Feber kan förvirra en människas uppfattning om mängden nödvändiga ord för att berätta någonting.

Hon har gjort det igen. Blivit sjuk alltså. Det började i fredags med konstant nysande och jag vågade knappt göra någonting i helgen i rädsla för att det skulle bryta ut, vilket det gjorde på fredag-måndagnatten. Roligt. Igår var jag hemma. Att vara hemma suger när alla andra är i skolan.

I morse vaknade jag klockan halv sex och kunde inte somna om. Hade legat och yrat hela natten i ett halvvaket tillstånd. Klockan elva hade jag tandläkartid så jag bunkrade upp med näsdukar och satte mig på tåget. Efter att med upprepade sitta-för-sig-själv-och-småfnissa-och-se-allmänt-efterbliven-ut (orsakade av ett sms från Borka som i mitt halvfebriga tillstånd verkade otroligt kul) ha skämt ut mig inför alla i det knäpptysta väntrummet vågade jag mig in till tandreglerarnas residens för att spänna rälsen. Min tandläkare varnade mig för att det kunde göra ont och bli svårt att äta.

Ni som inte har haft tandställning kanske inte förstår allvaret i detta, men jag kan förklara lite basically att 1) tandläkare är utan undantag sadister och 2) de säger aldrig att det ska göra ont. Det gör det alltid. Vad kommer det då att göra när det faktiskt säger att det ska göra det? 

När jag kom hem från Haninge efter att ha tagit tandreglerarens råd och ätit inom en timme (mötte Mia på en snabb Nacho De Luxe på Taco Bar) begav jag mig till tåget och åkte sedan hem mot Nynäs. I mitt sällskapssjuka tillstånd verkade det otroligt klokt att åka till skolan även om jag bara skulle hinna till en lektion, som var idrott. Här insåg jag faktiskt att jag inte var tillräckligt frisk även om jag ville det, och tillbringade tiden i cafeterian med Malin och Borka i stället. Jeanette kom och påminde mig om att jag lovat att följa med henne och ta vaccin mot livmoderhalscancer. Jag gjorde det. Vi gick från gymnasiet till centrum. Sen gick vi in på Euro Sko och plågade oss själva med att spana in underbara gladiatorsandaler. Sen gick vi in på Kicks. Där gick vi från sminkhyllan till håravdelningen. Sen tillbaka. Sen in bland nagellacken. Sen gick vi in i nya gallerian. Vi hittade inte där så vi gick snabbt ut igen. Då var det dags att gå till Ungdomsmottagningen och då gjorde vi det. Sen gick jag hem.

Egentligen hade det räckt med att jag skrev "jag har flängt runt en del idag för att jag ville/trodde att jag skulle vara frisk. Jag var tydligen inte det och nu mår jag sämre än igår. I morgon har vi terminsuppspel. Jag ska sjunga. Det ska bli jättekul och känns väldigt passande. Mitt immunförsvar finns verkligen där när jag behöver det."


Zöndaggg

Det är söndag. Jag vaknade tidigt i morse och trodde att det var skoldag. Jag VILLE att det skulle vara skoldag. Det var lite konstigt för när jag vaknade igen vid halv ett var min hals igensvullnad och hela jag var i ett aningen febrigt skick. Det är jag ännu (min hjärna fortsätter spela upp Dagen är Kommen om och om igen, det måste väl vara ett dåligt tecken?) och jag har knappt rest mig upp ur sängen. Hoppas att det är bättre i morgon.

Igår var det dimma, earth hour (som jag nästan glömde och fick påminna mina föräldrar om) och Bond samt E channel med Jeanette.

Idag ska jag bli frisk.

Fredag med Mia och musikalstjärnor från Skellefte

Fredagkväll igen. Sitter i min säng med benen över Mia som ligger och kollar i programmet från Göta Lejons uppsättning av High school musical (jaa, jag var på den och det var töntigt men BRA). Våran kväll har bestått av en blötfotad promenad till Konsum, förtäring av en perfekt kladdkaka med sprutgrädde och gluttande på Let's Dancefinalen.

På skvallerblaskorna på Konsum stod det om Kicki Danielssons nya partner och han var skrämmande lik snubben som spelat huvudrollen i tidigare nämnd musikal, och då var jag tvungen att kolla upp det. Och ser det inte lite ut som att han skickar heta blickar till henne?


Mannen med stort M såattsägaaaaa.



Lite soft rubrik för ett sånt här klipp kanske. För när jag kollar på det så är jag någon helt annan stans, väldigt högt upp i luften. Eventuellt på Conventum. Speciellt på 01:46 när allt bara KADUNG och så i slutet när han går fram som en galning med tamburinen. Då mår jag bra. Men han är det. Mannen med stort M alltså.

Livet är hårt

Jakten efter shortsen lagd på hyllan, objekt ersatt av pyjamasbyxor. Nytt sökande efter ett par hela strumpor inleds.


...

Och för dig - Camille, som kommenterade i ett inlägg nedan ... Jag känner ingen som bär ditt namn och jag har absolut inte visat brösten för någon sådan.

I övrigt ber jag om ursäkt om innehållet i det inlägget gjorde er upprörda ... Jag funderade faktiskt ganska länge på om jag skulle våga skriva storleken så exakt, men tänkte sedan att det är ju faktiskt min blogg, och har länge trott att det bara är mina vänner som läser, så jag gjorde det ändå.

En sak som förvånade mig var att de enda som kommentade otrevligt var folk som inte på något sätt kunde spåras. Intressant. Och hörrni. Om ni undrar vad som fyller ut en E-kupa så kan ni fråga eran NOlärare, för jag har inte så stor koll faktiskt. 

Kanske undrar ni varför jag inte exposar dom lite mer "om jag nu har dom". Här vill jag egentligen mest be er tänka lite själva. Det finns bilder där dom syns väldigt tydligt, jag tycker bara inte om tanken på att publicera dom på internet, av skäl som jag tycker är tillräckligt uppenbara för att behöva nämnas.

Harebra!

När sanningen är för hård att ta.

En intensiv kamp mellan sanning och önskan har utförts bland kläderna på mitt golv. Det börjar bli en riktigt fyllig hög som brer ut sig från källan - min skrivbordsstol - och hur jag än rotade i den kunde jag inte finna vad jag letade efter.

Mina svarta Homer Simpsonshorts. Gigantiska, vida, knälånga - fantastiska i övrigt, dom är SPÅRLÖST försvunna och jag kommer att sörja dom i en vecka.


Okej videon var ganska äcklig.


måndagtisdagonsdagtorsdagfredaglördagsöndag OCH SÅ TAR VI DET IGEN :D:D:D:D

Jo, ibland känner man ju det att det vore ju kanske ganska skönt faktiskt att bara ... Dö.

Över torgen här går var och en för sig


What have I become my sweetest friend everyone I know goes away in the end



Jag borde inte lyssna på sån här musik nu.

Fördjupningsvecka och vår IN MY HEART

Jag säger som Borka. Guud vad jag älskar att vara musikestet nu. Idag har vi varit i musikhuset hela eftermiddagen och finslipat på inspelningen på Heaven's on fire som gruppen gjorde igår. (Utan mig. Jag var hemma med illamående, säger vi och förenklar en hel del) Och gud vad kul det var! Att spela in är verkligen great. Älskar att lägga kör. Och lägga annat. Och se hur det blir. Ska se om jag kan lägga in inspelningen här sen, det vore grymt!

Klassen äger. Musikhuset är mysigt. Vi har kul.

En annan sak som bidrog till en bra dag var vädret. Solsken i en fönsterruta på min matta på morgonen inspirerade mig att ta på både vårjacka, vårskor och blommigt. Superhärligt. Att det sen blåste lite kallt gjorde ju inte så mycket.

Vi spelade in till ungefär halv fyra och jag, Johanna och Louisa gick direkt till bussen. (Ååååh, måste bara säga igen hur härligt väder det var! Glad!) Bussen åker förbi Olivias hus. Jag tänker: Hehe Tjollan. Sen kopplar min hjärna att jag ska träffa henne idag. Jag börjar fundera på varför, och kommer snart på att vi ska rida tillsammans. Om ca 20 minuter.

Jag får lite brottom, ringer Björn och berättar situationen, sen springer jag från busshållplatsen. Kommer hem, sliter av mig kläderna och slänger dom lite överallt i huset, drar på mig ridbyxor och går ut och hoppar in i bilen. Detta tog ungefär en kvart.

Det blev en ridtur på en ridväg jag aldrig ridit förut, längre än jag nånsin ridit på Trinny och mycket högre tempo. Med Olivia och Oskar före travade vi en lång sträcka, klättrade både upp och ned, red över broar, passerade hundar och galna löpare i skrikblåa tights och tog till och med ett litet, superjämnt och inte alls hetsigt galoppsprång där i traven. Allt gick superbra. Han är så snäll den hästen. Bäst är vad han är.

Efter ridningen bar det iväg till gymmet med Mia, var där i ungefär en och en halv timme, det blev ganska mycket prat denhär gången. Skönt det med. Och nu sitter jag här, nyduschad med morgonrock och knut i håret. Ska snart käka lite mat innan jag går och lägger mig.

Jag älskar såna här dagar.

NOOOOOOOOOO!

Jag visste att den här dagen skulle komma. Jag har fruktat och fasat den, gömt mig och försökt undvika den. Men nu har den kommit.

Jag har tappat bort mitt capo.

Blowing in the wind - Lundell, Lindqvist och Bork


Dethär var vad vi gjorde på eftermiddagen förresten. Vi hade ett tre timmars körpass och i slutet av det fick vi välja en låt som vi skulle sätta stämmor på. Dethär var vad jag, Borka och Johanna fick till! Och haha, jag vet att det ser ut som att jag tänker döda gitarren och att min arm typ hänger mig vid två tillfällen, men det få vi ha lite överseende med tycker jag! Heheh :)

Måndag på fördjupningsveckan

Har lite skrivartorka just nu, brukar ha det när det är mycket igång i huvudet. Men det ska nog gå över förr eller senare. Det brukar göra det.

Idag var första dagen på fördjupningsveckan. Skoldagen började vid nio i musikhuset, där vi började repa in en ny låt i ensemblen för att spela in i morgon. Hela morgonen gick ensemblegruppen runt och flåsade i takt (vi hade nämligen valt att spela Heaven's on fire) och när vi gick till skolan för lunch vid halv elva var vi en klad grupp musikesteter. Ensemble är roligt. Älskar när man känner sådär att det flowar. Dessutom hade vi fått en röd matta i vårat rum :)

Just nu sitter jag och äter lite bullar som vi fick med oss hem från släktfikat igår. Det + te = fantastiskt. Nu ska jag se på One Tree Hill! Adios :)

Och kanske älskar än, spelar det nån roll? Nej kanske ingen, kanske allt egentligen.



Jag kapitulerar. Igen.
(Hur himla många gånger ska man behöva kapitulera för den där Håkan och denhär låten egentligen?)

Söndag


Bara för att det var ca 500 år sen jag hade flätor!

BHdilemman

Jag sitter här i mjukisar och peppar upp mig för ett varv till gymmet. Har precis letat igenom hela huset efter diverse överkroppsstötdämpning, ett problem som långsamt börjar torna upp sig som ganska stort dilemma i mitt liv.

Såhär va.

- Min BHstorlek finns i princip bara att beställa utomlands ifrån om man inte vill köpa strutformande tantBHar och sy in ca 20 centimeter runt bröstkorgen. Dessa BHar kostar minst dubbelt så mycket som vanliga från H&M och måste dessutom ha frakt = dyrt.

- Jag kan inte springa i bara sportBH, måste antingen ha på mig tre stycken eller ha en vanlig BH under. Eftersom att jag bara har två sportBHar blir det oftast det första alternativet = svettig BH.

- Jag har bara en BH.

Förstår ni mitt problem?


Ett stöd är i alla fall Jeanette, som av någon anledning - slumpmässiga genetiska missbildningar eller möjligtvis att vi ätit något underligt tillsammans när vi var små - sitter i samma situation. Letar efter samma storlek, som tydligen, eftersom att INGEN i det här landet verkar ha den, är helt sjukt ovanlig. Det hade inte varit så konsigt om vi haft 75B. Eller möjligtvis C. Men nä. 70E/F. Tack.

Vi kom fram till att i puberteten, när kroppen utvecklas och alla normala ungar är ute och springer och sportar och rör på sig, då satt vi inne på våra rum och åt godis.

Och vi trodde oss veta att godis inte var farligt ...


Svenska.



Does he kiss your eyelids in the morning when you start to raise your head?
And does he sing to you incessantly from the space between your bed and wall?
Does he walk around all day at school with his feet inside your shoes?
Looking down every few steps to pretend he walks with you.
Oh, does he know that place below your neck that is your favorite to be touched
and does he cry through broken sentences like I love you far too much?

Does he lay awake listening to your breath?
Worried you smoke too many cigarettes.
Is he coughing now on a bathroom floor?
For every speck of tile there's a thousand more
you won't ever see but most hold inside yourself eternally

Jag skriver en "lämna mig ifred nu det är slut"-novell till den här.
Jävlar vad uppmuntrande. (Och, förlåt, skitvackert)

.


Hur fel jag är.

Ännu en gång känner jag mig missförstådd. Jag hatar att känna mig missförstådd. Kanske är det en av skadorna man har efter att ha kommit från en skola där alla i klassen känt en i tio år, lärarna sett en sedan man knappt nådde över mjölkdisken och alla haft minst en halv evighet på sig att bilda sig en uppfattning om hur man är.

I vilket fall som helst så känns det som om ungefär alla i min omgivning har fått fel bild av mig. För tafatt, för knasig, för ambitiös, för oambitiös, för slackig, för oslackig, bryr sig för mycket, bryr sig för lite ... För knasig, för stel, för lösgjord, vågar för mycket, vågar för lite, död, död, död, fel, fel fel, inte mig. Inte mig! Jag orkar inte gå och anstränga mig för att ge någon rätt bild längre. Jag vill bara vara, vill bara vara och bli sedd precis som jag är. Ska det vara en sån grej liksom?

Igår hade jag utvecklingssamtal. Jag skyllde på pms när jag bröt ihop. Jag vet inte vad det är med mig. För jag känner aldrig att jag ger allt men ändå känns det som om jag gett hela mig när kvittot kommer. Kommer med vinsten och kostnaden. Kommer med ingenting och tar allt.

Och förresten, hur hindrar man tårar utan att bekymrade mammor och pappor och uppgiven lärare ser något? Jävligt förnedrande var det. Och mamma och pappa blev såklart jättebekymrade och skulle prata och kramas efter. Vilket egentligen är världens bästa. Men jag kände att jag skulle behöva be dem om ursäkt, och jag ville bort, bort från alla ursäkter och allt man gör för att någon annan i hopp om att de ska tycka om en, förlåta en, bara radera alla krav och låta en vara den man är och ingen annan.

Så jag sprang hem till Philip. Fanns bara det stället jag klarade av då tror jag. Skämdes när jag sprang genom hans hall röd runt ögonen och efter alldeles för få ord med hans mamma och bekanta som satt i köket och pratade om bröllop och sånt fint. Skäms när jag tänker på det. Men Philip tog in mig på sitt rum, och så satt jag där på hans säng i någon timme och bara. Sa inget tror jag. Grät tror jag. Även om jag knappt minns något. Sen när hjärnan till slut klarnade och jag gick ut i hallen gick jag rakt in i armarna på hans mamma. Hon kom och gav mig en kram bara. Kollade på mig och höll i mina armar. Och det var så skönt. Hon är så fin hans mamma ...

Jag borde skaffa en personlig blogg känner jag. Det funkar inte att ge ut sig såhär på internet tror jag.

Julia.

Jag tror att jag lyssnar på hoppig musik bara för att slippa höra mina egna tankar. Förra veckan var jag nöjd med livet. Vad fort sånt kan vända. Jag ska döda den som vänder sånt. Sen ska jag rita en sol i handen och försöka lysa upp det som är kvar så gott det går.

Jag tror att jag vill iväg. Det skulle vara skönt att göra mars och april någon helt annanstans. Inte nödvändigtvis på en varm strand med blå himmel. Det skulle kunna vara var som helst. Bara man får komma iväg. Tänka på något annat. Uppleva något annat, känna något annat, utveckla annat. Prioritera annat. Fylla sitt liv med annat.

Och jag tror fortfarande att någonstans i världen finns någon som förstår en.

La la la la


(Avskaffa dåliga hårdagar och youtubespärrar i skolor)

God morgon. Sitter här i skolbiblioteket och förbannar min förbannat dåliga hårdag samt den av skolans datorer som jag sitter vid som låst sig mitt i mitt källkritiksarbete. Dessutom vill den inte gå in på Youtube så jag kan lyssna på The Shins, som är för nyupptäckta från min sida för att finnas på min iPod. Rapport slut.

Now if you find yourself falling apart, well I am sure I could steer the great salt lake


mondaggggg (jag känner energin flöda i mina rubriker)

Ännu en måndag. Klockan är 19:19 och det har varit en ganska gråmulen måndag som efter att ha inletts med en dubbeltimmes snack om Amerikanska, Franska och industriella revolutionen fortsatte håltimme på naturkunskapen och prov i sannolikhetslära på matten. Jaa, jag bestämde mig för att sluta gömma mig för min lärare och tog tag i det till slut. Och det var inte så illa som jag hade föreställt mig det. Fick nästan MVG faktiskt. Fattades bara ett VGpoäng. Alltså fick jag G. Men ändå.

(Okej, nu lät det som om det var värre än det verkligen var. Jag fick godkänt och alla mvgpoäng, men kunde inte ges mer än G på grund av att jag hade ett VGpoäng för lite. Det känns surt och jag fattar inte riktigt hur det gick ihop, men jag var trött och det var måndag och smile and wave hörrni)

Så det blev en måndag i alla fall. Lite plain sådär.

En grej som hände idag var i alla fall att Mia kom hem. Klockan sju i morse närmare bestämt, och i eftermiddags pratade jag med henne på msn om att träna senare, något hon tjatat om lite sådär ibland via mail från USA (jag gissar att det blev lite för mycket Taco Bell). Vi kom fram till att vi skulle göra det, vi har ju en del att ta ikapp i pratväg, men efter det slutade hon svara. Nu får jag inte tag på henne på varken mobil eller hemtelefon.

Den kvinnan är underlig. Och svår att få tag på. Frågan är om det inte är lättare att få tag på henne när hon är på andra sidan jordklotet.

Jaja, nu ska jag byta om lite snabbt och se om det inte finns något hemligt extramobilnummer som man kan få tag i henne på. TjooooooooOOOOOOOOOOOoooooooooooooooooooOOOOOOOoooo!

Söndagggggggggggggggggggg.

Jag har missade samtal från ett Nynäshamnsnummer jag inte känner igen. Jag kollade upp numret på hitta.se men det var inget namn jag kände igen. Jag hatar sånt här.

För övrigt har det varit en väldigt seg söndag. Skulle ha följt med Louie på hopptävling men när jag vaknade hade jag ont i halsen och var täppt i näsan, och efter ett snabbt halvvaket samtal med mamma bestämde jag mig för att vara hemma och krya på mig idag.

Att krya på sig är nog det tråkigaste som finns. Man kan inte göra någonting. Äta. Lagra energi och irritation som kommer upp av att inte få utlopp för ovanstående. Sitta vid datorn. Där typ inget händer. Vad gör folk på söndagar? Jag hatar när man sitter och väntar på att något kul ska hända utan att det gör det.

Just nu sitter jag och distraheras av en diskussion som pågår ute i arbetsrummet, där mamma suttit och pluggat och sparat ett litet dokument över sitt stora arbete på trettiofem sidor. Min mamma har ganska mycket temperament, och det blir inte bättre av att pappa gått dit för att "hjälpa" henne, men i stället pratar med sträng, kall och beskyllande röst och säger "jag föreslår att du låter mig sitta där".

Jag är en aning irriterad. Jag måste nog härifrån nu.


Lines ever more unclear, not sure I'm even here.

En annan gråmulen eftermiddag, en annan förkylning, en annan hopplöshet.

En annan söndag, en annan måndag knackandes på dörren och en annan känsla av att inte ha någon riktig mening med att gå och lägga sig för att sedan vakna.


727 ord bara för att jag inte får ut det genom att skrika att det är fel

Ibland kan jag bli trött på åsikter som att bra musik är fyrafjärdedelstakts rock med munter refräng, säker sång och stadigt gitarrkomp som grund. Åsikter som att en bra film handlar om kärlek och har varma färger, muntra karaktärer och ett lyckligt slut. Som att en snygg målning har tydliga linjer och föreställer något vackert.

Kanske tyckte jag själv såhär för några år sedan. Att lagom är bra för att jag vågar inte säga annat. Och själva grejerna är inget fel i sig. Jag gillar sån musik också, jag gillar också sådana filmer och sådana målningar, det kan vara skönt och bekvämt och oansträngande, (och intetsägande) men.

"Vad är det här för skit"

Varför kommer sådana kommentarer ALLTID från människor som gillar tråkiga intetsägande saker? Jag dööööör.

Okej, överreaktion. Och aggressionsmanat uttalande utan grunder och utan seriöst tycke bakom. Men titta. 

Jag har alltid varit helt på det klara med att alla människor har olika åsikter och gillar olika saker. Det har varit självklart för mig under hela min uppväxt i och med att mina föräldrar alltid accepterat mina intressen. Julia elva år gammal mobbade aldrig de som spelade fotboll utan beundrade dem bara för det, även om de aldrig missade en chans att berätta för henne att hästar passade bäst som hamburgare. Julia fjorton år vågade inte tala om för någon vad hon lyssnade på för musik i rädsla att någon skulle reagera negativt på hennes övergång från Rix FM till Marit Bergman, Death cab for Cutie och Arctic Monkeys, även om hon aldrig skulle mobba någon som satt kvar och lyssnade på Temptation, Do you really want to hurt me och Rain.

Faktum är att jag hade problem med att berätta för folk vad jag lyssnar på för musik väldigt länge. Jag var rädd att folk skulle nobba min musiksmak eller få för sig att jag trodde att jag var något bara för att jag lyssnade på annan musik. (Jag vet, sorgligt, men det var så)

Antagligen hade jag ganska svåra problem med detta ända fram tills jag började gymnasiet. Nu har jag inga problem med att låta folk veta vad jag lyssnar på - jag gillar det ju för att jag vet om att det är bra - men nu har min tidigare farhåga också börjat bekräftas allt oftare.

När någon presenterar sitt favoritband som något jag tidigare aldrig tidigare lagt någon uppmärksamhet på eller lyckats relatera till (med andra ord - gillat) så har jag alltid haft ungefär samma mentalitet som med tidigare nämnd fotboll. Shit, den här människan fattar den här musiken, det gör inte jag. Nästan någon slags beundran ofta, hur patetiskt det än låter. Men grymt sällan har jag blivit liknande bemött.

Jag tycker att det är sjukt att man kan besvara ett "jag gillar verkligen hans musik" med "han suger och är det sämsta som finns i hela världen vet du förresten att han är bög? jag lyssnar på så jäääävla mycket bättre musik än dig så du fattar inte aja du inser nån dag". (Egentligen fattar jag inte ens hur man kan säga "han suger". Jag skulle aldrig säga så om ett band någon sagt att den gillar. För mig är det typ som att säga "han är ful och äcklig" när någon berättar om sin nya pojkvän)

Min acceptans för folks åsikter dödas så himla mycket när de uttrycker oacceptans mot ens egna, och då det har hänt så pass många gånger har jag börjat bli försvarande mot min musik och ogillande mot deras musik (som jag nu i min irritation vill påstå faktiskt ofta vara just sån här intetsägande musik, även om det kanske är en ganska grov kamdragning och att jag aldrig skulle uttryckt mig så för ett halvår sen) och jag har blivit grymt mycket mer offensiv i såna här diskussioner.

Dessutom har jag börjat anse att musik är "dålig". Antagligen för att människor som förespråkat den förkastat det jag kommit med som svar. För hur kul är det att efter ett "aha, du lyssnar på dom! jag har inte så stor koll på dom faktiskt, är inte så inlyssnad tyvärr ... du kanske kan skicka?" mötas av ett "är det sant? lyssnar du verkligen på HÅKAN HELLSTRÖM? hur fan kan du göra det?"

Jag är mycket mer dömande nu än nånsin och ska jag vara ärlig?

Jag tycker inte om att vara så.


Hej.

Jag har textkommunikation

Jag är patetisk men jag har inte fattat förrän nu hur mycket det betyder att mötas av en viftande svans när man kommer hem.

Idag fick Jackie komma hem från sjukan.


Jag tror att jag är ganska mesig när det gäller min hund. För under tiden hon har varit borta har jag börjat gråta så fort jag hört en sorgsen låt, kollat lite extra länge på alla glada (friska) hundar jag mött på gatan och till och med försökt berätta för henne via telepati hur ledsen jag är över att hon måste ligga ensam och ha ont.

Idag åkte jag och pappa in till Kungens Kurva och hämtade henne. Det var en liten nedstämd tös med matt blick och hängande svans som vi hämtade på djursjukhuset. Hon tryckte sig mot mitt ben och ryckte till vid minsta plötsliga ljud, som om hon förväntade sig att någon när som helst skulle komma och ta ifrån henne från oss igen.

Jag fick sitta och hålla bak en arm mellan sätena för att se till att hon inte föll i bilen. Hela vägen hem. (Även om hon låg ned)

Framme i Nynäs skulle pappa hämta ut recepten på Apoteket innan det stängde och så satt jag där i en kall mörk bil med en matt lillhund i bagageutrymmet bakom mig. 

Det kändes inte udda över huvud taget när jag började prata med henne. Det kanske hade gjort det om det inte känts som om hon faktiskt lyssnade. 

Jag tror att jag är lite mesig när det gäller mina djurisar. Men grejen var att då kändes det inte ens konstigt att jag satt och med ord berättade för min labradortik att jag vet att det gör ont, men kommer bli bättre, det ska bli bra nu, jag lovar. Och jag vet att jag är mesig men när jag sa detta (för jag satt och förklarade för henne ganska länge hur bra det skulle bli) så lade hon stundvis huvudet på min arm. Inte för att stödja sig, hon la knappt någon vikt alls, utan bara för att lägga huvudet där.

Och jag vetefan om en trött nyopererad bushund kan urskilja tårar i mörka bilar under marskvällar, men när jag sa "Förlåt för att vi lämnade dig ensam" lyfte hon ansträngt upp ena frambenet, och efter att ha tappat balansen några gånger och satt ned den igen lyckades hon hålla sig stadig och la då upp tassen på min arm.

Shit vad jag är blödig. Verkligen patetisk när det gäller Jackie. Men typ. Det kändes som att hon sa att det var okej.


They can't see everything on earth with the satellites and the roving drones



Band of horsesoch Sandy. Kan det vara annat än otoligt fantastiskt och vackert?

Jackie 9 år, på sjukhus. Och Julia 17 år, hemma.

Det är konstigt att inte hunden är hemma. Man förväntar sig hela tiden att hon ska vara där. Ligga på vardagsrumsmattan och vifta lite sådär milt kärleksfullt på svansen som hon brukar göra. Komma travandes med ett bedjande morr som går upp i slutet, ett "vad göör ni?" när mamma anföll mig med en kram. Ligga under bordet när vi äter. Pappa aktade på fötterna som vanligt men det var ingen mjuk hårig svart kropp där under idag. Jag ropade på henne och höll en bit kyckling under bordet (sådär som jag egentligen inte får men som jag gör ändå) men ingen hund kom knapprande mot golvet för att hämta den. Mamma och pappa såg lite ledsna ut och jag tittade tomt ut i luften för något ögonblick när jag kom ihåg.

Kom ihåg att min hundbebis (somegentligeninteärnågonhundbebislängre, somblivitgammaltantmedgamlatantproblemsomentrasiglivmoder) inte är hemma idag, utan är på sjukhuset. På sjukhuset med ont i magen, på sjukhuset med feber, på sjukhuset med apatiska blickar och ett ansträngt viftande längst ut på svansen när man säger "heej Jackie!" med sin gladaste röst för att pigga upp henne.

Det började med att hon spydde upp hela sin lunch för några dagar sedan. Det fortsatte med att hon inte ville äta. Pappa åkte till veterinären men dom hittade inget som var fel. Sa att gamla hundar gör så ibland. (Minhundärintegammal!) Pappa och hund åkte hem och hon gick en långpromenad som vanligt på kvällen. Sådär som hon alltid brukar. Sådär som hon tycker om att göra. Och så mådde hon bra i någon dag, sedan spydde hon igen. Och vägrade äta. Vi ringde Bagarmossen och dom sa att vi skulle försöka med ris och vatten och hon åt några teskedar, och drack, men blev inte bättre. Magen var spänd som jagvetintevad och hon ville inte lämna korgen. När hon skulle ut stod hon bara stilla och slickade på snön. Försökte lindra febern. Och så kissade hon blod.

Idag åkte pappa in akut med henne till Södra Djursjukhuset. De bokade in en titthålsoperation klockan halv fyra och fann att livmodern i min hund hade spruckit och inflammerats och att hela området runtom var fullt av var.

Nu har hon ingen livmoder och inga äggstockar kvar. Och magen är ursköljd och igensydd.

Vi fick nyss ett telefonsamtal från veterinären. Min bebis har vaknat efter en lyckad operation och ligger nu lite halvt groggy på sidan i någon bur på Södra Djursjukhuset ...

Dethär är jobbigt. Min finaste vän är ensam och kanske vet hon, kanske vet hon att allt ska bli bra nu, men kanske undrar hon varför hon blivit lämnad där, kanske undrar hon varför jag inte är där hos henne, varför inte mamma och pappa är där hos henne ... Kanske är hon rädd där någonstans bland allt smärtstillande och jag orkar inte med den tanken.

Jag finns ju alltid där Jackie.


... och när man lyssnar på "The end's not near (it's here)"



Det är inte kul med bilder där man inte ser glad ut, men
det är svårt att se glad ut med en sjuk och älskad hund
 som ligger på ett operationsbord alldeles för långt borta ...

För patetik är konst och konst är att förstå


Eufori.

I kväll kom jag hem från Örebro, där jag varit för att ... Nyp. Se Håkan Hellström. Och alltså. Jag har suttit i mer än en timme och kollat på klipp på youtube att kanske lägga in här för att beskriva hur det var, men det går inte, det går inte att visa upp känslan. Inte heller beskriva.

Håkan på scen. Med röd ridå i bakgrunden, band runtomkring sig, rutig väst och rutiga kostymbyxor på.

Första låten var Jag har varit i alla städer. Jag började gråta efter fem ackord.

Innan hade jag lite roat konstaterat att jag säkert skulle gråta vid något tillfälle, men att jag skulle gråta slash skrika slash kasta sig framåt och få underliga kräkkänslor under hela den första halvtimmen var ju ganska extremt. Det låter sjukt, jag garvar nästan åt mig själv och ni får jämföra mig med Annalisa Stamatopoulou om ni vill, men det var verkligen så.

Så himla mäktigt. Och jag grät inte för att jag var ledsen utan för att allting släppte. Jag var så himla glad.

Eufori liksom.

Och Håkan sprang runt på scenen, dansade med bandet, log, pekade ut i publiken, gav så himla mycket.

Lite tråkigt blir det såklart när man kommer hem från en sånhär upplevelse och möts av "Håkan är bög och kan inte sjunga och hans musiker suger sönder och alla som lyssnar på honom är emos eller psykiskt störda". Men de här åren sedan Hellströms musik började växa in i mig (för det är det den gör, den rotar sig) har jag insett mer och mer att det är någon idé att ta såna diskussioner. Man får inte ut något av det och antagligen är människor som säger såna i allmänhet inga människor som man vill ha något med att göra. (Ett; en människa med någorlunda värderingar visar ändå någon slags respekt för andras musiksmak. Två; de har antagligen aldrig lyssnat på Håkan och är med högsta sannolikhet för envisa för att någonsin göra det och skaffa sig någon slags grund för sina påståenden. Tre; en människa som kallar en person den aldrig träffat för just bög ... Nja. Fyra; ... Man vill inte det) 

Någon gång sa någon att musik inte handlar om musikalisk perfektion utan om känslan av att det är äkta. Att det är äkta, att det känns. Kanske är det därför jag aldrig klarat av musik som schlager, som skapats i verkstad, som rimmats, kompats och spelats in i en redan skapad mall och sedan sjungits av människor som inte har någon aning om vad texten är tänkt att handla om. Och kanske är det därför jag inte klarar av att lyssna på låtar där personen bakom micen satsat mer på att låta sexig än att förmedla texten.

Och text. Kanske har jag ingen aning om vad Håkans låtar handlar om. Antagligen inte. Men det känns äkta. Det känns äkta och det sätter sig, i hjärtat och i kroppen och man går igång som en jagvetintevad och hoppar och skuttar och gråter. Och igår var jag den lyckligaste människan på hela jorden.



http://www.youtube.com/v/P5HW1NXqP9o&hl=sv&fs=1