Det är svårt att inte gråta när jag tänker på oss två nu



Nån frågade mig häromdagen varför jag tycker om Håkan Hellström. Jag hade inte svaret då, men nu har jag det.

Kolla på det här klippet. Eller lyssna i alla fall. 

DÄRFÖR gillar jag Håkan Hellström.

Dom här gatorna gjorde oss galna

Varför ska jag få för mig att jag ska betyda så mycket jämt. Varför vill jag alltid dyka upp och vara räddaren i nöden, hon som lyssnade som ingen annan lyssnat, hon som fanns där när ingen annan gjorde det, hon som ändrade ditt liv. Varför ska jag alltid rädda andra före mig själv. Varför ligger jag halvvägs under ytan och drunknar under allt jag burit och ropar, skriker till alla som kan höra, varför räddar jag inte mig själv. Varför använder jag inte frågetecken. Varför letar jag sympati i en stel internetvärld fast jag vet att ingen inte kommer klicka vidare till något roligare. Fast jag vet att ingen ängel kommer knacka på mitt fönster och blända mig med sitt sken. Det finns inget som heter lyckopollen Julia. Det finns ingen vänskap som den du drömmer om. Fyra par fötter som sticker upp på andra sidan täcket, två kroppar tätt tätt ihop, två vänner sedan barnsben, vänner genom vått och torrt, genom tårar och skratt, genom skrik, genom tysta blickar, genom tårar på den andres axel. Två flickor, blickarna i taket, vänskapvänskapvänskap.

Jag saknar dig Mia. Kom hem. Jag behöver ju dig nu.

För när sjunker, med den här sommarn, med den här staden
När mina fickor är tyngre än jag klarar
Det finns kärlek till dig, fast mitt hjärta är kallt
Jag är varm igen, mina fickor har lättat

Det är du Huckleberry, det är du
Det är du Huckleberry, det är du
Det är du...

Min vän, jag singlar den här slanten
Och om den landar på kanten
Fortsätter jag sjunga,
Ja sjunga för dig hela natten lång

Det är du Huckleberry, det är du


Jag är ledsen och jag pratar telefon med Kalle.

Det är så att ha häst.

Ute blåser snöstorm och inte ens min mamma, som är känd för att springa i spöregn och bada i november vågar sig ut för att utmana vädret. Hon har kapitulerat och befinner sig just nu inom soffans sfärer. Själv sitter jag i ridkläder och knaprar knäckebröd, om en halvtimme kommer Björn och plockar upp Tjollan och mig för att åka upp till Kalvö. 

Och det känns. (Lyssna nu) Skitbra!

 Faktum är att det nästan är sånt här väder jag tycker att det ska vara när man rider ut. Kanske har det någonting att göra med tiden för tre år sen när jag och Tjollan brukade rida ute i Stora Vika på varsitt kallblod (mitt tre gånger så stort som hennes dock) och trava över ängar med en halvmeter snö, rida in i snötäckta granar (jaa, jag gjorde det. Jag pratade med den som red bakom) och komma hem och se ut som snögubbar.

Det är så det ska vara.

När jag blir stor ska jag ha en häst och en snötäckt åker. Tack.

I vilket fall som helst, red ju på bushästen igår också. Det gick bra, han är jättefin, men när han inte blivit riden på flera veckor pga dåligt underlag och att han går oskodd, och när Charity galopperade på andra sidan åkern, då ville Trinny också springa. Men eftersom att han lärt sig att han stannar när man tar i tygeln så blev det bara korta små accelerationer för att sedan trampa massa i luften i sidled.

Bra att lillen börjar öva sidvärts i tid. Ha ha.

Neej, nu ska vi inte snacka massa skit om pollen. Plexus red upp framför oss och då var han lugn som en ko. Trinny är bäst :)


Little darling, it's been a long cold lonely winter



Dags att kolla upp igen. Såhär kan jag inte fortsätta.

"I won't be the lonely one sitting on my own and sad"

Okej, jag dör. Det här är inte rätt. Jag orkar inte. Sluta.

Oh, crystal ball, crystal ball, save us all, tell me life is beautiful



Och den här har jag och Borka haft på hjärnan i en vecka. Keane är bra dom.

Lördag morgon

Goder morgon! Första lovdagen, vaknade självmant klockan halv tio av att solen sken i mina ögon. Det går nog inte att vakna på något bättre sätt faktiskt.


Hur dagen kommer att se ut ser jag inte så klart nu, ska antagligen ta det lugnt och lyssna på musik tills klockan ett, då Björn kommer och hämtar mig. Ska till stallet och rida Trinnen, första gången på riktigt riktigt länge. Tråkigt att det inte blivit så mycket på sista tiden med allt skolarbete och frusen mark.

Saknar min bebis, ska bli kul att hälsa på igen :)


Hej.

Jag måste säga att det är så fantastiskt kul när ens föräldrar kommer hem från jobbet på fredagseftermiddagen. Man han varit glad hela dagen över att det är fredag och att det varit sol och att man har lov, och myser around i huset med inget jobbigt alls i världen.

Så kommer mamma hem, som man inte träffat på en vecka eftersom att hon bott i stan för jobbets skull, med pappa i släptåg, och det första hon gör är att ställa sig och skrika "JAG VILL INTE! JAG ORKAR INTE DET HÄR!" med ilsken röst. Detta upprepas sen ett par gånger med ungefär fem minuters mellanrum. Sedan sticker hon in huvudet i mitt rum och säger "ska du bort i kväll? Då måste du städa här först. Annars får du inte gå! Såhär kan det inte se ut, vet du, bla bla bla". När hon känner att hon är klar med detta utlägg lägger hon till "hej gumman :)" och kommer fram och vill ha en kram.

Lite senare sticker pappa in huvudet. Han får ett mörkt uttryck i ansiktet, typ som om han skulle berätta att nån dött slash grävt upp eken på framsidan. "Du får lov att städa här", inleder han ett utlägg minst lika långt som mammas om kläder på golvet och gitarrer och konsekvenser. Jag plockar upp kläderna och lägger dom på en stol. Sen sticker han in huvudet igen. Mörk i ansiktet ännu en gång. "Du kan inte bara lägga upp dom där, du får ta hand om dom, annars gills det inte".

Nu går dom runt och släpar stolar i golvet och smäller i dörrar.

Det är så roligt med helg.

It could've been me and you until the end of time

God eftermiddag. Jag är inne på min första sportlovstimme. Det känns. Bra.

Jag har inte riktigt några ord för hur jag mår just nu. Det är sol ute. Solen sken in genom fönstret i klassrummet och lös i mitt ansikte och på mitt papper när jag skulle analysera Adidas Invalid på svenskan. Jag + åtta timmars sömn + analys + sol = vinnande koncept.

Jag + Glasvegas är också lika med vinnande koncept. Jag lyssnar på låten jag la in i morse, Daddy's Gone. Jag dör lite. Eller neej, jag dör mycket. Sjuk låt att bli glad över egentligen. Pappa är borta. Men what the.

Kom till skolan i morse med den på hjärnan, gick till estetkorridoren. Där satt Ylva och sjöng den och Philip somnade nästan på min rygg...


Äe, vet ni. Det jag skriver makes no sense. Försöker bara förmedla min dag lite sådär halvt så som jag minns den, men allt jag ser är solsken och jag blir bara hög. Solen + jag = vinnande koncept.




Right now I'm too young to know
How in the future it will affect me when you go

Godmorgon.


I lost my faith as I lost my way

I got so much more than I bargained for ...


He looked just like you'd want him to, some kind of slick chrome American prince


Jag vet att det börjar bli lite mycket bilder tagna med dålig webbkamera men det är så tråkigt att posta korta inlägg utan nåt till. Och jag vet att ni älskare.

Så här har ni en på mig i min gigantiska halsduk som jag gått och frusit i hela dagen. Skolan verkar verkligen inte veta hur man drar upp värmen. Ännu roligare blir det när man går förbi ett lärarrum och känner en varm pust komma ut genom den öppna dörren. Omtänksamt tycker jag, omtänksamt av skolan att tänka på lärarna.

Antagligen har jag mitt liv att tacka för varmluftshandtorkarna som finns placerade utanför toaletterna, vilka jag hänger under på rasterna.
 
Förresten. Jag hoppas att alla märkte att jag rimmade i rubriken på mitt inlägg om Knutar!

Jag var elak idag ...

Jag har många gånger tänkt på hur roligt man skulle kunna ha åt telefonförsäljare. Människor som frivilligt, på egen risk invaderar på ens privata sfär, mot ens vilja ... Kan man få ett bättre tillfälle att driva med någon?

Jag har dock varit alldeles för väluppfostrad för att någonsin skratta en telefonförsäljare rakt i ansiktet, något som ändrades idag när telefonen ringde mitt uppe i mitt "pluggande".

En tjejröst: Hej jag ringer från blablabla och undrar om Bruno är hemma?
Jag: Ööh, nää, han är på jobbet.
Tjejen: Okej, är det frun eller dottern jag pratar med?
Jag: Dottern.
Tjejen: Okej, men det är så att vi skulle vilja donera Bruno ett par herrkalsonger...

... varpå jag börjar fnissa, för att sedan brista ut i asgarv när jag tänker på vad jag håller på med, och på hur tjejen i luren måste reagera. Jag minns inte något mer av samtalet men utgår ifrån att den här tjejen lade på utan att säga hejdå.

Då har man blivit yrkeskränkare också.

Och herrkalsongskränkare. He. He.

Klutten.



Min vän
Borka bloggade om mig idag.

Jag skojade förut. Jag lyssnar på Bob Dylan också.



Man kan höra en cover på den här och tänka "shit vad bra, bättre än originalet typ", men sen så kommer det en sån där speciell stund när man verkligen behöver den här och då inser man det. Kören, basen, hans röst.
Ingen cover slår det här originalet.

Julia finner substitut för Idolknut.

Julia och Louie går bland bakelserna på Kvantum.

Julia: Haha, Kanelknut x)
Louisa: Vaniljknut.
Julia: Haha! Vaniljknut x)
Louisa: ... Hah.. ah..
Julia: HAHA! Blåbärsknut! xD
Louisa: ...

Bullmåndag

Ännu en måndag har passerat. Just denna var hela våran korridor full med bord och högskoleelever som ville locka oss att gå på deras skolor. Detta påverkade inte oss ettor så mycket förutom att vi snattade godis från skålarna som stod utställda här och var och satt och prasslade med papper och var sockerförgiftade på lektionerna.

Efter skolan följde jag med Borka och Louie till Kvantum. Som sagt, det är något med oss estetettor och Kvantum. We love Kvantum. Men Kvantum är en lurig affär och en sak man bör veta innan man närmar sig Kvantum utan gasmask är att det (Kvantumet alltså) inte alltid är så milt och oskyldigt som det ser ut.

Kvantum har nämligen ett ganska fult trick som dom kör med på eftermiddagarna runt fyra när alla gymnasieelever och övriga nynäsbor är på väg hem. De sätter ut ett doftspår utmed Nynäsvägen som ska leda vilsekomna måndagströtta offer till deras affär.

De öppnar fläktarna från bullbakeriet.

I vilket fall så hade jag, Louie och Borka låtit oss luras in, Borka hade sprungit iväg och jag och Louie stod lite sega vid filmerna. Jag hade inga pengar och kunde inte släcka bulltörsten.

Så hör jag en bekant röst en bit bort. Från bullhyllorna. I mitt huvud sjöng i änglaröster. Philip. Bullar. Philips plånbok.

Jag blir exalterad och letar upp källan till ljudet. Tio minuter senare lämnar en nöjd Julia Kvantum med en bullpåse i handen. Tack Filip :D


Nu sitter jag hemma och gör inte alls särskilt mycket. Har ont i huvudet. Lyssnar på Keane och Beatles. Kramar hunden som ligger i sängen bakom mig lite ibland. Klockan åtta blir det gymmet med Mia. Wohoo, det är måndag!


God knows - I ain't happy so I want it bad tonight, oh brother can you help me out?


Söndag morgon



When your sparkle evades your soul I'll be at your side to console



Jag älskar musik som bara lägger sig sådär ovanpå,
som ett plåster över allt man inte orkar med.

Philip har talsvårigheter (Örebro vs. Göteborg)

Philip: Jahaa, jag trodde du menade Götebro!

Philip kommer på sig och börjar asgarva.

Philip: Neej, hahahahahaha! (Förnuftig) Jag menar Öreborg.

Jag tror att jag har någon slags energiproblem

Vad är grejen med mig och att däcka på sängen direkt efter skolan och sova tills det mörknat ute?

Behöver lite kärlek från fel sort och sympatier från fel håll

Hej bloggen. Jag sitter i min säng lutad mot väggen, i varm belysning med tiokilosböcker om Amerikas historia utbredda över täcket bredvid mig tillsammans med en tom påse som tidigare innehållit en laddning av Sveriges mest köpta och salta bilar.

Och jag lyssnar på My Chemical Romance av allting.

Vet ni. Jag förstår mig inte riktigt på hur jag mår just nu.

Dagen som var igår ägde sönder. Hade du levt mitt liv igår hade du rått alla ungar i hela världen att välja estetprogrammet i Nynäshamn. Seriöst. Ensemblelektionen ägde sönder! Jobe tryckte ihop alla musikare i ett enda ensemblerum och så spelade alla tillsammans. Disco Inferno. Asskön basgång, asskön låt i allmänhet och alla var taggade så det var greaaaaat! Sånglektionen kändes också superbra, börjar vänja mig vid att sjunga inför Jenny nu, kan lyssna mera på vad hon säger och inte bry mig sådär övermycket om hur det låter.

Skoldagen avslutades med Louie, Johanna och Borka på fiket på Kvantum. Vi köpte korv och satt i de där knarrande mörkblå fakelädersofforna och garvade sönder åt helt ointressanta saker.

Som Borka skrev, the glamorous life of estetettorna.
Det är så livet ska vara. 

Så på ett sätt är jag skitglad. Verkligen skitglad. Jag har skitbra vänner, går på världens najsigaste program och jag är nöjd med skolan i sig också. Jag har fått igång sången och basen och gitarren och är helt full av kärlek och musik och skratt och allting som jag nånsin kan behöva.

Men samtidigt. Jag är typ helt lost. Vissa nätter kan jag inte somna. Jag går fram och tillbaka i rummet och kommer bara inte till ro. Helt uppe i varv. Min värld är så perfekt men så liten. Jag längtar ut tror jag. Jag vill se mera. Jag vill känna mera. Vill att någon ska dra tag i mig och visa mig något jag aldrig sett. Vill upptäcka folk.

Och nånstans mitt i det här... Kanske bli förstådd också.

Jag tror inte riktigt att någon ser hur långt ifrån marken jag är just nu. Helt borta, I'm telling you.

Thirteen

Won't you let me walk you home from school?
Won't you let me meet you at the pool?

Maybe Friday I can
get tickets for the dance
and I'll take you

Won't you tell your dad, "Get off my back"
Tell him what we said 'bout 'Paint It Black'

Rock 'n Roll is here to stay
Come inside where it's okay
And I'll shake you.

Won't you tell me what you're thinking of
Would you be an outlaw for my love?
If it's so, well, let me know
If it's "no", well, I can go

I won't make you


Pay no mind för ingen kan vilja ha dig mer än mig!



Just det! Nu ere bokat!

Håkan Hellström

i Örebro den 27e med Louie, Borka och Philip!

Tisdag kväll.

Så sitter man här ännu än kväll med ett worddokument öppet.

Öppet,

men bakom bilddagboken, blogg, iTunes och Facebook. Jag känner nästan vibbar från mitt jag sedan nian. Har i alla fall fått en sida skriven om det som jag i bristen på ett bättre ord nu kallar jämställdheten i USA under 1800-talet. Jag saknar dock mitt ordbajsartillstånd. Det är på flykt.

En annan sak som jag saknar är Augusti i Helvetet på youtube! Den finns inte. Vad är dethär liksom? Det sög ju lite.


Tårar av blod

Jag ska göra en liten confession här.

Som de flesta människor har jag stunder då jag har tråkigt eller behöver komma undan från någon jobbig tanke. Många människor formar ut någon slags personlig terapi till såna här stunder. Min kompis Jeanette slår sin lillebror. Jag vet folk som äter eller fixar håret. Min mamma går långa promenader. Min pappa köper dyra gitarrer.  

Även jag har utformat en egen terapi. Det är ett fantastiskt tidsfördriv som för tankarna långt bortifrån allt jobbigt här i den mörka världen.

Min terapi är att spela The Sims.

(Jag vet)

Det är ganska sjukt hur helhjärtat jag kastar mig in i det gång på gång, jag har små perioder som alltid avslutas med antingen att datorn kraschar spelet eller att förnuftet till slut hinner ikapp, ett obligatoriskt "aldrig mer The Sims", men det går inte att neka. Jag och The Sims är som gjorda för varandra.

Men nu. Nu har jag pajat mitt favoritkvarter. För att jag laddade ned hus. Från internet.

Till The Sims.

Jag vill dö.

Det var så fantastiskt att slippa tänka på att jag egentligen verkligen borde göra historiaarbetet som har deadline på fredag ...

Nu ägnar jag i stället tankarna åt att framställa denna patetiska sida av mig själv så roligt som möjligt i min blogg. Jag vet inte vad jag föredrar.

:'(

Nu ska det ske. Träningsbyxorna är framrotade. Skorna är uppknutna. SportBHn är påtagen.

Nu ska det ske. Jag ska träna för första gången efter sjukdomen.

Och jag känner bara en sak.

JAG VILL INTEEEEEEEEEEE!

Why can't he be the king I know he is, the king I see insiiide?


"Allt för dom typ", känner jag när jag ser den här videon.


Såhär kul äre.

En sak som är riktigt tråkig med att vara sjuk är när den värsta febern lagt sig, febern som bedövade en, som gjorde att man liksom inte tänkte så mycket på vart man hade ont eller på hur lite man hade att göra. När febern har lagt sig och lämnat en med enbart skitkänslan av ont i halsen, värk innanför pannbenet och äckelslemhosta.

Ungefär där är jag nu. Jag försöker inbilla mig själv om att jag inte är sjuk längre men när jag pratar motbevisar jag tydligen mig själv i och med att min röst berättar både att jag är täppt och att jag har ont i halsen.

Så försöker jag göra nånting. Okej. Föreställ dig att du är ensam hemma. Mitt på dagen. En skoldag. Vad hittar du på? Du kan inte baka något. Okej. (Mamma och pappa vill inte ha dina sjuka fingrar i mjölet) Du kan inte ringa någon. (Alla är i skolan. Såklart) Och du kan självklart inte gå och träna. (Behöver jag ens förklara varför egentligen?) Vad gör du?

Jaa, vad gör du när det inte finns något annat att göra?

Spelar dataspel.

Såklart.

Och så roligt har jag haft det idag.

Och det är jävligt irriterande.

Du håller mig kvar i nåt jag lämnat för länge sen.

Sjuk!

Heej bloggen. Måste ursäkta mig för den dåliga uppdateringen lately, och förklara den med faktumet att jag legat nedbäddad med 39 graders feber sedan i lördags kväll. Jag har nog aldrig varit såhär sjuk (och då är jag ändå känd för att ha norra halvklotets sämsta immunförsvar) men det börjar bli bättre.

I söndags var jag knappt medveten om vad som hände runt omkring mig. Philip var här och tog hand om mig på kvällen, bäddade ned sig bredvid mig och drog igång en film och svarade på mina ologiska feberfrågor, och sedan när filmen var slut låg han bara och höll om mig medans jag slumrade och vaknade och slumrade och vaknade, i två timmar innan han var tvungen att åka hem.

Igår mådde jag bättre men hade fortfarande ingen röst och väldigt hög feber. Jag tänkte på morgonen när jag vaknade att okej, idag är jag väl ganska pigg? Men somnade vid niotiden och vaknade tolv för att äta lunch. Tänkte då att jag skulle lägga mig med datorn i knäet och se en film eller kolla runt lite på internet, men så la jag mig i sängen och tänkte "lite senare ...", somnade och vaknade klockan sex.

Drömde världens feberdröm också. Jag brukar alltid kunna vakna upp med flit ifrån mina mardrömmar, men i den här drömmen var det någon som höll fast mig så jag kunde inte göra nånting ... Kunde inte röra armarna, kunde inte öppna ögonen, kunde inte skrika för att jag var så hes. Det var stört.

Så. Det här är inte världens roligaste. Jag hoppas i alla fall på att vara frisk tills på torsdag. Kanske blir jag bättre på att uppdatera här i bloggen nu när febern har lagt sig lite. Tills vidare, ha det bra och ta inte på allmänna dörrhandtag utan att tvätta händerna efteråt ...