Meningen med livet

Jag har kommit på meningen med livet. Neej, det har jag säkert inte, men jag har kommit på en sak jag vill kunna känna om sjuttio år. Tänk att kunna sitta och fundera över vad man gjort i livet, och veta om att man gjort en massa bra saker och kunnat inspirera andra. Inspirera andra, vara en bra förebild.

Det där med förebilder är en ganska avancerad grej har jag kommit på. Det finns personer som verkligen har mycket bra saker att säga, men som aldrig får chansen att visa det för folk. För världen. Ibland känns det som om dom enda som öppnar käften är dom som inte har något att säga.

Det här är något som jag ska utvecka när febern går ur min hjärna. Tills vidare ska jag spela lite gitarr och försöka cleana upp lite här i rummet. Och lyssna på Sway. Den får mig att vibrera i en hög frekvens, så att säga.


...

Halloj. Jag sitter här igen, sent. Kanske inte så sent egentligen, men sent för att vara tidigt. Jag känner mig sådär ... Fel. Missförstådd. Jag ska alltid lyssna på alla och ta åt mig alltför mycket. Jag tror att jag är ganska naiv egentligen. Ska alltid tro det bästa om folk och krascha hårt när det visar sig att jag har fel. Folk säger att det är en gåva att kunna tro gott om folk, men ibland känns det som om det är min förbannelse.

Jag kan inte sluta höra det. "What a waste". Är det en waste? Får man inte göra som man vill? Måste man göra som alla andra, måste man följa strömmen? Måste man vara vettig jämt? Jag älskar oss. Jag älskar att vi sitter på skåpen och pratar om svamp och skrattar och rider på varandras ryggar. Och jag älskar att vi har en rosa fondvägg i klassrummet och att det är heltäckningsmatta i körrummet.
Och jag älskar planerna jag gjorde idag. Jag älskar att jag fortfarande tror att dom går att genomföra. Och jag älskar och jag hatar att jag alltid ska ut och vandra i snåren i stället för att trampa in på dom vägar som folk pekar på.

Hej.


Aldrig riktigt slut

Hon log och sa: "Det är väl rätt okej, vi är nog alla ganska lika
Det finns dom som tror på Gud och dom som ägnar sig åt spel
alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel"

Bara så underbar situation.

Jag älskar faktumet laptops. Just nu sitter jag i vår fårfällsklädda liggstol, i vardagsrummet, framför TVn och Linköpingkonserten med Winnerbäck. Kärlek. Riktig kärlek.

En detaljerad beskrivning av min lunchrast den 25/8.

Tjo på er. Min första måndag på gymnasiet är avklarad. Jag hade gärna skrivit att det var den första dagen då vi följde vårat schema, men det gjorde vi ju inte riktigt. Gympan första timmen var inställd (tack för att vi fick veta det innan vi släpat oss till skolan och bytt om och grejer) på grund av att våran lärare sprungit iväg på vandring med några teknikare, så vi fick en tre timmars håltimme.

Jag passade på att luncha med två sällskap, först Kalle och Ludwig. Blev så glad, har inte träffat dom på hela sommaren och Kalle ska ändå vara en av mina bästa vänner! Jag babblade i ett, avbröt dom alldeles för många gånger men det är det väl ingen som minns om hundra år, kollade på Lisafilmen (älskar! måste lägga ut den på bloggen någon gång, inte för att någon skulle förstå anledningen till min kärlek, men ändå. Det känns som om jag vill förmedla den så att den når ut till folket) och såg på när dom åt makaroner och köttbullar.

När jag skulle gå ut ur matsalen krockade jag med Emma, som var och typ hämtade mjölk, och jag följde med henne tillbaka till hennes bord där hon satt med Tjollzing och en tjej i deras klass. Jag var så hypad att jag inte kom på tanken att äta, och att jag borde det. När dom ätit färdigt och vi diskuterat slutet på Arn ett tag (Emma var lika upprörd som mig) rörde vi oss mot cafeterian. Där höll vi på att missa Frida och Nettis, men efter att dom ropat på oss ett tag lade vi i alla fall märke till dom och satte oss vid deras bord. Tina kom strax efter och vi spelade blubb, det ägde. Hade saknat dom. (Jag fick inte igenom mitt förslag på ett alternativ till dom uppblåsta kinderna dock)

När Jeanette, Frida och Tina stack iväg ringde jag Philip och frågade vart han var. Min plan var att krascha honom, något som jag gjorde cirka tre minuter senare i estetkorridoren. Han satt och myste i sofforna med några killar i klassen, senare kom några fler och dom började babbla om typ intron och sånt där och jag kände mig inte så jätteextremt delaktig i konversationen, men jag satt i alla fall där i kanske tio minuter, då det var dags för mig att dra till min första lektion.

Så mycket kan man skriva om en lunch. Bara så ni vet.

Nu ska jag gå och äta lunch btw.


Come on courage, teach me to be shy

Nu är det morgon och jag sitter i morgonrock och dricker te. Det är långt kvar tills skolan börjar, allt som på den gamla goda tiden. Samma temugg också. Fast nu är klockan nio och inte halv sex, för den behöver inte vara mindre än så för att det ska vara en och en halv timme kvar tills skolan börjar nuförtiden.

Jag har suttit och låtit mig påverkas av en dikt igen. Jag vet inte om jag älskar eller hatar när jag börjar gråta åt poesi. Ibland tror jag att älska och hata är samma sak egentligen.

Nu ska jag sluta grubbla och dricka upp mitt te, fixa håret och driva runt i huset tills skolan börjar. Som på den gamla goda tiden.


Violet Hill


Dagen efter allsång på Sågen

Goder afron! (Och det skulle stå afton men det blev bättre med afron. Bättre klang)
En kväll har överlevts både hemifrån min hemliga beundrare och hemifrån Tjollan. Jag och denna hemliga beundrare åt mariekex med choklad- och hasselnötskräm ochkollade på TV tills jag slocknade, mer eller mindre lutad mot hans axel. Fick ett SMS av Tjollzing som frågade om jag möjligtvis hade lust att se på film med henne och några till, och det hade jag. Fick sällskap på vägen, vi hann med ett par samtalsämnen innan det var dags för den hemlige beundraren att vända hem och för mig att invadera ett mörkt Oliviarum. Emma, Jenny, Frida, Lisa och Tjollan var redan där och hade satt igång nån skum film. Jag kommer inte ihåg vad den hette men se inte den, för den var dålig.
Efter att filmen tagit slut gick vi ut och snackade en stund, vi hade ett par intressanta samtal om våra gymnasier. Kul att höra, kul att berätta. Och kul att ses igen, när man knappt setts på hela sommarlovet.

Efter ett tag började vi frysa och då var det dags att pallra sig hemåt, eller, i mitt, Jenny och Fridas fall, cykla. Hemma satt hela familjen uppe i vardagsrummet och snackade om något, men jag avbröt deras samtal med ett par intressanta funderingar jag hade för stunden. (Vart är vår ost? Kan man ha ananas på macka? Varför häller jag chilisås på knäckebrödet?)

Nu ska jag ta mig en dos dataterapi och sen ska jag fylla på sömnförrådet (eller, var lagrar man energi?) med några timmars sömn att sällskapa med den tidigare nattens enda timme. Kul att sova på en luftmadrass som blåser ut sig, under ett bord i kanot och orienteringsklubbens klubbstuga. <- Ironi. Kul att ha lägerskola på Sågen. <- Inte ironi.
Någon gång i livet kanske jag har samlat tillräckligt med mod att berätta exakt vad som hände där på Järflotta, men den dagen är inte idag.

Som sagt, dataterapi. Later.

Baby, baby, dry your eye

Baby, baby, dry your eye
And tell the girls I'm back in town
I know I've kept you waiting for too long
But I just had to write this song
About the endless summer nights

So baby, baby, dry your eye
And bring your voice and bring your smile
All of us who don't belong
To anything or anyone
Hurry up we're losing time

And I will meet you in the corner
Of Lucky Avenue and 7th
And I will take you all the way
To where the streets don't have no shadows
To where tomorrow is today
Tomorrow is today... oh!

So baby, baby, dry your eye
And stay with me now for a while
Oh I'm not good or kind or strong and don't have much
But I swear to you I'll give you all I've got
So don't ask me when or why

Just know you'll meet me in the corner
Of Lucky Avenue and 7th
And I will take you all the way
To where the streets don't have no shadows
To where tomorrrow is today
Tomorrow is today
Tomorrow is today

Vill bara stryka under, fetlägga och kursivera hela texten. Tack Marit Bergman.


Andra dagen / BHdilemman / lägerskola

Tjoo. Sitter i pyjamas, vilket innebär att jag inte har någon BH på mig. Himla obekvämt. Var bara tvungen att säga det.

Idag gick jag igenom min andra dag på gymnasiet. Det var en väldigt ansträngande dag, nästan en timme lång var den. Man fick nästan överansträngningsastma. Vi gick igenom lite information och lite skåp, jag fick typ nummer nåntinghundranittiosju. Eller åtta... Aja, det var ett enormt fint skåp i alla fall.

I morgon bär det av till Sågen på lägerskola med tvåorna och treorna. Det har varit tunt med tvåor och treor i korridorerna de här två dagarna, jag tror att dom undviker oss eller nåt. Men nu kommer dom inte undan, haha.

Aja, nu ska jag sova lite tänkte jag. Eller nåt. Blir väl läsa Eclipse antar jag x) Godnatt!

Bevis på att jag besitter god humor



Jag bara undrar varför Dumbledore är näck ...

En helt vanlig onsdagsmorgon

Det händer att jag är aningen hysterisk. Som nu. Till att börja med, jag vaknade självmant. Klockan halv åtta! (Liksom, va?) Vaknade ur en dröm där jag typ blev uppklådd av Charlies änglar samtidigt som jag insåg att klockan var elva och att jag missat andra dagen i skolan. Inte värt att riskera det liksom. Inte ens för Lucy Liu och Cameron Diaz.

Så jag gick upp, plågade pappa med lite sånt här "hej jag är trött fast jag vet inte om det själv"-snack, letade efter ett par saker som jag senare lade till i min kategoriseringsmapp "Borttappat" (min Marit Bergmanskiva, mitt femämnesblock, mina blåa Björn Borgtrosor, min svarta fodralklänning och osthyveln) och sminkade mig lite.
Efter det hade jag inget att göra, så jag satte på en gammal Greasesoundtrackskiva som dykt upp ur stöket någonstans i arbetsrummet. Så nu, de senaste tjugo minutrarna, har jag roat mig med att dansa runt i huset som en galning i ett par rutiga trosor och en stor fet smutsig munktröja och sjungit med. Riktigt kul. Typ "how low can you go, how low kan you go?"

Det är ett tips för er morgontrött människor där ute. Born to hand-jive oh yeah!



Jag är typ Kenickie. heh. Och när ni ändå kollar vill jag be er
observera att alla killar har matchat skjorta och strumpor! Jättesött.

Dice


HAHAHAHAHAHAHAHA x2

Jeanette: Jag har ett bra schema. Ditt schema är bara löjligt.

HAHAHAHAAAHAHAHAHAHAHAHAHA

JAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Jag har suttit i tio minuter och försökt hitta den felande länken i schemat, som ska göra att perfektionen inte är fullständig, men HAHAHAHAHA! DEN FINNS INTE! MIN SENASTE DAG ÄR KVART I TRE HAHAHAHAHAHA! JAG HAR SOVMORGON FYRA DAGAR I VECKAN HAHAHAHAHAHA! Tack Gud! Jag har blivit bönhörd! (Ett uttryck som jag förresten fått från Arn, den är bra. Se den)



Klicka för större! Eller gör inte det om du valt natur eller samhälle eller teknik eller nåt sånt, ahhaahahahahah!

Ps. Skadeglädje är den enda sanna glädjen.

Tro och tvivel

Jag vaknade nyss. Klockan två vaknade jag av Håkan Hellströms Tro och Tvivel. Det är nåt knep som min syrra har när hon ska väcka mig, att hon sätter på musik, eftersom att hon vet att jag börjar digga i sömnen och vaknar sedan gradvis, utan större slagsmål eller aggressiva utrop.

Och idag var det Tro och Tvivel. Inte den mest uppenbara av Håkans låtar, så som För sent för Edelweiss eller Känn ingen sorg för mig Göteborg, men ändå. Jag har kommit på att jag älskar den. Den representerar nåt jag känner just nu. Tro och tvivel. En titel som låter som om den antingen är superkristen eller jätteförvirrat deprimerad, men med en melodi som faktiskt bara representerar det första. Inte att den är jättekristen alltså, utan tro. Bara tro. Och liksom ... Hopp. Kanske är tvivel detsamma som hopp. Fast i en lite mer ouppenbar form.

Nu spelas det här på min stereo.

Men den gamla goda tiden, nu kommer den aldrig tillbaka
men jag svär att varenda fyllo på varenda bänk i varenda hörn
hälsade på oss, natten jag fann dig
Och jag svär att jag aldrig sett stjärnorna tydligare ovanför
natten vi kysste all skit vi gått igenom här adjö
Adjö...


Jag är trött och det är dåligt väder och jag har sovit bort halva dagen, som kanske inte ser ut att bli världens bästa, men ... Hallelujah. Jag tror ändå att det kommer hända nåt speciellt idag. Och jag är full av känslan av att jag just överdrivit i min blogg...

Tjohooo

Uppe sent igen, det blir så när man vänt på dygnet ... Ska försöka sova snart, ser ut som ett vrak. Kanske får skylla mig själv som sitter uppe till efter fyra på natten, utan att tänka på att sova -utchanserna minimeras tack vare en släktträff dagen efter.
 
Gick en promenad med Lisa framåt kvällen. Köpte varsin glass och lite sötsaker och gick sen genom det regnvåta Nynäs. Planen var att gå hem till mig, men krafterna tog slut (det där med att choklad skulle vara snabb energi kan ju inte vara sant) vid Viaskolan så vi satte oss på en torr fläck som vi hittade vid cafeterian och stannade där en stund.

Gamla Via. Vi satt och glodde upp mot de mörka fönstren medans vi pratade och åt godis, det var lite skumt. Samtidigt som jag vet att jag inte ska tillbaka dit igen, att mitt namn inte kommer att sägas vid uppropet på torsdag, så känns det fortfarande som om Via tillhör en på något sätt. Det var lite som att titta på ett fotografi av något gammalt borttappat.

Jag har fortfarande inte insett att jag ska börja gymnasiet på tisdag. Bara lite så där by the way. 
Jag ska bli stor.


 


Everyone is leaving, I'm still with you


I'm back

Hej gamla bloggen, jag saknar dig.

Jag vet inte vad det är jag saknar, om det är själva blogg.se-heten eller kanske tiderna som jag var mest aktiv i mitt skrivande här, men i vilket fall som helst så känner jag att jag vill väcka upp skrivandet här igen.

Satt precis och kollade igenom de gamla citaten, dom gör mig glad. Minns de där stunderna, när någon sagt nåt och alla bara suttit tysta i några sekunder, utbytt blickar, för att sedan brista ut i asgarv. Känner mig nostalgisk när jag tänker på det, det är som om allt det hör till ett avslutat kapitel i och med att vi inte kommer att gå i samma klass längre.

På tisdag börjar skolan. Om två dagar. Inte skolan som jag minns den. Riktiga skolan? Jag förvånar mig själv när jag kan säga att jag inte är ett dugg nervös och veta att jag talar sanning. Jag har slutat tänka framåt, av någon anledning. Det är som om jag far framåt med huvudet före men inte kollar framför mig, utan bara på marken under mig.

Jag har ingen aning om hur det kommer att bli, det enda jag egentligen vet är att jag är den enda som kan påverka det som händer from now on. Jag tänker lite på en Winnerbäcklåt, Aldrig riktigt slut. "Hon sa nu har jag rensat ut, nu spelar ingenting nån roll, nu kan det blåsa vart det vill för nu är allt tillbaks på noll". Det handlar om Fröken Svår, vilket gör det hela lite underligt eftersom att jag aldrig velat identifiera mig med Fröken Svår. Hon har alltid verkat på misslyckat komplicerad, men kanske är det sån jag är. Jag kanske är en Fröken Svår, utan att veta om det.

Pappa skrattar åt mig som har färgat håret svart. "Du har svart hår och sitter på golvet nu när du ska bli estet". Mitt hår är inte svart. Det är mörkbrunt. Och trots att jag använder eyeliner och lägger luggen över pannan säger folk att jag inte är den som blir kallad emo. Jag vet inte vad jag säger, eftersom att jag tycker att hela den här grejen med att kategorisera människor känns mest för något som är till för folk som inte har tillräckligt mycket kapacitet i huvudet att man kan ge varje människa ett eget fack, men ändå förstår jag delvis. Jag har aldrig varit den som gått in för något sådär helhjärtat. Jag har aldrig hört till en stil, passat in i ett sånt fack. Ena dagen kan jag vara hon som tjoar runt på dansgolvet, andra dagen kan jag vara hon som säger nej till alla, nej, jag vill inte gå ut. Jag vill inte gå ut, jag vill inte träffa folk. Och den ena dagen kan jag pluta med läpparna och krama mousse i håret och den andra dagen kan jag dra luvan över huvudet och hoppas att ingen ser mig.

Och ja, jag kanske har svart hår, men inte utan att det blänker brunt.



Jag blir lite arg på mig själv som sitter och skriver såna här inlägg som egentligen makes no sense, och jag vet att jag säger emot mig själv när jag snackar om att jag inte gillar kategoriseringar och sen säger att jag inte passar in i något fack. Som om någon människa gör det, som om inte alla är speciella på något visst sätt.

Som om inte alla har olika sidor och olika blänk i håret.

Kanske vill jag bara hävda mig genom ett sånt här inlägg. Kanske behöver jag övertyga mig själv om någonting. Kanske är detta bara självutövat hjärnskrynkel och inte sant alls. Men i så fall får ni stå ut med det. För jag är tillbaka i bloggen.