Dagens garv i alla fall. (Fast jag kanske är övertrött?)

Ahahahahahahahahah..

Hänt sen sist:

Jag har fått tre kramper i nacken
Varför? Jag känner mig helt ömtålig. Det har krampat där massa senaste dagarna...

Jag har släpat upp en högtalare och en mic ur källaren...
... och använt. Vad duktig jag är. (Det hela beror visserligen på att jag spelat in massa när jag sjunger på mobilen och kommit fram till att jag låter som en brunstig älg eller nåt, och ville se om det verkligen stämde)

Jeanette har nästan blivit påkörd
Av en jevvla idjot som trodde att det var 120 vid NPhuskorsningen och tyckte att det var viktigare att glassa bakom sina pilotbrillor och tugga tuggummi än att hålla koll på vägen. Gööh, jag var asnära att ge honom fingret. (Det är nämligen så jag lärt mig att man gör i trafiken) Eller göra som
henne. Så såg han skitsur ut när han bromsade in ungefär en halv decimeter från hennes ben också ... Blev lite småarg.
(Och nu känner jag mig som en av alla pensionärerna som skriver insändare till nynäsposten och klagar på lite allt möjligt som de anser vara viktigt i nynäshamn ... Typ på att man inte plockar upp hundbajset och att man inte ska bygga höghus i deras lingonskog. Men seriöst. Jag blev typ sugen på att fråga mig om män 18-23 verkligen borde köra när det är dom som alltid dödar massa folk i trafiken... ((Överdrift, ta mig inte på allvar)) 

Jag har ridit Spiran
Spiran och jag var inget bra team idag. Han vet hur man spar sig.

Jag har cyklat hem från stallet
Stötte på några påverkade män i sina bästa år som frågade om jag ville följa med dom på fest och rida lite till... Dom var fula, och jag är van vid större hingstar.

Jag har tvättat håret (wohoo!)
Varför älskar jag att tvätta håret?

Jag har fortsatt mina forskningar inom utseendets utveckling
Har insett att det inte bara är proportionerna i ansiktet som ändrats på mig. (På de ett år gamla bilderna från australien var min bål typ lika lång som mina ben. Och jag hoppas att det inte är så längre)

ShoooooooooEs

image351
image352
image353

image354



Dom här skorna gör mig lycklig just nu. Dom första för att det är reptilmönster på dom och för att dom är snygga ändå. (Skulle kunna tänka mig att ha ett par såna i sommar, ballerinaskor passar till allt. Speciellt om det är lack! Fast det kanske är lite tråkigt med svart?)
De andra gör mig inte såå lycklig, men jag kan inte sluta förundras över klacken. Typ träkloss? x) Fast färgen är snygg, och den är nog snyggare på...
Dom tredje gör mig lycklig för att det är äkta pumps. Verkligen klackskor på riktigt :P Jag är uppmärksam om att jag bara bloggar om massa klackskor hela tiden, men jag är ingen klackmänniska egentligen. Har aldrig haft ett par skor med klack, förutom de där med typ 2 cm som Karin snodde sen.
Aja, och sen dom sista... Dom är såhär äkta preppy, jag vet inte om jag gillar dom när jag ser dom bara sådär, men jag kan så väl tänka mig dom till ett par typ gråa stickade strumpbyxor, kjol och nån slags kappa... Och den synen gör mig lycklig :P

(Jag gillar inte att jag bloggar om mode. Det ger mig onda aningar. Jag måste sluta, genast)

Och på tal om käftar ...

image350

Vems käft?

Utseende

Hittade nyss en massa gamla skolfoton. Jag kan konstatera att jag inte ser likadan ut nu som då. (Jag är så smart och det tog ett bra tag för mig att komma på det)
Här om dagen pratade jag och Lisa om tänder. Jag påpekade att mina framtänder (de är ganska stora) var färdigvuxna i trean, och min snälla vän Lisa sa "jaa! De var GIGANTISKA!!"
Och ja, det var dom faktiskt. Och min näsa var stor och trubbig, nästan som en trollnäsa lite. Nu är den avlång och typ hackspett....

(Onödigt inlägg. Uppdaterar nog senare)

Fredag morgon

God morgon :P I och för sig har jag varit vaken sen klockan sju, men jag vet inte vad jag ska kalla klockan halv tolv på ett lov om inte morgon.
Nu har jag fått bågen på underkäkstandställningen utbytt och spänt spiralen och kedjan. (Som det kallas, konstigt eftersom att det är gummisnoddar) Min tandreglerare verkade positivt överraskad över att jag inte haft sönder tandställningen alls.
Sitter och lökar lite musik, har hittat en del låtar som jag tänker föreslå till showen :) Sjunger med en del också, haha... Det är skönt att sjunga när man är avslappnad, som jag är nu efter 45 minuters coreprogram. (Ja, det är det jag skrev om här om dagen)

Neej, nu ska jag nog gå och gosa lite med Didihunden och leta upp något att käka :) Harebra så hörs vi snart om jag känner mitt nya bloggberoende rätt! ;)

image349

00:45

I morgon har jag tandläkartid. Klockan 8:45. Kul va?

Jag måste sova nu.


Blommig röd sånhär tantscarf!

Klicka här för en större bild på Babuska Skarf

En sån här vore inte helt dum! Jag vet att jag har hundra scarves
redan, men ni som känner mig vet ju att jag knarkar dom så ..


Förresten... Frisyren! Borde jag klippa igen? Jag är så himla osäker :P
När jag hade kort lugg ville jag hela tiden ha lång, och nu blir jag sugen på kort igen varje gång jag ser nån som har det. Det är visserligen smidigare med lång lugg till sommaren, och kort lugg kanske liksom går ur tiden snart... Men jag vill! De gånger jag haft bäst känsla efter en klippning har det alltid varit gånger då jag kapat luggen. Jobbigt dagen efter dock, när den inte vill ligga som den ska ... (Gah)

(Och återigen...)

Bilder och citat från skitungedagen...

   


Julia och Jeanette i skogen

Jeanette: Tror du att vi typ är i Oljanskogen* snart? :O

Julia: Vi måste söka efter bebyggelse.

* Oljanskogen är skogen som Julia och Jeanette brukade besöka med klassen i sexårs. Det finns ungefär 300 skogar i Nynäshamn, och oljanskogen ligger i andra änden av stan.


Vid lunchen

Lisa
: Han kan ta sig i arslet eller sätta sig på en flaggstång...

Paris i Påsk dårå!

image340
Då var det beställt. Den tjugoandra mars åker jag och mor till Paris för att stanna i fyra dagar. Ska bli jättemysigt! Det är ju över påsk, och om jag inte har fel så är det då det sägs att Paris är som vackrast ...

Måste skaffa en basker tills dess! ;)

Jag vill haaa

 

 

Å jeppo konoco appa rappa aaa good job! won choco choco choco uuuuhhh

AVSLUTA MENINGARNA

1. Jag har insett att min senaste kyss... var typ fem dagar sen.
2. Jag lyssnar på... Marié Digby helst
3. Jag pratar...  just nu med förkylningsbrytning.
4. Jag älskar/tycker om... mitt hår just nu! :)
5. Min(a) bästa vän(ner) är... inte normala.
6. Min första riktiga kyss... var i min säng och jag var rädd för kyssar ett tag framåt.
7. Jag avskyr när folk frågar... vad jag lyssnar på för musik.
8. Kärlek är... bubbligt.
9. Någonstans, tänker någon på... hur otroligt hett namnet Bertil är. (det är jag alltså)
10. Jag kommer alltid att... vara rädd för ärtsoppa.
11. Jag är hemligt förälskad i... Päronjonas.
12. Sist jag grät var... För några dagar sen när jag kände mig väldigt förvirrad.
13. Min mobiltelefon är... nästan urladdad.
14. När jag vaknar på morgonen... vill jag oftast bara lägga mig och dö.
15. Innan jag går och lägger mig... Tvättar jag bort smink, använder gel, acnelösning och ansiktsvatten, borstar tänderna i hundra år för att inte dö i munnen.
16. Just nu tänker jag på... Att min tandborste är kvar hos Nettis.
17. Bebisar...  är söta. Speciellt minimauris.
18. Idag har jag... Inte gjort ett skit, typ.
19. I kväll har jag... Det är ubte jvökk, (Det betyder; Det är inte kväll, men jag skrev de två sista orden samtidigt som jag vände mig om och kollade på mamma när hon kör coreprogrammet på tvn)
20. I morgon kommer jag... Rida?
21. Jag vill verkligen... Hitta på något i kväll.

För er som undrar så blev rubriken inspirerad av musiken på coreprogrammet. (aaa rigidack.... a-rigidack rrrrambampadapp rambampadapp rrambampadapp!)

Sjuk igen.

Torsdag och lunchtid. Vaknade precis, mår kasst. Hela halsen är igenstockad och samma med näsan. Varför händer det här alltid mig, jämt?
Pappa sa någonting om att en norsk forskare hade kommit och sagt att sjukdom och skador hade med otur att göra. Typ, ärftliga sjukdomar är ju otur och visst kanske det har med otur att göra om man råkar snubbla och bryta benet när man är ute och springer eller nåt. Men förkylningar? Kan det ha med otur att göra? Vad beror det annars på, att jag alltid blir förkyld fastän jag inte lever på något annat sätt än mina kompisar?
Jag vill vara frisk :(

(I och för sig, pappa med sina "nya rön" har också sagt att man bara kan få samma förkylningsvirus en gång i livet, för efter det att man blivit frisk vet kroppens immunförsvar hur det ska slå undan samma virus senare. Betyder det att jag kommer vara världens friskaste när jag blir äldre?)

Vardagens små gyllene korn



Kan inte låta bli att tänka på vilken underbar träff dom fick..

Jeanette 16

Jag känner mig så ägig när jag säger att jag slagit besöksrekord, 21 pers var inne på min blogg igår!

Sov hos Jeanette i natt, det var trevligt. Singstar, Gossip girl och klass 9a på kvällen. (Som man säger) Singstar gör mig lite förvirrad. Jag gillar att sjunga, men jag gillar inte Singstar. Det är skumt. Gossip girl var bra, jag kände lite OCvibbar över det. Fast vi var überflummiga när vi såg det så vi satt mest och babblade. Klass 9a gjorde oss lite deprimerade för att vi har lov och lärarna var stränga och typ åttio år gamla. (Jag förstår inte riktigt hur man utser "några bland sveriges bästa pedagoger". Tycker att våra lärare är bättre)
Efter det gick vi och "la oss", det vill säga Intog sängarna och förberedde oss på intensivt babbel. Babbel blev det, jag gillar babbel. Vi kom bland annat in på en del intressanta ämnen om våran barndom...

Vi somnade i alla fall någon gång, minns inte ens när, eller hur, när jag tänker efter... Och så vaknade jag som vanligt sist i morse, efter att mina kompisar petat och dragit i mig i en halv evighet. Gick upp, åt frukost, mina vänner sjöng Singstar, sen såg vi på Harry Potter and the Order of the Phoenix (med en del egna små funderingar över vad samtalen egentligen handlade om, samt upptäckanden av detaljer som till exempel att Dumbledores broder är med i en av scenerna) och nu sitter jag hemma och knaprar Läkerol. Blää.

Gööh på mig nu.

Vaknade nyss av mobilalarmet. Lite halvt borta som jag var igårkväll hade jag ställt in Can't touch this, (fråga mig inte varför jag ens har den på mobilen,) det var ingen trevlig upplevelse att vakna till den.
Så fort jag reste mig upp märkte jag att huvudvärken från igår är kvar, riktigt älskvärt. Jag känner mig lite sådär smålycklig, dessutom regnar det och jag har ont i halsen.

Göööh.

.........

http://tv4.se/612049.html

Skulle jag få önska vad jag ville skulle jag önska varje människa ett fungerande samvete. Vad mycket lättare allting skulle vara då. Allting.


Förlåt alla. Jag måste bara.


Daterat: 2003-2004

Har fått gamla dagboksanteckningar från nån community som min storasyster Karin skrev när hon var 16... Med detta kommer hemska sanningar om mig själv som tolvåring.



Vi sitter och pratar om bra grejer att ta patent på;

Julia: Jag vet! Man skulle ta patent på barn! Det finns det många av... så varje gång ett barn... öh...säljs..öh...nej, det var inge bra


2003-05-27
 "Jag var och tittade på min lillsyster idag också när hon dansade. Hon var smurf och dansade med sina kompisar till mambo för en smurf. :) himla fint."

2003-10-20

Julia: "Om du fick välja mellan att bo i den här riktiga världen eller i midgård, vad skulle du välja då?"

Jag: "hmm.. jag skulle nog bo här"

Julia: "Varfördå? Om det var fred i midgård och så, men alla dina kompisar och dom bodde här, men inga av dom sakerna som finns här fanns där, eller, jo datorer, för datorer kan man ju inte leva utan. :)"

Jag: "Men om det fanns datorer i Midgård vore det ju inte midgård längre..."

Julia: "men..jo.. om de var gjorda av trä!"


2004-03-01
"Förresten, vissa påstår att jag inte alls är så pryd som jag utger mig för att vara. (hmpf!)

OMG, då skulle ni se min lillasyster! She's a sick girl I'm telling you. haha.

Henne har man många roliga samtal med.

Hon hör för övrigt jävligt dåligt, misstänker jag ibland. "Svens Fattighetsförnedring"."


........!!!

Jag skulle ju göra nånting ju!
Gaah, jag hatar att tappa bort saker ur hjärnan som jag gör, det gör mig panikerad ...

Inlägg skrivet av förvirrad Julia som varit för mycket med förvirrade vänner.

Första dagen på sportlovet. Vaknade hemma hos Mia redan runt tio, antagligen av ljudet av mina egna snarkningar eftersom att jag hade rejält ont i halsen. Vi låg och småsnackade en stund om hur allting måste bli, sedan vid elva var jag tvungen att gå hem till hunden och hon att åka till stan och träffa nån snubbe.

Vid tolvtiden gick jag och Jeanette ut med Jackie, som jag lovat mamma och pappa. Vi började vår promenad på Estö IP, där vi kastade boll åt hund. Efter ett tag tröttnade vi på det och gick vidare ned mot hamnvik. Jackie tyckte att det verkade mysigt att bada såhär i slutet på februari och var i vattnet snabbare än jag är när det är 23 plusgrader i juli.
Min smarta vän Nettis lyckades bli blöt om hälarna när hon satte sig på bryggan, tydligen med faktumet att det faktiskt fanns vatten fyrtio centimeter nedanför i glömska. Jackie bidrog också lite till nedblötning av människor när hon gång på gång sprang förbi oss på bryggan för att kasta sig i vattnet, simma in och upprepa proceduren.

Efter en stund hade vi i alla fall tröttnat på att bländas av solreflektioner i vattnet och blötas ned av galen badhund, så vi började gå upp mot ugglestigen. Ifrån ugglestigen gick vi vidare upp mot sandhamn.

Det var också då vi fick den briljanta idén att klättra upp för ett berg in i skogen.
Jag tror att våra vänner blev en aning förvirrade (förvirrade - inte förvånade. märk noga) när vi ringde ungefär fyrtio minuter senare och sa "hej! :D vi är i skogen nånstans och letar efter bebyggelse".

Vi hittade i alla fall ut ur skogen. Vi fick syn på "röd bebyggelse" och insåg att vi hamnat mitt i en villatomt på Sandhamn. Hela skogsupplevelsen var intressant och jag och Jeanette bestämde oss fort för att göra om det någon gång snart.

När vi kom till mitt hus igen stod Lisa och Jozzan på uppfarten och vi hade en sofistikerad lunch tillsammans i samtal om creepy högre makter, namnen på Notre Dames alla klockor och om att vara ringare i Nynäshamns Kyrka. (Varför har inte vår kyrka ett sånt här hett namn som typ Notre Dame?)

Sen var Jozzan tvungen att dra och då lökade vi lite Björn Gustavsson på YouTube (förresten Philip, är jag bättre än Die Hard 2?) innan vi drog oss hem till Nettis, där vi degade oss lite och bytte ut Lisa mot Jozzan. Sedan bar det hem till mig igen, tillsammans med jordgubbar till en blivande smoothie som efter en hel del antiläckagekontroller blev till i Karins gamla mixer som vi hade sönder en gång i tiden.

Efter det blev vi grymt flummiga, skapade en sekt o allt möjligt ... Vi fick till och med två anhängare efter en del intensivt arbete.

Hm ... Långt, förvirrat inlägg som ingen förutom mina intensiva stalkers läser. Sorry :)

Mia sover.

Tråkigt med att vara stor: (eller, not a girl not yet a woman)
- Man kan inte längre ta på sig mammas pennkjol, blus och nylonstrumpbyxor, för stora klackskor och säga "jag är voocksän".
- Det är inte längre gulligt när man är osmart.
- Man kan inte ta på sig runda glasögon utan att fundera minst en halvtimme på om man är för lik John Lennon.
- Man ser inte riktigt lika felproportionelig ut i pappas 44or.
-  Fotbollsstrumpor till kjol i skolan känns inte riktigt lika roligt när man inser att folk faktiskt ser en...
- Folk tycker att det är underligt att  man garvar som en besatt till ett avsnitt av Pluto.

Hm.

Klockan är halv fyra och min tankebana är lite oval och lite sisådär styckad.

Och jag sörjer att Mias dator inte innehåller några roliga fula bilder som jag kan lägga in här för att göra inlägget lite mer färgglatt.

Uppdatering från Batljans residens

Är hos Mia, sitter och lökar lite vid hennes dator medans hon ligger och degar i soffan framför Tolken. Ska nog gå och joina hennes lilla degklubb nu. Hej! :)

Habegär



Ge mig.

VVVVEEEEEEEEEEEEM är du? (och jag är knäpp men jag bits iaf inte :))

Och vilka är det som kollar i min blogg?

(Jag vet att det är femton stycken så kommenteraaaaaaa annars utgår jag ifrån att det är kungen och Björn Kjellman och Bill Gates och Jeanette! (x 3,75))

PS. Jag bits inte. Inte ens om du känner dig mobbad som läser för att du egentligen bara vem vem jag är genom din kompis kompis kompis kompis eller att vi lekte med hinkospade en gång för 12 år sen!

"vad coolt"



Jag kan bara inte sluta garva.

Lördag kväll, funderingar och godisätande

Häromdagen tänkte jag lite. Jag tror att det var när jag satt i soffan med armarna i kors och hakan mot bröstkorgen och var riktigt sur på allt och alla utan att ha någon egentlig anledning till det. Jag hade en skeptisk, irriterande fråga i huvudet. Kommer det alltid finnas stunder då man är oförklarligt sur, eller är det något pubertalt skit? Detta är väldigt dåligt skrivet, men är det så? Kommer alla agressiva ryck, deprimerade ryck, hyperaktiva ryck och überglada ryck bara försvinna då man fyllt 20?

Jag har en känsla av att det här är en dum fråga.

Aja.

Melodifestivalen hos Degen i kväll. Det var som vanligt. Bidragen var perfekta för min favoritsysselsättning - peka och garva, vi svullade godis och popcorn och Björn Gustavsson var... Björn Gustavsson. (Plus för att han visade magen i slutet av programmet enligt vissa av oss)

Sitter nu och känner mig lite allmänt degig, men det är tillåtet på sportlovet. (Ironi på lovets namn dock) Funderar på att gå till sängs snart, har inget att göra uppe. Förutom att äta upp godiset som blev över från i kväll.

Men aja. Meningslöst inlägg. Hejdå! :)

image327

(Har varken spegel eller kamera för outfitbilder men här får ni en ändå)

Jag är ingenting but en deprimerad tonåring.

Det är mörker här. Det är mörker, han är långt bort och jag är långt bort och asgarven från korridoren på öppet hus är så långt bort som det nånsin kan vara.

Jag har ångest över att jag inte har några pengar kvar för jag kan inte köpa mig lyckan. Alla mina pengar har gått åt till den där sablarns lyckan. Och ändå sitter jag här och känner känslan igen.


image326

Jag har aldrig vågat använda ordet ångest när det handlar om mig själv. Jag vet inte om jag gör rätt i att göra det nu heller egentligen.

Ibland önskar jag att det fanns någon som såg mig. Önskar att jag var liten, önskar att det fanns någon som stannade upp mig när jag satte iväg mot en brant nedförsbacke utan tanke på att det skulle vara något annat än ett äventyr att upptäcka den. Önskar att någon tog emot mig när jag ramlade, vaggade mig när jag grät och sjöng i mitt öra, sjöng sånger om trygghet och kärlek när jag inte kunde sova.

Jag tror att denna person borde vara jag, och jag är ledsen att hon övergett mig.

ingetnaaaaamn

Skulle jag skriva ett inlägg nu så skulle det blivit ett mycket deprimerande sådant. Orkar inte. Orkar inte. Orkarinteorkarinteorkarinteorkarinteorkarinte! Bläääääääääääääääääää!

Jag har värsta känslan i magen, har haft sen igårkväll... Var rädd då, var rädd hela natten och var rädd när jag vaknade. Var sur när jag gick upp, sur när jag gick till skolan, irriterad i skolan, irriterad hemma, sur på kvällen. Ingen frukost. Ingen sömn. Ingen middag. Coreträning. Vill tänka på annat. Orkar inte vara sur. En sugig måndag, brukar inte såga dagar såhär, den var ju inte överdrivet hemsk egentligen, men... Nu önskar jag att jag inte gått upp alls i morse.

Mår illa också.

take me away
take me away
I've got nothing left to say
just take me away

Jag hjärta min mun

Kom precis hem från tandläkaren efter att ha lagat ännu en trasig platta. Jag har kommit fram till att jag antagligen inte är bra för tandregleringen, jag bara pajar min tandställning hela tiden. Jag tror att min tandreglerare har börjat se mig som ett hopplöst fall. Och det med rätta, med tanke på att min trasiga tandställning tydligen inte var det enda problemet i min mun idag.
Mina metallkrokar bak i munnen hade tydligen irriterat mitt tandkött, hade fått en ordentlig inflammationssvullnad på ena sidan.. :s Känns jätteäckligt. Har dock borstat en massa där nu så svullnaden har lättat ganska mycket, men ändå.

Ska gå och ta ut maten ur micron nu, äter hemma idag. Ska skynda mig till skolan så fort jag kan, och klockan två ska jag skriva nationellt prov i svenska!

Mina vänner Jeanette och Lisa. (dom är snälla)



Deras vardag.

Fredag vecka 6

Jag fick nyss en härlig känsla i hela mig. Jag kom att tänka på min väckningssignal, och började bittert fundera på vårat kommande möte i morgon bitti. Men sen kom jag på det - det är lördag i morgon!

Alltid lika skönt när man inser det.

Jag sitter här och är lite allmänt glad, jag ska rida i kväll och det ligger en semla i kylskåpet som är min att ätas närhelst jag behagar. Känns extremt lyxigt av någon anledning.

Dessutom är jag en aning uppspelt över dagens hotmailinkorg. Hade fått ett mail från en tjej i Ösmo som behövde hjälp med stall och fyra hästar (ett halvblod, två D-ponnyer och en shettis) en eller flera dagar i veckan och undrade om jag är intresserad. Skrev ett svar och skrev att jag tyckte att det lät intressant och bad om mer information. Men hittills låter det perfekt! Jag är lite halvt uppskruvad över det här.

Aja, kanske ska gå och ta mig den där semlan. :D