste vara MVG. tack)
?  Börja läsa till engelskaprovet i morgon

... Först måste jag bara lyssna på lite musik (inklusive sjunga) och slappa. (Jag älskar min kassa studieteknik)
Just nu har jag en countrystämma ur högtalarna. Ja, alltså ... Jag lyssnade en del på country när jag var yngre faktiskt :P Och jag kunde sjunga en del sånt också, det är skitkul att leka sådär med rösten, typ tryck-falsettövergångar. Kul med inspiration, ska försöka hitta nåt som jag kan sjunga hos Yvonne sen. När jag har tid.


Jag älskar min kassa studieteknik och det här kassa inlägget. Men skit samma :) Hare bra folk!


Är det här..?

Jag har funderat.

Jag kan inte säga att jag sett mycket. Men jag har sett sprickor öppnas mellan vänner som sagt "för alltid". Jag har också sett personer gå ihop för att de är rädda för varandras konkurrens. Jag har hört folk säga "det är fel på mig, varför har jag inte hittat kärleken?" Jag har sett svek. Jag har sett folk stänga in sig bakom persienner och låsta dörrar med tårarna som ända sällskap. Jag har sett fejkad vänskap men också äkta vänskap som kastats iväg på grund av vad någon annan tycker. Jag har sett människor som sagt att de älskar varandra svika varandra gång på gång, sett dom som en gång grät i varandras armar skita fullständigt i hur den andra mår. Jag har läst om krig och om dödsmisshandel.

Och jag har läst att det här är världen vi ska leva våra liv i.

Allting krockar. (Och jag kan inte uttrycka mig, den här texten fick ingen inlevelse alls. Förlåt tanken som inte blev bra uttryckt)


Mördarblickar

Jeanette: Nää... Marias mördarblickar är inte att leka med. Jag fick en en gång ... Jag tror att hon trodde att jag var du.

Jeanette till Julia i samtal om deras svenskalärare

Surt.

Jag är sjuk i stället för att vara i skolan. Och jag somnade i stället för att göra läxor. Surt.

By the way, har inte suttit vid datorn på tre dagar. Det var rätt skönt, mår nästan illa nu. Fast det kanske beror på att hela jag är bajs idag...

Höst på min planet

image297

Plugg och choklad eller plugg och ... Nåt annat?

Har plugg to do. Får en vision av mig själv sittandes i en av fåtöljerna vid panoramafönstret med en kopp choklad och en mycket aktiv hjärna, men jag får se hur det blir med det. Min hjärna är mycket trött efter mina och Nettis brainstorms på Naturhistoriska och jag är ju inte ens säker på om jag gillar varm choklad...

Aja, tid att läsa Maigret och Oskulden. (Jag har bestämt mig för att försöka skriva lite mer i min blogg om skolan. Så att tanken på att jag måste göra saker verkligen infekterar min plats i datastolen också. Jag måste verkligen börja komma ihåg läxor nu, det är hög tid)

Äpplen.

Jag förstår mig inte på mig själv. Idag höll jag på att tappa kontrollen över mig själv i skolan, för att jag inte stod pall för pressen av allt jag medvetet samlat på mig. Jag är så dålig på det där. Och jag vågar inte ens klaga mera på mig själv, för att jag är så rädd att vara en sån där tonårstjej som alla pratar, som klagar på sig själva hela tiden.

Men faktum är att det också är ett exempel. På hur jag är. Jag är så besatt av att göra allt jag ger mig in på perfekt, att jag hellre misslyckas helt än gör något halvbra.

Och jag är så typisk mig själv. Idag klättrade jag upp ända högst upp i vårat äppelträd för att plocka det rödaste äpplet, det största äpplet, det närmast perfekta äpplet. Och igår, efter sånglektionen då Philip suttit utanför och väntat på mig och lyssnat, när han sa att jag var jätteduktig, och verkligen visade att han var imponerad, så pekade jag bara på de saker jag inte gjort perfekt. Och faktiskt så var det ju det faktum att jag sjungit med så dåligt magstöd att jag var klen på den där högsta tonen som jag gick och tänkte på, i stället för att glädjas helt över de ord han sa, och det faktum att min sånglärare gett mig tredubbel sångtid från och med nu för att hon ser mig som lovande. Och alla de gånger jag bangat i stället för att satsa, då jag varit rädd för att misslyckas.

Jag tänker på allt det här, och plötsligt så är min spegelbild inte ens halv. Jag har så höga krav på mig själv, vill inte tillåta mig att göra något dåligt, och detta gör ju mig till ... Dålig. Tänk allt jag missat, bara för att jag inte vågat göra det halvbra. Eller ens bra.

Och äsch. Nu måste jag göra mitt NOarbete om jag vill inte sitta uppe hela natten. För det måste ju vara perfekt, såklart.