Is it too important to stay the way it's been?



Alla verkar dra sig hemåt men jag vill bara bort, bort.

Emergenza



I torsdags kväll bar det av till Fryshuset, där min Philip och hans grabbar skulle spela på Klubben. Det var en tävling för osignade band och i torsdag var det uttagning, tio band inom olika genrer spelade och fyra av dem skulle gå vidare till kvalet.

Det var askul även om alla band inte riktigt är min genre, det blir sån skön stämning i publiken, man vill bara kramas med alla typ. Livemusik äger. Jag älskar till och med suset i öronen efteråt. 

Och vet ni? Min
bebis och hans killar kom på andra plats! Go go :)

Bilden är tagen av Kalle Öhrn och snodd av mig, jag kind of har inte frågat om lov än, men all cred åt Kalle!

I wanna love you but I’m growing oold!


Lite sånt där om mig.

Jag tror att jag är en ganska simpel människa. Nu sitter Philip och alla andra människor i hela världen och tänker "haha. tjena" men seriöst. Jag tror faktiskt det. Let me explain myself.

När jag var liten kunde jag inte gråta. Små ungar brukar ha en förmåga att skrika som sirener när det är något men jag lärde mig aldrig. Fick aldrig in någon volym, lät mer som en mobilvibration gestaltad i en bebisröst.

Folk brukade fråga hur mamma kunde hålla sina ungar så tysta och hon svarade att det är enkelt, om de klagar finns det tre saker som kan vara fel. Ett - ungen vill sova, två - ungen vill äta, tre - ungen vill ha ny blöja. Och så var jag och min syster like världens nöjdaste bebisar.

Jag tror att jag fortfarande är inne lite på det spåret. Fast i stället för de grundläggande detaljerna som mat, sömn och toalett (som faktiskt blir underprioriterade ibland i mitt fall) har jag nya mätare som måste fyllas för att jag ska fungera bra.

1 Musik. Jag måste ha musik. Det låter sådär lite wannabemusicianaktigt men utan musik funkar det inte. Det gör det bara inte. Ibland behöver jag Oasis, ibland Muse, ibland Kooks, ibland Winnerbäck. Ibland Laleh, ibland Death Cab, ibland Håkan. The Killers. Bob Dylan. Och ibland behöver jag stänga ute allting och bara ta gitarren och sjunga ut allt. Så äre bara. Och är jag utan för länge måste jag kura ihop mig i ett hörn med lurar för öronen och bara blunda och stänga ut allting runtomkring.

2 Ensamhet. Jaa. Jag är ganska mycket ensammänniska faktiskt. Jag gillar ensamhet och jag behöver ensamhet med jämna mellanrum. Jag har ett beroende av att känna min egen närvaro (vilket inte är så schitzofreniskt som det låter) och har i perioder fått det genom att skriva dagbok, att glo mig själv i spegeln och numera de ensamma stunderna när jag sitter med gitarren.
Jag låter som ett psycho. Det kanske är därför jag aldrig berättat det här för någon förut.

3 Drömmar. Jag har alltid haft nån slags parallellt drömuniversum nära tillhands när jag behövt det. På buss och tågresor, tråkiga lektioner, i ensamhet, det är då jag försvinner iväg. Det kan vara funderingar om hur saker är, varit och kan bli. Sväva iväg med kompisar och planera saker. Grubbla över folks uppfattningar om varandra.
Men numera är det oftast till Ingesta för Adrian och Saga. Och alltid knappra på min mobil för att spara det jag kommer på. Halva storyn om Adrian och Saga är skriven på mobilen. Osmidigt, men de stunderna är bland de då jag trivs som allra bäst.
Det här är nog det behovet jag kom på sist av alla de här. Ett tag tappade jag min drömvärld. Det var en punkterad period.

4 Vänner. Självklart. Jag funkar inte i längden utan någon bredvid mig som kan tyda mig. Som fattar min ironi, som står ut med min lite smånaiva livsuppfattning, som tar mig för den jag är. Det är otroligt viktigt. Och att jag kan garva sönder med mina vänner äger. Nu vet jag inte vad jag ska säga. Tack.

Det här är vad jag behöver om jag laggar. Och jag suger på avslutningar. Låt oss bara sluta här. Hejdå.


"Ernst bjuder på härlig julfest!"



Jag blir så lycklig av den här bilden.
Vem skulle tacka nej till Jul med Ernst liksom.

It's alright, Mr. Maker, he'll be fine



Den här morgnade jag mig till i morse. Det blev en bra dag.

Onsdag morgon

Textkommunikation. Fick precis tillbaka ett arbete, blev nöjd med betyget :)

Det är ambitiös anda här.

Jeanette läser innantill ur Dagens Nyheter: Hundratals ... andas... Fettsyra?
Olivia: Fest-YRA Jeanette!

Datorkunskap

Förlåt. Förlåt jättemycket.

Men det här är en väldigt onödig kurs.

Januari.





Roligaste tiden på året. Färgsprakande. Inspirerande.
Allt går upp och ned med minimala våglängder men tack Philip, tack för att du är där.

Måndag (igen)

Tjo! Det har varit lite dåligt med uppdatering här märker jag. Har haft fullt upp med att ha söndag och måndag antar jag.

Måndag alltså. Historia, svenska, naturkunskap. Matte. Matten som jag skulle göra hemma. Jo, just det. Jobba hemma. Hålla schyst takt. Just det. (Synd att man aldrig gjorde det. Men det behöver man ju inte säga)

I vilket fall. Måndagen har gått ganska fort. Ovanligt fort för att vara en måndag. Men det blir ju lite så såhär i januari-februari-mars. Man lägger sig lite ovanpå dagarna och flyter med. Flyter med bara.

Himla smidigt.

Nu i eftermiddag har jag varit med Jeanette och Olivia. Skulle kanske kunna lägga upp en bild eller två, men jag är för rädd för att kolla in mobilkameraminnet. Det brukar inte vara en trevlig upplevelse efter att telefonen varit i deras händer.
Jag fick se ett smakprov.

Det var inte vackert.

Men vi gjorde smoothie och popcorn och hade det najs. Skulle plugga. Men det gjorde vi ju inte.

Såklart.

Men smoothien var god, och vi hade en sån där bra stund i lyset av min IKEApapperslampa, ihopkorvade på mitt täcke med strumpor och popcornsmulor, skratten i halsen och laptop i knäet.
Sånt gillar vi.

Nu härnäst ska jag sticka till gymmet för att möta upp Mia. Mamma skulle på body pumpen så halva bekantskapskretsen kommer vara där. Kanske rapporterar någon gymforskning senare om jag upptäcker något intressant. Och just det. Jag kanske ska se Håkan med Louie, Borka och Philip i Örebro!

Det är så fantastiskt när man kan haspa utifrån.

Nu under de här gråa januaridagarna som Gud helt verkar ha glömt bort är det viktigt att hålla modet uppe.

Detta kan man göra till exempel genom att tänka tillbaka på härliga sommarminnen. Eller hur, Olivia?


Sommarminnen från Knappelskär:

Olivia: Julia, kan du följa med mig till dasset?
Julia: Okeej.

Olivia är på dasset:

Olivia: Julia, vad gör du?
Julia: Hehe. Inget.
Olivia: Julia, du sätter väl inte på haspen!?
Olivia: Julia? ... Hallå?

Didididi-didi

Okej, jag vene om jag gillar att lägga upp det här. Det är som att lägga upp sin bebis på bedömning. För det här är mina bebisar. Sodesoooo.

Men. Ändå. Lägger. Jag. Upp. Det. (Och kommer antagligen ta bort det så fort jag vaknar i morgon så skynda och läs)

Pff.

Tåg mot Ingesta avgår från perrong ett om två minuter.

Ända sedan de kommit ut från bion hade de båda varit tysta. Det var en ovanlig omständighet för Adrian Andersson och Emilia Linge och Adrian började känna av att han kanske borde ta och säga något snart.

Placerade på en av de svarta träbänkarna på perrongen - hon på sätet och han på ryggstödet - satt de och glodde in i betongväggen på andra sidan spåret. Båda lutade med armbågarna mot knäna. Och båda - obviously - i samma tankebanor.


"Fint det är"

Grått regn på redan grå betong. Fantastiskt.

"Mm", instämde han med en röst som kanske var lite väl frånvarande. Han insåg det och tänkte att det kanske var bäst att lägga till något. Så att hon inte skulle undra massa. "Man uppskattar sällan betong..."

Eventuellt lite för frånvarande.

"metall ..."
Fortfarande lite för oengagerat kanske.

"... och asfalt", avslutade han, nu helt klart nöjd med sin mening.

"Visdomsord", klassificerade hon hans uttalande muntert.


Tanten i högtalarna förkunnade att tåget mot Ingesta skulle avgå om en minuter. Grammatiskt rätt och så vidare.
Tankarna vandrade iväg igen. Det var töntigt hur påverkan man kunde bli av en film. Av en tjejfilm dessutom. Men kunde en tjej bli tillsammans med en manlig modell slash vampyr slash psykopat så kunde hon kanske i alla fall överväga att prata med en sån som honom. Eller i alla fall vara trevlig mot en. Kanske sluta skicka sneda blickar åtminstone.


"Men ååh, snabbt!" Utbrast Emilia med blicken bortåt spåret. Två starka lysen kom långsamt närmare till det dova ljudet av hjul som rullade mot spår. Lysena reflekterades lite varstans i det regnblöta betong- och stållandskapet.

Emilia ställde sig långsamt upp medans tåget rullade in på perrongen. Dörrarna öppnades med ett pysande ljud och hon tog täten in i en av vagnarna.

Adrian hörde henne fråga vart de skulle sätta sig.


"En sittplats föreslår jag. Med stol", svarade han lite monotont med handen eftertänksamt kliandes i håret och blicken i backen för att inte snubbla på någon barnvagn eller en hund eller nåt.

"Jaa, men det låter ju jättebra", sade Emilia med sin vanliga stämma. Ironiskt, alltså. "Då bestämmer jag vart vi ska sitta, och då bestämmer jag att vi sitter här"

Det gjorde detsamma för honom och han följde med henne till den upphöjda sätesgruppen. Hon satte sig bestämt ned på ett av sätena vid fönstret och han gjorde detsamma mitt emot henne. Automatiskt for hans fot upp på sätet bredvid henne och hans arm lutade sig mot det gula där bredvid. Under fönstret. Vad det nu var och varför.


Det tog ett tag för honom att inse att Emilia satt med blicken fäst vid hans ansikte. Bestämt, på hennes sätt. Ironiskt, alltså. Han höjde lite frågande på ögonbrynen.

"Du tänker på något"

Hon kastade anklagelsen med slugt tonfall.

Adrian sänkte snabbt blicken och bestämde sig för att det var ytterst viktigt att just du dra undan luggen ur ansiktet. Sen såg han upp på henne igen och låtsades att det hade varit en konstpaus. Hon lät sig inte luras.

"Annars hade det varit en aning tragiskt", försökte han och drog på mungiporna för att visa de lite för stora tänderna i ett fult leende. Hon lät sig inte distraheras.


"... och du ska berätta vad"

Vid den här stunden kunde han inte komma på en enda anledning till att kalla denna omedvetna kroppsspråkskommunikation mellan två personer som känt varandra länge för positiv.

"Ööh!" Stönade han trött och kastade bak huvudet mot ryggstödet. Hatten fick ta smällen och gled ned i pannan.

"Det var snyggt", konstaterade Emilia oberört. Hon såg lömsk ut och han rättade nervöst till hatten med en harkling. Han skulle inte komma undan. "Vad är det du döljer min vän?"


Det lät som om hon läste upp en replik ur ett manus som hon fann töntig eller fånig på något sätt. Med åren hade han förstått att det var den gestalten hennes seriösa tankar fick ta. Då hon inte var en sån person som någonsin var seriös så var hon tvungen att driva med vad hon verkligen tyckte.

Nu undrade hon. På riktigt.


Han tittade demonstrativt ut genom fönstret. Han tänkte inte svara. Vad kunde han svara anyway? "Jo du vet fjortisen i handel?" Han avbröt tanken, för redan här här sprack scenariot. Meningen skulle avbrytas och han skulle aldrig lyckas med att beskriva vem av dom det var. Vem av dom HON var. De såg alla likadana ut med samma hårfärg, samma klädstil, samma storlek, samma personlighet, samma sätt. Redan här kom skillnaden mellan dom. Han skrapade lite frånvarande med nageln på en oidentifierbar fläck på de kritstrecksrandiga stuprören. Redan här kom sanningen att hon var en klon medans han var ett felaktigt, utstött original. Inte för att det gjorde honom någonting annars, men faktumet gjorde det bara ganska omöjligt i den här situationen.

Han såg hur Emilia drog efter andan för att säga något men han avbröt henne. Kastade sig på sanningen. Som att kasta sig ned för tian. Bättre det än att stå och fega vid kanten.

"Vad skulle du göra om jag sa att det var en tjej?" Frågade han. Ordet Tjej kändes fel i hans mun.
"Jag skulle fråga vem det var", svarade Emilia självsäkert. Han suckade uppgivet och spärrade upp ögonen lite extra för att ge uttryck åt sina första ord.

"Just det! Och det är däärför, som jag inte tänker säga någonting alls!"


Hon gav honom en lömsk blick, som för att säga att det här inte var den sista gången de pratade om det, men som den kompis han älskade släppte hon ämnet. Hon kastade upp de svartvita vansen för att luta dem mot kanten på hans säte. Det blev lite bökigt när hennes ben skulle pusslas in mellan och utanför hans och hon gav till ett lite bökigt ljud. Han andades ut ett tyst "ha" och började kolla ut genom fönstret igen.


Moonriver, what you do to me?



Hej. Jag skriver. Det äger.

Och The Killers är världens finaste inspiration.

Jag har inte så självupptagna vänner.

I Haninge köpcentrum; Olivia och Jeanette bläddrar bland t-shirts. De hittar en med ett ganska rörigt tryck. Mitt på tröjan står trycket "all I need".

Olivia: Står det Olivia?

Trött hund.




Det är så roligt att vara sjuk. Det är nog det roligaste i hela världen. Det finns så mycket som man kan göra. Tur att man har sällskap i alla fall.

Don't heap this praise on me, I know I don't deserve it.



Det har varit lite torrt på musikfronten de senaste dagarna. Här i bloggen alltså, inte i mitt liv. Men det blir det väl aldrig.
 
Häromdagen när jag var på väg till skolan från musikhuset, i slask och genomregnade skor, kom den här låten i lurarna. Jag höll helt seriöst på att utnämna den till årets bästa låt. Inte för att jag inte tänkt så om precis alla låtar på deras senaste album redan, men ... Gitarrintrot! Och när basen kommer in. Och så vocalsen! Jag dööööör.

Gymforskning

När man tränar på gym stimuleras kropp och muskulatur, men hjärna och sinnen förblir en aning rastlösa under de timmar som spenderas användandes diverse maskiner, lyftandes diverse tyngder. Man får en hel del tid över till onödiga tankar. Denna tid blir lätt hänt spenderad åt att studera folket på gymmet, och efter många timmars forskning har jag kunnat dela in dem i sju kategorier.


1) Kvinnor med 40årskris som är solariebruna, nyfärgade i håret och grymt vältränade. De går i timmar på löpbandet och är uppskrivna på alla passen.


2) Tanter med 50årskris. De går ofta på core-passen och tycker att det är roligt att arbeta i grupp, men ute i gymmet är det ju så tråkigt. När man träffar en kategori-2-tant får man garanterat ett muntert "hej!"

3) Bodybuilders med lite hår på huvudet (frivilligt) och kroppar stora som hus. Ofta lätt rödtonade i huden lyfter de vikter lika stora som de själva och de andra killarna på gymmet går stora omvägar runt dem. De kommer sällan två och två eller i grupp, men befinner sig två stycken på gymmet samtidigt stannar de gärna upp i träningen för en liten pratstund. De är fåordiga men skrattar gör de. Och spänner sig.


4) Unga tjejer med hästsvansar som svänger i takt med träningscyklarna eller crosswalkermaskinerna. Konfronteras dom kollar de på varandra med jämförande blickar men säger inget.


5) Unga killar som bara går runt i en klunga på ca 5 pers och inte verkar göra mycket mer än att hänga. Vid särskilda tillfällen tar en av de djärvare individerna i gruppen initiativ och lägger sig i en bänkpress och börjar lyfta. De andra fem håller i tyngderna åt honom och hjälper honom att lyfta rakt. Så går de runt i någon halvtimme till innan det sistnämnda upprepas.


6) Män i 20årsåldern med gigantiska biceps som står och drar i handtag och stajlar slash kollar på tjejer. De har ofta tighta t-shirts och mjukisbyxor som framhäver deras bulliga bringor samt rövar.


7) Söta gubbar som lite vilset går runt bland maskinerna och lyfter mer än jag nånsin kommer kunna göra.

Jag undrar hur det kommer sig att jag plötsligt börjat kategorisera människor. Det är ganska anti-mig. Kanske är människor inte så olika egentligen. Kanske visar de bara sina sanna jag på gymmet.

Jag måste också lägga till att jag ser på dessa individer med kärlek. Tack för att ni gör min gymvistelse intressant.


Det är sånt här som får gamla vetenskapsmän att jubla i sina gravar

Julia, Olivia och Jeanette på tåget:

Julia: Undrar om det finns en val som är lika bred som den här vagnen!!!

En eftertänksam debatt inleds. Efter ett tag:

Olivia - garvandes pga mycket dålig humor: Alltså, haha, tänk om såhär universum egentligen är en val! Att vi är i en valmage! Att vi liksom bor där och har våra hus och allt...

Jeanette - konfunderad: Men ... Finns det så stora valar?

Scenario från gårdagen

Jag, Jeanette och Olivia var på väg till tåget igår, och Olivia började nynna lite på You don't know what love is. Jag hängde på med ett lite dröjande, avslutande "you don't know what loove iiiiiiiz" och sen ryter alla tre till "YOU JUST DO AS YOU'RE TOLD!" i en ofattbart hög ljudvolym som ekar lite fram och tillbaka mellan höghusen på Backlura och Shellmacken.

En sekund var det helt tyst i hela nickstadalen. Människor på hela perrongen vände sig om och glodde på oss, gubben med käpp som gick framför oss vände sig om och såg ut att tro att vi var nån slags terrorister och att han ställts inför hotet om en plötslig död.

Ibland känner man lite sådär som vaktmästaren på min gamla skola sa till mig en gång, "ibland är det bättre att hålla tyst". (Det var den gången strax efter att jag utbrustit "men det där är väl inte bioduken? Bioduken är ju svart!" när vi höll på att plocka ned scenen på Vågen)

Nu undrar ni varför jag sitter och skriver världens mest ointressanta grej i min blogg. Jag har svaret.

Jag har textkommunikation.

See ya!

Vad i ...






Ibland älskar jag Youtube alltså.

Puss by the way



The Kooks

Tyckte bara att det klingade så fint

Haha förresten. När vi går igenom synonymer:

Johanna: Haha! Kolvar och pistånger!

Datakunskap

Har datakunskap nu.
Vi går igenom Word.

Vi fick just lära oss att göra fetstilt text, söka synonymer och infoga bilder från Clipart.

När vi tog "datakörkort" i årskurs ett på grundskolan lärde jag min fröken hur man gjorde spalter och infogade bilder från Mina Dokument.

Det känns som om jag kommer greja den här kursen faktiskt.


Kärlek finns i många olika former

Olivia: Hejhejhej jag är bara fjorton år, kom och se på mig, kom och ta på mig! Hejhejhej jag är bara fjorton år kom och se på mig, kom och ta på mig, hejhejhej jag är bara fjorton år, kom och se på mig, kom och ta på mig! Hejhejhej...

Jeanette: Olivia, jag vill avliva dig.

Like livet vore ett akvarium or something

Jag tror att jag håller på att bli gammal.

Jag vet inte om det är positivt eller negativt. Egentligen ser jag positivt på framtiden. Jag ser positivt på de år som ligger framför, att knytas loss, släppas fri, whatever you wanna call it, att pröva vingarna. Jag ser positivt på att grävas upp ur den här trygghetshålan till stad. Jag ser positivt på det, livet kommer gå vidare, men det är en sak jag tänker på ibland.

Kanske blir det extra tydligt i den här staden. Kanske märks det extra fort när Nynäshamns fjortiselit består inte längre av tjejer jag man namnen på, eller ens känner till. När ens kompisars småsyskon lär sig stegra på sina mopeder, går ut ensamma på Valborg, har sina första pojk och flickvänner.

De som hörde till innegänget under tiden då sådant betydde något alls för mig går inte tillsammans i någon incestig åtta längre, utan har splittrats upp i olika gymnasieklasser, skaffat seriöst förhållande och planerar sitt eftergymnasieplugg. De ska bli elektriker, rörmokare. Frisörer, politiker, advokater. De ska pluggapluggaplugga och de ska komma hem klockan fem varje dag och laga köttbullar med pulvermos. De ska ha varsitt plastdurkslag från IKEA och där ska de skölja salladen som de ska äta. De säger ju att sallad är nyttigt. De ska köpa Aftonbladet och läsa om framtidens Nakenjanne och Carolina Gynning. De ska titta på nyheterna klockan sju. De ska skaffa ölkaggar och pröva atkinsmetoden.

De ska bli vuxna.

Det är något som blir tydligare för varje gång en ny årskurs börjar högstadiet. Varje gång en ny årgång försiktigt börjar lägga mascara på ögonfransarna. Varje gång ett nytt +1 läggs till på födelseårens genomsnitt på playahead, varje gång C-ponnyn på ridskolan får en ny liten skötare.

Våra platser tas över. De roller vi hade byter skådespelare. Manuset spelas om och om igen, med nya aktörer. Nya scenkostymer, nya röster, nya hjärtan -
 
samma kulisser.

Vi försvinner.

Våra fotspår trampas över. Snart kommer allt vi nånsin gjort här, alla spår på vad vi varit med om, vad som hänt här, vad vi gjort i den här staden - allt kommer vara borta.

Spåren suddas ut.

Och om tio år kommer vi återvända för att finna en spökstad. Gatorna vi brukade gå på kommer att eka, de tysta husväggarna har ännu inte glömt hur vi brukade skratta. Hennes rum, där vi som fjortonåringar spenderade så många småtimmar under samma täcke samtalandes om självförtroende, skolan, Honom och om föräldrarna, det är omtapetserat och en stressad småbarnsmamma tittar ut genom fönstret och undrar i ett irriterat ögonblick varför idioten på gatan glor in i hennes hus. Grodfontänen, där kommer en ny liga att hänga, i nya innejackor. Lärarna vi hade, med de välbekanta, lätt besvärade strecken för evigt avbildade i pannorna, med grå strån i de ny kortklippta frisyrerna, hastigt leende mot oss genom fönsterrutorna innan de återgår till att stötta de nya människorna som sitter vid våra gamla bänkar.

Kanske kommer någon av oss återvända för att stanna. Kanske kommer någon att finna ro i vetskapen att staden för evigt kommer att vara orörd av tiden, orörd av världen, kanske kommer någon att skaffa ett eget radhus på Vårdkasstigen och samla tid och ork till att kanske bygga en lekstuga. Kanske kommer någon att hämta sin dotter på Norrhagen under hennes första fylla. Precis som dennes egen pappa faktiskt gjort en gång i tiden. Och det är lustigt så tiden går, håhå jaja.

Och kanske möts vi här. Om tio år.

Kanske kommer vi sitta på samma bänk en lördagsförmiddag på systemet. Med varsin väntlapp i näven och varsin läpp mellan tänderna, stressade med varsin milslång handlarlista i fickan. Kanske säger vi "... Är det du?! Heej! Det var länge sen!" Kanske kommer vi att se varandras efternamn printat en gång på varannat uppslag i våra barns skolkataloger.

Eller.
 
kanske inte.

Det är inte bara Håkan som snor!

Ursäkta. Men.

Coldplay - The Scientist VS Sum 41 - Pieces

Det är samma låt. Sjung lyricsen till The Scientist till Pieces. Eller tvärtom. You'll see.

Don't be leaving too soon, can I ask for one more dance?


Lördag kväll.

Julia och Olivia för en högintellektuell konversation om Olivias gitarrspel som existerade för fem år sen. Jeanette, som sitter lite i skymundan, börjar bli rastlös och eftersom att hon inte vill vara utanför tar hon Julias gitarrställ från golvet och placerar den över axlarna.

En sekunds tystnad råder då Julia och Olivia får syn på metallkonstruktionen som hänger som ett gigantiskt svart V över/mellan Jeanettes bröst.

Jeanette får något ljust i blicken.

Jeanette: JAG HAR UPPFUNNIT DEN! JAG HAR UPPFUNNIT DEN JULIA! PUSH-DOWN-BHN!


Jaa, vad ska man säga? Jeanette är tillbaka.

Senare:
Jeanette - i tydligt undrande, faschinerad ton: Seriöst Julia, har du ALDRIG försökt ta på dig den här?!

Det är ju inte så roligt att skriva en tråkig rubrik.

För ett tag sen kom jag hem från Torö, där jag sovit tillsammans med några tjejer i klassen i Louisas lilla haunted stuga mitt i skogen.

Skulle kunna skriva ganska mycket om min reaktion när jag fick veta att Louisas mamma är medium, tårtan, de fem strömavbrotten och min och Louies kamp att hålla elden levande i ugnen, men jag är fortfarande för illamående sedan bussresan hem för att kunna tänka ordentligt.

(Seriöst. För att ta på sig att vara chaufför på Toröbussen måste man ha dödslängtan. Och jag kommer inte sätta mig på den igen om jag själv inte får det)


Textkommunikation

Egentligen är nog textkommunikation ett ganska roligt ämne. Läraren är pedagogisk, uppgifterna är genomtänkta och utmanande, men. DET ÄR SÅ TRÅKIGT!

Förlåt. Jag var bara tvungen att få det ur mig.

Just nu håller vi på med serier. Det är i och för sig helt okej. Bortsett från att man måste jobba också. Fast det gör vi inte ändå. Jeanette är hemma, den lilla skolkern. (Nej, att hon är hemma beror inte på att hon är extremt jetlagged utan på att hon är lat. Okej?) Bredvid mig sitter Olivia inne på roligahistorier.com. Och garvar. Åt tråkiga skämt. Såklart.

Jag kanske låter bitter men faktum är att jag ser hoppfullt på situationen. Vi har textkommunikation. Jag sov elva timmar i natt. Vinterkräksjukan sitter på skolans alla handtag.

Booyah.

"Iiinte en enda, jag har känslig mage"



Nån som vill laga min humor?

T-t-t-t-take it out on me, take it out on me



Neej, det här funkar inte. Det finns en kille i min skola som ser ut som honom. Han får ta och sluta med det.

Min hund kom just in med ...



... en djupfryst strumpa. Naajs.


Du du du duru, du du du duru

Okej, idag hände en sjuk sak.

Jag och Borka satt med varsina lurar på engelskalektionen. Det går bra på engelskan och för en gångs skull sitter vi inte med huvudena i mitten av bordet och babblar med de andra vid bordet. Tillvaron är behaglig och vi är nöjda, avbryter brainstormingen endast ibland för att sjunga lite sådär vackert falskt med i texten som sjungs i lurarna.

Vi lyssnar alltså på varsin mp3, med varsin låtlista (även om de onekligen är ganska lika), har inte lyssnat på samma låt innan. På min spelare sätts "Rockenroll, blåa ögon - igen" igång, med ett välbekant intro, som jag efter någon stunds grubblande kan konstatera ekar lite småfalskt någonstans i rummet.

Nämligen från Borkas mun.

Kvinnans mp3 hade nämligen - helt synkat med min - också börjat spela "Rockenroll, blåa ögon - igen".

Det var sjukt.

Har jag sagt ...

... att min pojkvän är sångare i ett screamo/metalcoreband? (Och att jag har en grej att jag alltid låter überfjollig när jag skriver/ordbajsar fram skolarbeten?)



Med en svartvitrutig skjorta, grå slipover och mörkt, halvlångt hår är det lätt att tro att Philip kommer rakt ifrån ett liveindierockband såsom Arctic Monkeys, The Kooks eller möjligtvis The Hives, men indierock är inte alls en genre att lägga in hans eget band i. Nynäsblaskans reporter har fått chansen att tala med Philip Mattsin, sångare och frontfigur i Last Living, ett nytt, lovande Nynäshamnsband. (Oss emellan var det väldigt svårt)


Det är lätt att se att Philip Mattsin håller på med musik. Den akustiska gitarren ligger som gjuten i hans knä och fötterna stampar i takt med tonerna han klinkar fram.
- Ända sedan jag började spela gitarr har det varit en väldigt stor del av mitt liv, och när jag var tolv år började jag inse att det verkligen var det jag ville hålla på med, säger han under vårat möte i estetkorridoren på Nynäshamns Gymnasium.

Philip har spelat gitarr sedan han var nio år gammal och sedan dess har det inte funnits något intresse som varit så stort.

- Jag har spelat en gång i veckan på lektion i sju år och sedan ofta flera timmar om dagen därtill, säger han. När det var dags för musikshower i grundskolan fick jag alltid stå där med gitarren. Jag var han med gitarren, det var min roll under större delen av högstadiet.
Men jag har hört att "killen med gitarren" var en image som tilltalade
många småflickor?

- Hah! Jo, kanske lite.

Men trots att gitarr är Philips förstahandsinstrument både i skolan och på fritiden fick han ta på sig en helt annan roll då det bland killarna i klassen började talas om att bilda ett band. Idén hade funnits ett tag men någon riktig inspiration verkade aldrig riktigt komma.

- Några killar i klassen hade spelat tillsammans av och till i nästan två år, men det hade aldrig riktigt blivit något, berättar Philip. Så bestämde de sig för att försöka igen och frågade mig då om jag ville vara med.

Det var då förutom Philip Dennis Lindblad, Elias Jäderberg, Nuri Halmamedov och Tim Johansson som var med i planerna.

- Vi var tre gitarrister, en pianist och en basist så det blev att man fick dra sitt strå till stacken. Jag fick lämna gitarren för att jag var den som hade mest erfarenhet av att sjunga. Elias var bäst på trummor av oss fyra och Tim var på gitarren.

Men då Tim lämnade bandet efter två månader blev det ännu några omflyttningar i bandet. En kille som heter Nils hoppade in vid trummorna och Elias fick ta över gitarren. Med Dennis som basist, Nuri bakom synthen och Philip vid micen hade bandet som senare skulle komma att heta Last Living fått sina fasta musiker.

Vilken genre Last Living spelar kan Philip inte riktigt svara på.

- Vi tycker i alla fall att den är jävligt bra, säger Philip och skrattar. Han får sedan ett seriösare uttryck över ansiktet och berättar vidare.

- Elias gitarr ger ett metalcoreaktigt sound men jag har fått höra att det är ganska mycket screamo över mitt skrik. Nuri, som spelar synth, gör också väldigt mycket för soundet. Jag vet inte vad jag ska kalla det för jag har ingen aning om vad han håller på med. (Skratt) Men han ger en bra finish, det där lilla extra som ibland saknas.

Men om du skulle vara tvungen att säga en genre?

- Alltså, egentligen är jag lite emot att stämpla musik på ett sånt sätt, men jag vet inte, vi har inte riktigt kommit fram till vad vi hör till för genre.

Nu har Last Living varit ett band i snart ett år, och som utomstående kan jag inte låta bli att undra vilka förändringar som skett under denna tid.

- Vi har bråkat en jävla massa, säger Philip och skrattar, men förklarar sedan att bråken också har bidragit till att de förstår varandra bättre i bandet. De har lättare att förstå vad de andra vill, vilket har gjort låtskrivandet lättare.

- Fast vi har fortfarande mycket kvar, medger Philip, Det är fortfarande på en väldigt basic nivå. Allt är fortfarande experimenterande och varje låt vi börjar skriva känns som en helt ny början.
Att bandet börjat finna en publikkrets går dock inte att neka, parketten är full av människor och huvuden headbangar i takt med Nils baskagge under spelningarna. Sist nådde publiksiffran över tvåhundra personer.

Det har mest varit spelningar på hemmaplan, men att uppträda för bekant folk är ingenting Philip har någonting emot.

- Egentligen är ju inte jag den som har vuxit upp med publiken, utan Elias, som bor i Ösmo där spelningarna varit. Men jag känner ju ändå de flesta som sett oss och på nåt sätt blir man nervös av att veta att det här är människor jag kommer träffa i morgon också, och jag bryr mig om deras åsikter. Men samtidigt känns det skönt att veta att det är ens vänner.

Under slutet av min intervju kan jag inte låta bli att fråga vad Philip lyssnar på privat, eftersom att hans stil som sagt känns ganska mycket indie. När jag frågar får jag ett skratt som gensvar.

- Det är faktiskt en ganska rolig fråga, säger Philip roat, med tanke på att mycket av det jag lyssnar på inte alls har något gemensamt med vad vi spelar. Håkan och Winnerbäck bland annat. Det är människor jag ser väldigt mycket upp till.

Med ett nytt skratt förtydligar han hur stor han tycker att skillnaden är mellan dessa svenska sångare och Last Livings musik. Men han lyssnar inte bara på svensk musik på fritiden.

- Det allt från dom, som sagt, till Green Day och Guns n Roses. Jag lyssnar inte så mycket på genren vi spelar, kanske tröttnar man på tunga gitarrer, skrik och allmän kaos när man håller så mycket på med det själv.

I rädsla att låta för ambitiös måste jag avsluta med de visdomsord som rörde sig i min skalle under hela arbetets process.

Textkommunikation kommer bli min död

Då var det sagt. Och för er som sitter och tänker "varför är hon tillsammans med en kille som skrikerrr när hon lyssnar på annan musiiik", så. Jag blev lurad. Okej?


Bevingade ord.

Att göra,
eller inte göra,


textkommunikationarbetet.

Tack storasyster!


17 år, ville inte vara den som blev kvar


The emotion it was ... electric



Jag kan inte sitta still.
(Vilket var ett litet problem när jag lyssnade på den idag på matten)

Tur att vi satt i ett avskilt rum i alla fall...

Julia, Olivia och Lisa sitter på thaimatsrestaurangen och har precis Laila Bagges fina dansoutfit.

Julia: Åh! På tal om Idol. Idag när jag duschade typ aslänge och sjöng i duschen, med Knut ...

Alla utbyter chockade blickar och börjar sedan asgarva. Senare fick alla tre klart för sig att jag menade att jag hade håret uppsatt i en knut... Men tills dess fick vi kramp i magen.

(Jag lovar, Philip. Knut i håret)

För er som inte vet vem Idol-Knut är,
här är bombnedslaget.

Duschsångerska, operatant eller städtant?

Efter en perfekt morgon har jag varit på gymmet och sedan duschat. Ibland äger det att duscha alltså. Mamma och pappa var ute och gick så jag kunde sjunga hålla enmanskonsert med duschslangen som mic och det gråa kaklet som dansgolv. Jag älskar badrummet i källaren. Det är ju som en enda stor fet resonanslåda.

Jag är dock förvånad över att bastudörren inte sprack när jag tog mina riktigt fräna countrygnälltoner eller när jag lekte operatant.

Jag är faktiskt jättebra på opera. Fråga min klass. Vi var på besök på Operan i höstas, såg nån föreställning med sju år långa akter och sju år långa pauser. Under en av dessa pauser, när jag och några till lagt oss i en fet, slapp hög på heltäckningsmattan i rummet där vi väntade, drog jag i tristess upp rösten i halsgropen och gjorde ett operaskri. Det var fullkomligt perfekt, alla i hela rummet stannade till, började se sig omkring och nån utbrast "vem FAN var det där?!"

 Sen dess har jag faktiskt funderat ganska mycket på det där med att börja jobba på Operan. (Okej, jag måste bara kontrollera att ni kunde urskilja ironin i det där)

I vilket fall som helst. Jag borde kanske städa mitt rum nu. Olivia och Lisis ska sova här i natt och även om jag har vant mig vid det vid det här laget vill dom nog inte sova under två lager av kläder.


Och så en berättelse om min nästan-födelsedag

Idag är en bra dag förresten. Jag väcktes av Ja må hon leva. Vi firar min födelsedag i förhand. (Ifall att jag skulle dö i natt när jag sover i samma rum som Lisa)

Jag fick två paket. Ett stort och ett litet. Jag började med det stora och i det hittade jag en pyjamas. Det andra, mindre paketet var lite mystiskt. Det var en liten klump bara och det såg ut som om det skulle ligga ett doftljus eller en halv falukorv i det. Så öppnar jag. Och i ligger en alldeles perfekt liten limegrön Ipod nano!

Här ska lyssnas musik!

Jag är klad.

Och sen, senare på dagen, satt jag och kompade på gitarren igen. Jag hade precis börjat spela Human och surade lite för att det stod på chordsen att man skulle ha capo. Precis då kommer pappa in i mitt rum med ett till paket.

Och i  det låg ... Tada, ett capo!

Tack mamma och pappaa :)

I kväll kommer Lisis och Olivia. Det ska bli mucho kul.

I want you söööu bäääääd



Det är så smidigt med vänner med bra musiksmak.
(Jag tjatar ut ordet. Jag måste hitta en synonym)

En hyllning för
Emma Bork folk!

(Förresten. Lyssna på den här. Och så lyssnar du på En vän med en bil. Ni hör va?)

Klart det kliar som mest i fingrarna när 50+arna sover.



Jag vill leka med gitarren men mor och far sover i rummet bredvid!

Frust-rat-ing!

Och neej, det spelar ingen roll om jag sätter mig i en ljudisolerad pappkartong nere i garaget, för min mamma vaknar av att hon blir bländad av grannarnas klockradio.

I övrigt så blir jag sjutton om tjugofyra timmar och elva minuter. Wohoo!

Bara för att ni vill ha min musiksmak.



Beep beep beep-beep - yeah!

Egentligen behöver rubriken bara innehålla ett ord. "Ordbajs". Men eftersom att det gäller just det ordet måste jag ju skriva minst 20 ord till.

Försov mig i morse. Man fick jobba hemma på textkommunikationen om man ville (och jag hade ett svårt kval igårkväll när jag valde mellan att stanna hemma och att ha textkommunikation) så jag behövde inte masa mig upp till skolan förrän klockan nio. Jag hade planerat att gå upp klockan sju för att kunna ha en lugn och skön morgonstund med te och musik, men.. Ja.

Jag tror att jag efter mycket om och men lyckats skaffa mig en inbyggd väckarklocka i alla fall. Sådär som vissa har, som vaknar automatiskt den tiden de ska. Eller at least KAN vakna den tiden de ska. Men nu är det perfekt, jag kan vakna hur enkelt som helst - två timmar efter utsatt tid.

Wohoo.

Så klockan tre minuter över nio vaknade jag. Bussen går, som jag nämnt tidigare i veckan, tolv över.

Återigen, wohoo.

Jag flög upp ur sängen med målet att försöka hinna med bussen ändå. En snabb titt i spegeln krossade mina planer och jag bestämde mig för att satsa på 42-bussen i stället. Och dum som jag är skulle jag såklart starta datorn och lyssna på musik ett tag, när jag ändå hade så lång tid kvar tills bussen gick. Jaja. Det blev lite slimmat med tiden men jag slapp i alla fall halkspringa över trottoarerna, som var halare idag än igår trots att någon vacker själ hade ägnat lite tid åt att sanda dem.

Jag tänker alltid så bra när jag går ensam sådär på morgonkvisten. Jag tänker antagligen ganska mycket i allmänhet, om jag ska lita på vad jag fått höra. Just denna morgon spruttade mina tankar iväg när jag såg en gammal man som stod och glodde ned i en soptunna utanför ålderdomshemmet. Varför, undrade jag. Sen kom jag fram till den logiska slutsatsen att han antagligen tänkte sno något ur den. Det kändes mest trovärdigt. Och via den tanken tänkte jag vidare och undrade hur många av de som bor på det ålderdomshemmet som är kriminella. Som gjort något kriminellt i sina dagar. Det låter som en ganska konstig tanke sammankopplad med söta gubbar med pressveck och rutiga baskerkepsar, men egentligen. De har ju levt längst, haft flest tillfällen. Borde inte de vara dem med högst kriminalitet i samhället?

Jag drog slutsatsen att så måste det vara.

Gud vad jag skriver. Jag tror att mitt huvud är inställt på det välbekanta läget "ordbajsa", som jag ställde in det på för en halvtimme sedan då jag satte mig här i skolbiblioteket för att svara på de tusen frågor om källkritik som vi fått inom historian. Roligt.

Jag väntar på att Tjollzing ska sluta, för då ska vi dra till Haninge Centruum. Jag har varit där sedan vi såg på Idolerna där. Ska försöka hindra Tjollan från att kyssa marken där scenen stod.

Tills vidare, hare bra.


Gymbang, tår och tysk McCartney

Jag måste erkänna en sak.

För första gången i år (vad stolt jag känner mig när jag uttrycker det på det sättet) har jag bangat gymmet. Sagt att jag ska gå dit men inte gjort det.

Aja baja Julia.

Men jag måste rentvå mig lite genom att berätta anledningen. Jag hade pratat med Mia tidigare, frågat om hon ville sällskapa och träna och hon hade sagt ja, och att hon skulle ringa när hon kom hem. Jag ringde henne sedan klockan fem för att höra efter varför hon inte ringt och fick veta av hennes mamma att hon ... Sov. Hmm.

Aja. Jag antar att aktiv vila också räknas som träning. (För den kvinnan ligger INTE stilla när hon sover. Trust me, jag var utomlands med henne. Vi sov i samma säng. I två veckor)
Så det blev ingen träning. Man kan ju inte träna själv. Så funkar det liksom inte. Blir man dissad av sin gymkompis är det lika bra att sitta hemma och knarka Polly och Tutti Frutti. Jaa, så är det.

What up now then? Jag sitter i sängen. Jag lyssnar på Oasis och vickar på tårna.  Har varit hemma sen fyra och under dessa sju timmar har jag gjort ... Absolut ingenting egentligen. Rufsat håret. Rotat i kylskåpet. Lyssnat musik. Tjuvätit från Paradisaskens undre lager. Plonkat gitarr. Och, av någon underlig anledning, lyssnat på Beatles. Nej, det är inte konstigt att jag lyssnar på Beatles, läs vidare. Av någon fantastiskt underlig anledning lyssnade jag på Beatles - på tyska.

Det var ...
Udda.

Och ja. Det ÄR dom.

Nu ska jag nog fortsätta med mitt segande. Funderar på att gå ut och rota lite i köket. Det finns god choklad i skafferiet... På det undre lagret. See ya!


För en lång lång tid



Grammis till Håkan Hellström!

JAG är en stjärna.

Förresten, idag skulle Louisa och jag köpa choklad i cafeterian.

Louisa, artigt till damen i kafeterian: En Daim och en Mars, tack.
Julia, road: Hehe. Jag tänkte precis Oh, båda är planeter!
Louisa, också road: Okeeej
Julia, belåtet: Sen tänkte jag "Nej just det, Mars är en stjärna"

Det stod naturare bakom oss i kön. Jag tror att dom hörde.

Bara så ni vet.



Jag kollar snett på farfars gamla Stetsonhatt.

"Hej jag heter Julia och jag är en get" (Är du nöjd med rubriken nu Borka?)

Nu är det såhär. Att bussen går 42 och 12 över varje timme. Jag skulle ta 42 för att hinna fram till första lektionen första dagen på vårterminen. Och såhär såg min morgon ut efter att jag bloggat senast.

09.35 Julia står framför spegeln och sjunger och dansar med sin hårsprayflaska

09.36 Julia ser klockan. De mycket vackra och rena tonerna brister ut i ett "SKIIIIIIIIIIIIIT!"

09.36 Julia springer ut i hallen och kastar på sig ytterkläder. Drar på sig fel sko på fel fot. Inser att plånboken med busskortet är borta. Skiter i den, kastar sig ut genom dörren, låser.

09.38 Julia går väldigt fort längs Mörbyvägen i rädsla att halka

09.39 Julia kollar på klockan, utbrister ännu ett diskret "SKIIIIT" och börjar springa

09.39 Julia halkar på banantorget

09.40 Julia springer vidare. Nån har bakat bullar, det luktar bullar på hela Fredsgatan. Fan! Julia stannar, sniffar, springer vidare.

09.41 Julia har nästan kommit fram till busshållplatsen och ser bussen komma på håll. Hon bestämmer sig för att börja gå och går stolt in i busskuren

09.41 Julia utför en diskret segerdans på busshållplatsen men slutar kvickt då hon märker att småbarnsmamman med barnvagnen glor

09.42 Bussen rullar in vid hållplatsen och Julia stiger på.



Ibland känns det som om mitt liv skulle göra sig väldigt bra som ett spel för barn. "Julia ska till skolan". Jag tänker ett klassiskt spel med tärningar och prickar som pjäserna ska gå på. Start i min säng och mål i skolan. Och på var tredje prick står det typ "du hinner inte äta frukost och energin är helslut. Dina följande två slag kommer att vara värda endast hälften av tärningsprickarna", "SKIT! Du har tappat bort dina två cyklar. Stå över två kast för att komma på en riktigt bra ursäkt för att få Jeanette att gå med på att skjutsa på pakethållaren", "Du har läst fel på schemat och börjar inte förrän om en timme. Ditt nästa slag kommer att räknas dubbel", och, om man har riktigt otur; "Mor och far lyckades inte väcka dig i morse. Du försover dig till halv ett - game over".

Jag tror att det skulle vara ett väldigt underhållande men också väldigt sorgligt spel. Underhållande för att det ur en annans synvinkel säkert skulle kunna verka fånigt och sorgligt eftersom att jag spelar det i en verklig tappning varje vardagmorgon.

Det är inte lätt att vara mig.

A-b-c-d-e-f and -g, that reminds me of when we were free


Gröten.

Goder morgon, och välkommen till en ny, strålande dag. Det är alltid lovande när man är uppe före solen, och den ytterligare vetskapen om att första timmen är textkommunikation övertygar mig om att idag - jaa, just idag, kommer det att uträttas stora ting i mitt liv.

Jag låg och vred mig till klockan tre i natt. Det var varmt och täcket var knöligt och jag har rubbat min alltid-sova-på-höger-öravana (varför är en lång historia som bottnar sig i att mitt hår pekar åt höger i topparna) så jag lyckades inte somna hur hårt jag än försökte.

Men en sak som är bra med mig är att jag kan vara uppe hur länge som helst utan att min hjärnkapacitet får ta stryk dagen efter. Ett exempel på det var en händelse som utspelade sig vid matbordet för ungefär tjugo minuter sen.

Jag sitter med håret lite åt varje håll och tittar apatiskt gröten som pappa ställt fram åt mig. Han skjuter lite morgonstressat fram hallonsylten, mjölken och sockret mot mig och jag glor på dom i ett ögonblick. Sen hajar jag till.

Jag: Äter du SOCKER på havregrynsgröten?!

Pappa kollar lite oförstående upp på mig, som ser ut som om jag halkat över en smutsig hemlighet som jag kan tjäna en oanständig summa pengar på.

Han: Ja..?

Jag: HAHA! Man kan ju inte ha socker på gröten! Här sitter du och äter gröt och alla tror att du är nyttig, och så har du SOCKER på! Ha!

Det sista uttalas i ett triumferande mummel, mest för mig själv. Pappa tittar oförstående på mig i några ögonblick, sen sänker han blicken med en min som sa "jaja". Nöjd drar jag tag i sockerkaret och börjar hälla upp socker på min gröt.

Jaa. Det gör jag.

Det är så bra att min hjärnkapacitet inte påverkas av hur mycket sömn jag får.

Nog om det. Jag sitter och lyssnar på The Kooks på Spotify. The Kooks är bra. Spotify äger. Låten jag lyssnar på nu heter Sway. Sway med The Kooks och inte med The Perishers. Konstigt. Men bra.

Jag känner att jag skriver väldigt sofistikerat just nu. Som sagt, hjärnkapaciteten. Ska nog gå nu. Hej!


I morgon = domedagen


God morgon.

God morgon. Jag skulle ju vakna tidigt. Så gick det med det.

Vaknade av Saybia i morse. Helt okej vaknatillmusik. Jag bara undrar varför jag har
Muse - Time is running out på hjärnan, det är ganska irriterande. Deprimerande grej att vakna av. (Även om själva låten äger)

I morgon börjar skolan. Jag har ingen aning om vad jag ska göra idag. Sådär härligt ångestladdat, just the way I like it.. Heh.


The spaceman says everybody look down, it's all in your mind



Är inne mycket på Killers just nu. Och jag har väldigt ont i röven. Det är inte skönt att sitta på trägolv och luta sig mot trägarderob. Nu ska jag sova. (Lycka till med den här på hjärnan...) Aja - godnatt!

People staaaaared at the makeup on his face


En liten fundering som ... satte sig på mig

Vad definierar en varelse?

Så är livet med häst.

Tillbaka nu. Det blev ingen promenad. Det blev dock en tur till Kalvö, där mamma tog hund på promenad och jag tog häst på borst.
Det var spännande. Trinity ville inte bli ledd (han gillar inte att gå framåt just nu helt enkelt, marken är fryst och ojämn och han kanske är rädd att stuka sig eller något) så jag fick locka honom med morot hela vägen från hagens bortre hörn fram till grinden.

Och vid grinden höll en av stallägarna på att tömma ur gödselstacken.
Med grävskopa.

Min häst skulle förbi där.

JAG skulle leda honom.

Det var JÄTTEKUL.

(Och för er som har ungefär lika mycket hästvana som Borka så jaa, hästar har typ förföljelsemani och tror att 95% av allt de ser vill hoppa på dom och äta upp dom. Grävskopor och andra större fordon är heta offer för dessa tankar)

I vilket fall som helst så fick jag in hästen hel och ställde upp honom i stallgången. Han var ganska stressad och skulle knalla runt en massa, och för att undvika obehagliga omständigheter om kedjorna skulle lägga sig över mulen så ställde jag in honom i boxen och borstade färdigt där.

Sen skulle han ut igen.

Förbi grävskopan.

Jag brukar inte använda smileys i mina blogginlägg men :) :) :) :) :)

Nu sitter jag tryckt mot mitt element. Mina tår är stelfrusna. Det var tio minusgrader ute. Nu ska jag sitta här resten av dagen och tina. Hej.



Hästjäkel ... Sötaste, underbara hästjäkel.

Go-lunch!

Jag kom faktiskt i säng igårkväll. Vid elva. Och jag somnade nog innan tolv. Om man nu kan säga att jag riktigt somnade, när jag låg och skrapade på ytan till att vara vaken hela tiden.

Sen vaknade jag också.

Klockan sju.

Utan att någon sprutade vatten eller satte sig på mig.

Är det någon mer än jag som är förvånad? (Ja, förmodligen alla som någonsin gjort ett försök att väcka mig innan halv ett på dagen)

Nu är klockan tio och jag har ägnat dagen hittills åt att äta en fet frukost och lägga ett halvt femhundrabitarspussel. Nu lyssnar jag på Oasis på min nya älskling Spotify och funderar på att gå ut med Jackie. Det är snö och blå himmel och sol och asfint ute, dock tio minusgrader men det går ju att gömma sig för.

Alltså ... Jag funderar på att gå ut och gå också. Utan att någon tvingar mig. Är det verkligen bra för mig att gå upp tidigt? Snart börjar jag väl överväga att göra skolarbeten också. (Och det är såna här uttalanden som gör att jag är glad att mina nya lärare inte läser min blogg också)

En inre kamp.

Nu är det så här att jag har varit väldigt duktig idag. Jag vägde upp uppvaknandet vid 14 med en promenad, en skötsel av liten häst, en och en halv timmes träning, extremlång dusch, noggrann uppdatering med rakhyveln, insmorning av hela kroppen samt som toppen på verket ansiktstvätt med gelé, acnelösning och ansiktsvatten och en otroooligt noggrann tandborstning.

Nu har vi kommit till den svåra delen. Att erkänna sig besegrad av klockan och gå och lägga sig.

Att sova.

Innan tolv.

...

JAG VILL INTEEEEEEEEEE!!!

You and I, we live and die, the world's still spinning round



Hej lyssna.

Förlåt. Jag vet att jag har sagt det förut. Men. Jag. Måste.

A BAD DREAM MED KEANEEEEE!

Tack.


Jag är så glad att jag har någon som förstår mig

Jag: Det är dålig stil! Varför säger man så liksom? Jag har inte gjort nåt, mutter... Bla bla, HAN SKA INTE TRO ATT HAN KAN KOMMA OCH SÄGA MASSA, jag kan fan slå ned honom! Hmm, bla blabla, mutter ...

Philip, som under en stund lyssnat tålmodigt: Julia, har du fått mens än?

Jag: Neej ... Varför undrar du? 


Som om ni inte hört den förut. Den är fortfarande lika bra!



Face it. Musikvideor förstör låtar i de allra flesta fallen. Menee...

Mr. Brightside med The Killers damer och herrar.

Saturday morning

God morgon, jag vaknade precis och sitter nu i trosor och Don't Stop the Music-tröjan och ett fågelbo på huvudet och lider av den enorma träningsvärk som hemsöker min kropp. Jag vet inte om jag hatar eller älskar träningsvärk. Vi har någon slags hat-kärleksförhållande. Jag saknade den när den var borta. Den går mig på nerverna när den är här.

Det påminner mig om Jeanette, som varit i Thailand sedan den tjugosjunde. Det har varit trögt här i trakterna sen hon åkte. Mitt ordförråd av avancerade ord som-egentligen-har-en-hundra-gånger-lättare-synonym börjar bli lite inaktivt. Och nu om det är så som hon sa att hon skulle vara borta i två veckor så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. För den tionde har skolan börjat.

Jag och Olivia diskuterade skolan igår. Vi kom fram till att vi egentligen har absolut ingenting emot skolan. Lärarna är okej, klasserna funkar, lektionerna är uthärdliga, men;

"Man måste ju arbeta..."

Och det är så jobbigt.

Skit samma. Den tiden den sorgen. Nu ska jag ta mina värkande lemmar och dra mig ut till köket, där pappa sitter och äter frukost och lyssnar på gubbrock. Adios!

Ännu en gång har Julia förstört stämningen i Sagan om Konungens återkomst

Gandalf har precis insett att Frodo inte kommer överleva sitt uppdrag, ser mycket ångerfull och uppgiven ut;

Undertexten: Jag skickade honom i döden

Julia, hysteriskt upphetsad: STOD DET "JAG SLICKADE HONOM I RÖVEN?!!"


Svammel, "jag önskar mig" och mera svammel

Hejsan bloggen. Det har varit lite trögt här i ett par dagar men jag hoppas få lite ändring på det ...

För stunden är jag i allmänhet ganska trög. Kom precis hem från gymmet, det gick inte bra. Det kändes som om min kropp strejkade mot mig på konditionen, höll typ på att dö och allting var ungefär en fjärdedel av vad jag presterade igår. En fjärdedel av hastigheten, en fjärdedel av tiden, en fjärdedel av kaloriförbränningen. Det sög ganska mycket.
Antar att jag är trött sen igår bara. Och i förrgår. Och dagen innan det. Det har blivit en del träning på sista tiden. Det är skönt.

I övrigt så har dagen varit ganska seg. Var ensam hemma större delen, det var tråkigt. Jag ville träna redan i morse men jag mådde dåligt, snorig och trött och hade aslätt att bli tårögd av någon anledning. Noppade ögonbrynen - tårar. Lyssnade på musik - tårar. Insåg att vårat capo bara passade den stålsträngade gitarren - tårar. Det sög.

Så hela dagen har i princip spenderats med gitarren i knäet. Lite slött. Mina fingrar på vänsterhanden har gett upp sina  smärtsamma uppror mot mig och har i stället börjat bli fula som straff. Fingertopparna är mer grå än hudfärgade. Och huden hotar att trilla av. Najs liksom. Men jag tänker inte ge upp kampen mot dem, ska sova med plåster och massa salva i natt och se om det blir bättre.

Jag har kommit på att jag önskar mig en gitarr. En ny. Även om jag älskar nylonis. Jag önskar mig en ny gitarr som passar vårat capo. Och så önskar jag mig ett capo som passar nylonis.
En annan sak som jag önskar mig är en Ipod nano. Efter mycket om och men så tror jag att jag vill ha en limegrön. Dom är najsiga. Och så önskar jag mig ett par lurar också. Ett par stora och ordentliga, jag är trött på hörsnäckor som trillar ur mina öron, som tydligen är onormalt små.

Förresten, vet ni? Jag skrev en melodi idag. En melodi till en låt. Jag visste inte att jag kunde skriva egna melodier. Antagligen gjorde jag inte det, troligt är att det var en melodi som jag hört någon gång och som satt i bakhuvudet och kom fram när jag spelade rätt ackord på gitarren. Jag är asrädd att det var det. Gud vad jag svamlar. Men skit samma. Det var ändå inte en så intressant ackordföljd. Jag önskar att jag kunde skriva roliga ackordföljder som typ Oasis och Arctic Monkeys. Inte bara massa C, D, A och G.

Jag borde sluta svamla och gå och duscha. Heh.

Nyårstest.

1. Årets artist:
Ska jag vara helt ärlig? Johan Palm.

2. Årets avslut:
Nian, det var sorgligt. Men det känns typ inte som om det var i år, för så mycket har ändrats, det känns typ som om det var två år sen eller nåt.

3. Årets besserwisser:
Jag kanske? Neej, jag vet inte.

4. Årets bil:
Bilen utan AC som vi åkte med i 40 graders hetta i Frankrike?

5. Årets biljettköp:
Globen Horseshow! Det ägde, fast egentligen så kanske själva biljetterna till tåget in var det bästa köpet, för det var ganska roligt på tåget också ...

6. Årets bröllop:
Mitt och min dators

7. Årets bästa:
Oj, det blir svårt. Kanske att jag började spela gitarr, eller kanske att Trinny kom, eller att jag fick min dator, eller att jag började träna igen. Allt det betyder gryymt mycket och har gjort min tillvaro asmycket bättre.

8. Årets bästa promenader:
Den med Nettis när vi bollade idéer till pybom? x)

9. Årets böcker:
Twilightserien även om jag har insett nu att den inte är så bra. Det fattas en tärning har gett mycket inspiration till mitt skrivande, men den bästa boken (i alla fall bok to be) är ju ändå den som ligger och jäser i min dator :)

10. Årets comeback:
Hästeriet och skriveriet.

11. Årets dag:
Det finns så måånga :)

12. Årets dryck:
Vatten? Eller kanske colan från skolcafeterian som jag knarkade där ett tag

13. Årets festvial:
Vad är en festvial?

14. Årets film:
Våran "Jag vill ha körv"..
Jag vet inte? Har sett många filmer i år, minns typ inte hälften av dom. Det var inte Försoning i alla fall. Kanske var det Twilight. Bara för att.

15. Årets flytt:
Flytt från Via till Gymnasiet kanske?

16. Årets frukt:
Mongo ... Eller va?

17. Årets försvinnande:
Mina nycklar som var borta pisslänge!

18. Årets gitarrist:
Jag!

19. Årets glädjebesked:
Jag blev grymt glad av ordet glädjebesked men minns inte riktigt att jag fått något riktigt ordentligt sånt i år x) Fast jag blev grymt glad när jag fick höra att några bekanta väntar barn. Jag vet inte varför, jag känner inte ens dom så bra. Men jag blev glad ändå. Och så blev jag grymt glad när fransmännen vann på Horseballen. Och när jag fick en laptop i avslutningspresent i somras.

20. Årets hatobjekt:
Jag vet inte riktigt om jag känt nåt sånt där ordentligt HAT i år, men jag blir grymt sur när bussen som ska ta en till skolan kommer och den är full... Hehe, alltså, vad fick jag det där ifrån?

21. Årets idioter:
Såna som uttalar sig om folk dom inte känner. Såna som är trångsynta inom musik.

22. Årets intressantaste:
Jag själv. Seriöst. Jag tycker att jag själv är asintressant. Men förutom jag själv måste jag nog säga Olivias humor,

23. Årets klippa:
Philip. Han finns alltid där och försöker förstå även om jag inte själv gör det.

24. Årets konstigaste:
Min, Jeanette och Olivias nya livsstil.

25. Årets kväll:
Antagligen någon av de som jag tillbringat tillsammans med tjejerna, puss på oss!

26. Årets känsla:
Den bästa känslan har varit den som man har sekunden efter att någon sagt något, sekunden när alla utbyter blickar, sekunden innan alla börjar asgarva.

27. Årets lek:
Charader, speciellt på Mias födelsedagsmiddag ...

28. Årets låt:
Read my mind med The Killers för att den inspirerat mig grymt mycket, massa Oasis för att dom äger och för att dom är sköna att spela på gitarr. Fast det är svårt att utse årets låt när jag skiftat så grymt mycket det här året mellan helindie, indierock, britpop och typ ... Lisamusik. Med en touch av lite Bob Dylan och Saybia. Och Lars Winnerbäck och Håkan Hellström såklart.

30. Årets match:
Laserdome med klassen!

31. Årets mediapersonlighet:
Jihde. Ha. Ha.
Neej, men. I början av året var det ju Björn Gustavsson såklart. Sen mot hösten kom det ett par stycken i och med Idol (vissa av finalisterna, och man får inte glömma uttagningsguldkornen heller, som John Caceres bland annat)

32. Årets mest resta sträcka:
Bussresan från Fredsgatan till Gymnasiet antagligen. I övrigt känns det som om jag åkt till Fryshuset väldigt många gånger. Av någon anledning. Har varit inne i stan mera i år än nånsin också. Det är najs. Att åka tåg äger i rätt sällskap.

33. Årets mest saknade:
Philip, på många sätt.

34. Årets mest spelade:
Gitarr?

35. Årets nya bekantskap 1:
Trinny! Min bebis.

36. Årets nya bekantskap 2:
Nya klassen antar jag, allra främst Borka antar jag för henne har jag nog umgåtts mest med x)

37. Årets radiohändelse:
Radiohändelse? :s

38. Årets radioprogram:
Eeh ...

39. Årets resa:
Frankrikeresan i somras! Asvarmt, god mat, roligt sällskap, minigym och poooooool!

40. Årets roligaste:
Olivia.

Talande tystnad.

41. Årets show:
Viashowen I guess? :)

42. Årets skola:
Gymnasiet och Via. Via ägde. Och Via sög. Gymnasiet är väl liknande fast inte lika mycket i extremerna.

43. Årets skor:
Antagligen mina fantastiska platå-skyhögaklackar-gladiatordojor.

44. Årets smink:
Foundationen som jag envisas med att förstöra min hy med.

45. Årets snyggaste:
Min pojkvän Philip!

46. Årets sponsring:
Den som jag borde få i födelsedagspresent.

47. Årets stad:
Göteborg, som jag var i i typ ... Två dagar. Göteborg gjorde mig glad.

48. Årets ställe:
Årets första halva var det nog matsalen på Via, där vi satt och tryckte tills stängningstid. Många garv. Nu sedan i somras är det nog antingen Kalvöstallet, där bebis står, eller musikhuset, där vi bor i veckorna, eller kanske Jeanettes säng, där jag, Olivia och Jeanette ägnat många lökiga timmar under hösten.
Nejmen hörrni. GOTLAND förresten. Gotland i somras!

49. Årets stökigaste:
Mitt rum. Tyvärr.

50. Årets sämsta:
Mitt färgningsförsök när jag fick morotsblond utväxt.

51. Årets sötaste:
Trinny, som är typ finast i hela världen, Jackie the one and only och ... Rambo, för att han är konstig men så hysteriskt söt

55. Årets tråkigaste:
Matte.

56. Årets tråkigaste prestation:
Öh.

57. Årets utflykt:
Inte vandringen på järflotta i alla fall.

58. Årets utsikt:
Hmmmm

59. Årets vinst:
Hmmmmmmm

60. Årets vurpa:
Jag, när jag snubblade på Emma när hon, Olivia och Nettis sov över här x) (Emma låg på en madrass på golvet och jag ska gå över henne, men trampar på hennes ben och för att inte mosa henne med benet så tänker jag snabbt och logiskt och kastar mig i stället, och landar på henne)

61. Årets grymmaste:
Jag själv :L

62. Årets 'yes-nu-är-det-äntligen-över':
Sista mattelektionen i nian. Det var ... Obeskrivligt.

63. Årets återträff:
Jag har väl inte direkt haft nån sån där wohoo-återträff, så jag tar en som jag bevittnade på Fryshuset för ett par veckor sen. Borka, röd i fejan och med tårar på kinderna, kastar sig över Baby x) Det var fint att se.

64. Årets överraskning:
När jag fick datorn i avslutningspresent. Det var inget jag trott faktiskt.