Dom bara konstaterar ett välkänt faktum

"Alla vägar leder till Mjölby Köpcentrum"

Egentligen vill jag bara ursäkta mitt dåliga bloggande.

Jag är lost. Sådär. Jag behövde en inledningsmening. Det där var en.

Idag var jag med Olivia. Igår också. Vad gör vi? Inte mycket. Jag är trött nowadays. Jag vill skriva men så fort jag börjar känns det bara fel. Som att sitta och försöka spela någorlunda flytande på en vänstersträngad gitarr. Eventuellt spela in för att märka att man spelat ostämt. Och ta bort allt. Om ni fattar vad jag menar.

Jag tror att jag behöver musikterapi. Försöker med lite nytt. Hittar inte mycket though. (Liknandebandprogrammet, Mia?)

Nu ska jag nog fortsätta kolla runt på internet efter ett liv.
Förresten. Det suger att ha två sovande föräldrar i rummet bredvid OCH en gitarr i knäet.


Nejmen.

Neej, nu börjar det bli dött här i datastolen. Jag är inte ens road av att läsa min egen blogg längre.

Och då är det riktigt illa.

...

- I'm only human.
- It's funny how people only say that when they've done something bad...

Drömmar

Jag måste säga att man ibland blir lite chockad över hur drömmar gör sig lite sådär extra intressanta på morgonen när man funderar på att vakna. Ungefär som kvällstidningar som vill sälja lösnummer. Dom blir sådär extrema och ... Sjuka.

Innan jag vaknade drömde jag att jag var på en båt. En kryssare tror jag. Ett par som jag känner till hade fått en bebis som hade aslågt hårfäste och jag ville sova i en gigantisk säng som stod på nån allmän plats. En Gibson Explorer flöt förbi utanför fönstret ...
Sen var det dags att ta sig hem. Jag var tvungen att leta efter min cykel(!) på perrongen så jag hann inte in genom dörrarna innan tåget började åka, så jag kastade mig in i styrarhytten, där tågföraren garvade lite åt mig men lät mig sitta fastklämd i dörren. Sen spårade tåget ur uppe på en hög bro och då var Olivia där plötsligt. "Vi har spårat ur, vad jobbigt", sa hon. Sen gick vi i luften. Vi var lite rädda att vi kanske inte skulle kunna gå i luften för evigt så vi tog oss in i någon halvfärdig byggnad som hade massa säckväv runtomkring sig.
Där inne träffade vi Kenza och hon sa att vi var tvugna att gömma oss. Vi gömde oss ett tag, sen föreslog jag att vi skulle springa i stället. Det gjorde vi, men i dörröppningen ut från vårat gömställe träffade vi snubben som vi gömde oss för och då fick vi springa. Vi sprang i en korridor som mest såg ut att vara tagen ur en skräckfilm eller nåt, så att säga. Med galningen efter oss.
Till slut kom vi ut på något som liknade en balkong och psychot pekade på sina blomlådor och berättade att allt han gjorde gjorde han för dom. Och så började han berätta om sin tragiska barndom där han mest av allt velat ha blomlådor och en ukulele. Under tiden han berättade det blev han snäll. Vi gav honom en ponny, en ukulele och gödsel och hela drömmen slutade med att han åkte iväg i en bil med en Övningskör-skylt på ...

Ibland undrar jag vad som pågår i mitt huvud. Jag hoppas nästan att ingen läste det där och nu sitter och försöker analysera mig.

Skit samma.

Jag vet inte riktigt vad som händer idag, funderar på att tvinga mig på någon av mina vänner. Jag sitter med Olivia på msn och hon konstaterade precis att Friday I'm in love är soundtracket till Andra avenyn. Jag har inte ätit frukost. Jag borde äta frukost. Och fixa håret. Och klä på mig. Först och främst ta mig ur den här stolen ...

Det är en helt vanlig lovdag alltså.


Bevis på att min humor dör på natten och att Olivias aldrig nånsin existerat



olivia' säger (02:21):

RICKARD PALM IS DA KING


Jag fick konstaterat idag att om jag vore ett djur så vore jag en guldfisk.

Okej, hej. Det är jul. Fast det känns inte som det, för jag smakar nån slags currydressing i hela munnen och luktar gatukök och popcorn i håret och det kind of förstör känslan. Men i vilket fall.

Det är jul. Igår (eller förrgår egentligen dårå) var det julafron. (Och neej, jag TÄNKER inte ändra den där felskrivningen. Den var så fantastisk) Jag fick en hel del trevligheter, bland annat parfym, böcker, ett datorprogram som skulle kunna ta ut tabs och ackord (med typ upp till 95% korrekthet, men det är ju högre än chordie i alla fall, som jag rättade två gånger i morse), en bok om Håkan Hellström, en tekopp, två t-shirts och ett rim.

Julen innebär för många människor ett stort utbud mat såsom kål, janssons, olika sorters korv, sill och köttbullar, men för mig innebär det två saker. Potatis. Prinskorv.
Prinskorv äger, men the one and only prinskorven har rört upp systemet i min mage. Verkar det som. Och det är ju lite tragiskt. Eeh ...

Klockan är två på natten och jag borde inte blogga.

Mmmm! Santa is coming



God Jul

önskar Julia

(Harry Potter och Günther ... KAN det bli fel?)

Det här är farligt.

Varför - VARFÖR ska musik vara som allra bäst på natten? När man sitter fastklämd på datastolen på en hög med skrynkliga kläder, med håret hängandes i ansiktet, med tårna och fingrarna stelfrusna, bara sänglampan tänd ... Varför?

Varför ska den påverka en som allra mest inuti när man egentligen bara måste sova? ....

Det ÄR farligt.


Mardy bum



Dom vore det inte så dumt att se förresten.
(Sticket känns dock inte lika bra som på studioversionen, men whatthe :))

Tvååå dagar innan julafton (shit, det är det ju. oj)

I morse gjorde jag det igen. Gick upp. Klockan sju. För att ... Följa med Jeanette till tandläkaren i stan.

Jag har blivit så snäll på sista tiden. Jag blir nästan rädd.

I vilket fall. Vi for runt en hel del. Först gick vi av på söder för att invadera hennes tandreglerare vid Medborgarplatsen. Jag höll på att somna med hakan mot axeln inne i väntrummet, men höll mig vaken för att jag inte ville sova inför för tjejerna som satt i soffan framför mig och pratade om plåtning i korsett och högklackat.

När Jeanette var klar hos tandis drog vi bort längs gatan och hittade Seven Eleven. Vi inhandlade varsin fettbelamrad bakelse och gick vidare mot köpcentret under Skrapan. Funderade på att slå en pling till Karin och säga att jag var under henne men vågade inte riskera att väcka henne. (Klockan var ju bara tio)
I våra trötta tillstånd var jag och Jeanette inga bra shoppare och gick vilse inne på Monki. Vi blev rädda inne på T-shirt Store när vi såg Johan Palms Viva la Vidatröja så vi bestämde oss för att byta köpcentrum illa kvickt.

Vårat nästa mål blev Globen. Där går vi inte vilse i alla fall. Vi tog tunnelbanan som gick åt fel håll först, men det var med flit såklart. Vi gick av vid Slussen och kände lite på atmosfären, men det var inget drag där och eftersom att jag och Jeanette gilalr drag tog vi nästa tunnelbana åt rätt håll och hamnade i Globen den här gången. Vi gick i diverse affärer, jag köpte ett par efterlängtade skor och sen bestämde vi oss för att dra oss vidare. Centralen blev vårat nästa mål och vi attackerade ännu ett Monki. Vi gick nästan inte vilse där en enda gång. Jag köpte en halsduk och en tröja.
Efter att ha gjort Drottninggatan och ätit på Taco Bar för andra dagen i rad bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till Nynäs. Tågresan hem blev intressant som vanligt, det är något med de där tågen.

Nu sitter jag och lyssnar på Arctic Monkeys. Fryser i min gigantiska halsduk. Snart ska jag och Nettis till Mia. Wohooo!


Min vän

I diskussion om denna.

Julia: "Med heeela igelkottsfamiljen i"

Jeanette, låter som om hon hittat ett vaccin mot cancer: Man ska ju börja avsluta folks meningar med det! VI BÖRJAR AVSLUTA ALLT TJOLLAN SÄGER MED DET!!!


Städning, stallfrukost och Jeanetteeeeeee (varför skriver jag den enda bokstaven som inte uttalas typ hundra gånger?)

Jaa, det var omänskligt. I vilket fall så gjorde jag det. Gick upp klockan sju på en söndag för att gå på julfrukost i stallet. Frivilligt eller inte kan tolkas på olika sätt, med tanke på att jag svarade ja innan jag riktigt noterat tiden.

Nyss anföll mamma mitt rum. Med städning i tankarna. Städning, och mig. Jag tror inte riktigt att hon förstår sig på den mycket välorganiserade oreda som råder här. Det var jobbig upplevelse. Jeanette ringde dock och räddade mig. Vi sitter just nu och för sofistikerade konversationer på samma vanliga höga nivå.

Julia: Jag trodde att jag hade överlistat min eeeeh...
Jeanette: ... dator (drar den mest troliga hypotesen)
Julia - konfunderad men glad: Neej, min julstjärna som hänger i fönstret.
Jeanette: HAHAHA

Nu kom vi in på att undra hur man böjer ordet sofistikerad. Man kan ju säga att en intelligent människa har intelligens, men vad har en sofistikerad människa? Jeanette spräckte just min teori om att det heter sofistik. Nu kom vi in på att vårat BHmärke ska heta "Squeeze It".

Aja. Jag är lite borta just nu och bör inte skriva något som andra sedan kan läsa. (Jeanette: Nej, verkligen inte) Såå... Hejdå.

Det här är inte mänskligt.

Nej, det här är inte mänskligt.

Lördag kvälllllll

Halloj igen, nu är jag hemma efter mitt Stockholmsbesök. Det blev ingen gitarr tyvärr, jag ägnade i stället tiden åt att snylta på Karins pengar genom kopiösa mängder thaimat och att löka Twilight i hennes tvsäng.

Just nu ligger jag och undrar varför det luktar kaviar i hela mitt rum, samtidigt som jag lite oskyldigt nynnar på Feliz Navidad. (Som förresten var Tjollans favoritlåt i fyran. Jag har bevis i en gammal mina vännerbok! Too bad för henne att hon bara fick lyssna på den på julen)

Jag skrev på gummianka (som jag sådär lite provisoriskt kallade min story för i ett tidigt stadium, men som levt kvar i vissa kretsar) hela vägen på tåget hem. I utkorgen för mina sms. Jag är nya Rowling.

Förresten så hoppas jag att budskapet i rubriken på Skalman skryter framgick som ironiskt. Det var det. För jag garvar bara jag tänker på det. Jag är ganska tragisk.

Korv är alltid en bra bloggrubrik

Var med Jeanette och Olivia igår. Det är alltid lika fantastiskt. Fascinerade hur tre människor kan vara så otroligt roliga som vi är.

Ibland funderar jag på vad som är roligast egentligen. De saker vi säger eller det faktum att vi garvar åt dom. Precis som att jag ibland undrar vad det är vi garvar åt. Om det  verkligen är den sagda meningen, som det faktiskt borde vara. (Kvalitén på sakerna vi garvar åt brukar faktiskt inte vara så imponerande hög om jag ska vara helt ärlig)
Ibland tror jag faktiskt snarare att vi garvar åt det faktum att vi garvar. Eller det faktum att den som kläckte ur sig vaddetnuvar på allvar trodde att det den sa var roligt. Eller kanske att de andra trodde det.

I vilket fall. Det var en skön kväll. Mina vänner är ganska anti pinsamma tysnader. Det är skönt. Ska jag vara helt ärlig så tror jag inte riktigt att tystnader är våran grej. Det tyckte nog inte Olivias mamma och pappa heller, som sov några rum bort. (Läs försökte sova några rum bort)

Vaknade vid tolv i morse (jaa, tolv är i morse) av att Olivias lillasyster låg och babblade med en sovande Olivia. Jag undrar hur hon lyckades föra en stimulerande konversation med de små lätena som Olivia i sitt tillstånd gav ifrån sig.
Jag berättade senare för Olivia vad jag vaknat av. Hon svarade "jag vaknade av att Maya kröp på mig. Jag trodde att det var du först". Det var intressant tyckte jag. Jag tror att Olivia har missuppfattat min förmåga att känna av folks behov av privat sfär när dom sover.

Det här är inte riktigt min humor


Here she goes again ...

Jag tänker inte skriva ännu ett inlägg om att vara snäll och god och ge nya chanser och se saker från den goda sidan. Jag tänker inte vara fröken svår som ska omvända alla. Men jag känner mer och mer som i det senaste inlägget. Trött på människor. Ledsen på människor.

Och jag vill förklara mig.

I  en scen i Harry Potter and the prisoner of Azkaban berättar Lupin för Harry om hans mamma. De är utomhus, det är fin musik, och Lupin berättar att Lily Potter alltid såg det vackra hos människor, speciellt hos de som inte kunde se det själva. Och det framställs som något väldigt fint.

Jag var tolv år när jag såg det första gången. Jag tyckte att hela scenen var otroligt fin och skulle också gärna vilja vara en sån person som man sa såna saker om. Att tro och tycka om andra verkade vara den finaste egenskapen i hela världen.

Det har gått fyra år. Jag är sexton år gammal.

Jag är så. Och det är inte fint.

Sådär, nu skröt jag kanske. Gjorde jag det? Gud vad dryg jag är. Och så är jag inte alls, för jag har sagt en taskig sak en gång, det minns du nog minsann. Kanske det. Men såhär är det.

När jag möter en ny människa har jag alltid inställningen att jag tycker om den här personen. Det spelar ingen roll hur den ser ut, vad andra säger om den, jag går in med samma inställning. I nästan alla fallen. Och jag utgår ifrån att om man tar sig tid så hittar man något fint hos varje människa.
Därför dömer jag aldrig ut någon, inte utan att ett stort antal gånger ha blivit besviken. Undermedvetet har jag nog klart för mig att jag inte ska vara hon som är elak. Hon som inte gav en chans. Jag vill inte ge inte upp på någon.

Och jag är helt okej med att alla måste få ha sina egna åsikter. Det måste jag vara. Men jag tycker alltid att man ska ha underlag för de saker man tycker och påstår, det är en självklarhet för mig. Jag skulle aldrig tycka illa om en person om jag inte fått rejält med fakta om saker som den här personen gjort som jag inte tycker om. Men så är inte alla. Och vad jag än tycker om det så gör det mig ledsen.

Jaa, det gör mig faktiskt ledsen. Att höra folk uttala sig om någon annan som inte gjort något får mig att må dåligt.

Jag har vuxit upp med Disney, de snälla vinner, de dumma får äta upp det de gjort. Jag läste Harry Potter och såg Lily som en otrolig karaktär, en stark människa som jag såg upp till. Jag ville bli som henne. Jag var elva år. Elva år och trodde fortfarande att godheten segrade hundra procent av fallen.

Men så är det inte. Godhet värderas inte. Godhet utnyttjas. Och elakhet får ingen ånger. Folk klarar inte av att ångra sig. Folk klarar inte av att försöka se saker ur andra perspektiv. Folk klarar inte av att lämna ett ingått spår.

Och jag fortsätter att bli ledsen. Gång på gång på gång.


Snapie luuuu

Dagens osanning: Snape är inte riktigt min humor

Är det mörkret, är det stressen, är det vintern, är det Stockholm, eller livet?

Just nu är jag lite less på den här staden. Lite less på det här landet. Lite less på den här världen kanske. Less på att alla ska hålla på och tycka en massa hela tiden. Klanka ned och kasta okonstruktiv kritik omkring sig. Strö elaka ord över andra och låtsas att man själv är bäst som insåg hur dålig den andra var.

Ligger i sängen. Det är kallt. Det är mörkt.

Gitarren ligger på golvet. Det är tyst.


Ibland så är jag fast
kan du känna likadant?
Att allt man gör är bara plast
och faktiskt föga intressant.
och ibland är allting kaos,
jag blir mörkrädd mitt på dan

Ibland behöver jag en paus
och är Du hyfsat likadan
kan vi gå vilse genom stan.

FÖRLÅT

Jag vet att jag suger på att blogga nowadays, menee...

Hej.

Jag är trött. Idag ska jag handla julklappar med Lisa. Jag har översockrat mitt te.

Text komm un i ka tiooooon

Då var det dags igen. Det är onsdag morgon och vi har typ nittio minuters textkommunikation. Som Jeanette messade mig sent igårkväll och sa, "domedagen är kommen".
Jag vaknade halv nio, 45 minuter innan vi börjar, tolv minuter innan bussen går... Ånej nu kom läraren ... Hejdoooooo


"... Albin ... vad hände sen?"



Det finns ett klipp på Youtube som får mig att garva när som helst.

PS. Watch-gossip-girl.com, senaste avsnittet!

Det är nu jag mår som bäst. Nygymmad, nyduschad, fri från läxor, iklädd mina supersnygga fleecebyxor, röd lång topp som går ner över den pösiga fleeceröven och en gammal, urtvättad, kiwifläckad munkjacka. I soffan med raggsockor och mandariner. Och vet ni*? (*Läs Borka) Jag lyssnar på Beatles. Just nu är Beatles perfekt.

Men en sak funderar jag seriöst på. Jag tror att jag har något slags allvarligt synfel. Jag sitter med datorn i knäet typ en halvmeter ifrån ansiktet men kan knappt läsa det här jag skriver. Kanske dags att kolla det. Humh.

Jag ska försöka skriva lite nu. På berättelsen, inte i bloggen. Det blir inte så roliga inlägg nu känns det som. Jag mår för bra för det.


Honom ska jag adoptera


Gym + spindel

Nu. Har. Jag. Gymmat.
För andra gången idag skulle man kunna säga, fast gymmningen på gympan idag var kanske inte i hårdaste laget ... Nej. Jag påstår nog att det här var första riktiga gymbesöket på snart tre veckor. Jag skäms när jag har ett så fint gymkort och grejer, men skyller på sjukdom osv.

I vilket fall.

Jag tog mina dojor, drog på mig mammas knallrosa promenadjacka (min skinnjacka är ju för kall och min kappa är för inlåst i Louizas skåp) och cyklade de tre hundra metrarna till gymmet. Det får väl vara någon gräns på hurtigheten. Sen gymmade jag.

Jag har dålig kondition. Jag tror att det är dags att jag erkänner det. Jag är inte lika uthållig som i åttan när jag kunde springa 300 varv runt GSMhallen utan att ens få färg på kinderna.
Neej, jag har visst gått och slöat till, kunde jag konstatera när jag efter passet drog på mig den knallrosa jackan och noterade att den var ungefär lika rosa som min feja.

Sen cyklade jag hem. Ställde cykeln på gräsmattan och lirkade in nyckeln i det hackiga låset. Lyckades låsa. Snubben med den otroligt intressanta springstilen sprang förbi. Jag höll på att svimma i trappan upp till huset. Precis som jag hållt på att göra i trappan ned från gymmet ... Och skulle komma att göra i trappan ned till duschen. Underligt.

I duschen upptäckte jag plötsligt att jag hade sällskap av en spindel på en decimeter i diameter. Det var mysigt. Jag känner mig lite hemsk som mosade honom med väggskrapan. Nu ligger han i en skrynklig hög i hörnet på duschen. (Usch vad hemsk jag är)

Nu ska jag äta nåt. Min mage håller på att döda mig.

Och förlåt mig, spindeln. Jag slår vad om att du blir vackrare i ditt nästa liv. (Varför detta plötsliga dåliga samvete?)


Jag är så otroligt intressant ibland

Nu ligger jag och fryser och mår lite småilla i min säng. Tog bussen hem utan kappa idag, höll på att frysa häcken av mig på vägen från busshållplatsen för att det börjat regna, inte så himla praktiskt kanske.

Sen jag kom hem har jag spelat gitarr. Ätit kladdkaka. Frusit. Och nu försöker nån få tag på mig på min mobil. Kanske borde svara.

Och det här lyssnar jag på.


God morgon!

God morgon. Det som hittills gått av den här "dagen" har varit fullt av sofistikerade tankar från min sida. Jag har kommit fram till att det är svårt att somna elva när man vaknat två. Jag har spelat gitarr jättelöst mitt i natten uppsmugen på fönsterbrädan och kommit på att yes, jag blev trött, i alla fall lite, och somnat med en ögonbindelgrej lite halvt på sned över ögonen.
Jag har vaknat vid sju och jublat över att jag faktiskt vaknade någorlunda smärtfritt. Jag har kommit fram till att sovmorgon, värmegolv, varma duschar, musikmobil och gitarr är guds gåva till människan. Och nu sitter jag här och är hungrig och funderar på att ta mig ut i köket och fixa något att äta och sedan slå mig ned bredvid hunden som ligger bakom mig och myser i sängen.

Jaa, så gör jag.

Och vet ni?

Jag har ingen textkommunikation idag!

Ja fattarn'te muschen, men lyssna ändå



Oh well I don't mind, if you don't mind
'Cause I don't shine if you don't shine
Before you jump
Tell me what you find when you read my mind

SOOOOOOOOO SALLY CAN WAIIIIT

Det var ett tag sen jag skrev här dårå. Min tid har varit mycket händelserik, viktig tid i mitt liv. Detta har hänt:

- Jag har skrivit ca 50 sidor på min lilla story. Hehe. Okejrå, typ hälften bara. Men ändå.

- Jag har spelat gitarr ca 50 timmar. Nu är jag bäst på det. Sätter nästan hela Sweet Child o' minesolot nu! Hehehehehehehe.

- Jag har bestämt mig för att jag tänker bli Louiza-wannabe den nittonde.

- Jag har skaffat en adventskalender!

- Jag har hälsat på min syster i storstaden! Hon bor i en jetefin lägenhet som är mindre än mitt rum. Jag tänker också bo där så fort jag får chansen. Så akta dig! Jag vet var du bor, sistaah.

- Jag har dejtattttttttt :)

- Jag har gått en jättttelång promenad med Jeanette och planerat Emilia. Hehehehe.

- Jag har bestämt mig för att jag ska bli rockstjärna

- Jag har utstått extrema lockelser.

- Jag har tittat på gatumusikanter och älskat dom och velat joina.

- Jag har gått ned tre kilon och ätit en himla massa choklad.

- Mina gener från mammas sida har gått igenom och jag har börjat längta ut i världen. Jag vill åka till massa ställen och träffa massa människor och höra massa dialekter och vakna på vandrarhem och säga "men vi drar vidare nu va?" och sätta mig på ett tåg, skratta, släpa väskor och kasta godis på min resekamrat.

- Jag har upptäckt sidor av mig själv som jag inte visste att jag hade.

- Min lugg har vuxit ut till snedlugg!

- Jag har vidgat mina musikaliska vyer.

- Jag har vidgat Tjollans musikaliska vyer.

- Jag har vidgat Jeanettes musikaliska vyer.

- Jag har vidgat Emmas musikaliska vyer via Jeanette och Tjollan.

- Jag har bestämt mig för att jag ska spela gitarr. (NU. HEJDOOO)

Jag ÄR smart.

Jag har funderat länge på om detta är vettigt att gå ut med på ett ställe där media kan komma över det, men har nu bestämt mig för att whattheheck.


Udrag ur storasyster lunardagbok(?)
29/4 2004  (jag är alltså 12 år)

Vi sitter och pratar om bra grejer att ta patent på;
Julia: Jag vet! Man skulle ta patent på barn! Det finns det många av... så varje gång ett barn... öh...säljs..öh...nej, det var inge bra